BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 07, 2010

What I love about Merbok #3

#3 Yes, it's Library. Library!


Perpustakaan Sultan Badlishah. Am I right? Seriously I couldn't remember the exact name of the library. I know you guys are shocked after reading this entry because how come the people like me, oh I mean like US spent most of our time in library? Whateverrr. Yang penting I ada. You adaaa??

Okay macam ni, actually kami semua memang suka sangat duduk library atas pengaruh Azira Hafiza yang sangat suka lepak kat library ni. Pantang ada gap between classes confirm muka kami kat library. Kalau tak online, tengok tv, tak pun bersembang, and lebih seronok dapat tidur kat sofa depan tv tu.




Tapi yang paling membanggakan, library memang main port kalau time study week. Disebabkan kami ni ada pelbagai jantina, so terpaksa gunakan library sebagai medium untuk berjumpa dan bergossip. And I rasa kalau kitorang masuk library, mesti semua orang macam 'Ahhhhhh' sebab kitorang sangat bising dan tidak terkawal.

I rasa benda paling best dalam library ni ialah bila bawak masuk beg senyap-senyap even kat pintu depan dah tunjuk gambar bags are not allowed. And the best part is when abang yang jaga kaunter tu datang kat Zira, Anam and I and bawak buku kesalahan library. Begini dialognya, (motifff?):

Abang yang jaga kaunter: Saya nak tulis nama awak berdua. Awak tahu tak kenapa?
Zira and I: Hah? Kenapa? Tak tahuu.
Abang yang jaga kaunter: Awak tahu tak beg tak boleh bawak masuk.
Zira: Beg laptop pun tak boleh??
Abang yang jaga kaunter: Yes, beg laptop pun tak boleh.
I: Laaaa, ingatkan beg laptop boleh bawak masuk. Tu yang kami bawak tu. Sorrylah bang, serious kami tak tahu. Bukan dulu boleh bawak masuk ke?
Abang yang jaga kaunter: Sekarang kita dah tak benarkan sebab ada students yang bawak makanan and air masuk library. So, kali ini saya bagi peluang sebab awak baru tahu. Tolong bawak beg laptop awak keluar.
Zira and I: Ohhh, terima kasih tau bang. (sambil kemas2 barang)

Memang perangai macam harreeemmm. Padahal dah lama I tahu bag laptop tak boleh bawak masuk. Nasib kena sergah dengan Zira, jadi lah jugak lakonan kami. Sekali kena dengan Nat, tak ke kantoi??? Haha. (Nat, no offences).




Selain tu banyak lagi aktiviti yang boleh dilakukan kat dalam library ni. Seperti, merakam video, main lawan tangan dan banyak lagi. Sekian, saya melaporkan dari library Sultan Badlishah.

p/s; Melampau pulak panjang entry pasal library ni. Hahahaha. Cukup obses tak?

10 Yorum var:

EUNHYUKKIE's WIFE TO BE said...

muka macam haram. pelahap mkn tgn org. haha.

Asmarina Sakila said...

ahah.
I, zalila, zira
tido makan apa semua kat tv tu dulu.

awww part 1, rinduuu

FATIN SYUHADA YAHAYA said...

Haha library=playground

beruang said...

port nk carik awek
padahal sampai aku belah sorg pon x lekat..
haremmmmmmmmm

Anonymous said...

anam-aku mmg study ah kat lib,usha result ah wehh.aku xtau kenapa.bila time kumen aku musti malas nak sign in.haishh

Rabiatul Adawiyah said...

Feeqa, hahaha. Sebab tu aku upload gambar tuuu. ;p

Rabiatul Adawiyah said...

Ryn, hahaha. Zira memang regular customer sofa tu kan??

Rabiatul Adawiyah said...

Atyn, tahu takpeee.

Rabiatul Adawiyah said...

Bear, hahahahaha. Sumpah kesian kat ang. Tapi aku pun sama wehhh.

Rabiatul Adawiyah said...

Anam, kau asal malas???