BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 28, 2009

Terimalah hakikat

Memang, aku tahu bukan senang untuk kau terima hakikat yang semuanya dah berakhir. But come on lahh, kita dah besar, kita dah dewasa and kita dah boleh fikir. Sampai bila kau nak terikat dengan semua kenangan-kenangan dulu sampai semua benda yang kau nak buat sekarang kau bataskan? Kau jangan ingat aku saja-saja, suka-suka buat semua ni. Aku ada sebab aku sendiri. Dan aku datang bukan sebab aku nak kau balik dalam hidup aku. It was enough. Aku cuma nak jernihkan keadaan. Wujudkan suasana yang baru, bukan macam dulu. Tapi kalau kau tak boleh nak terima hakikat, sampai bila kita nak macam ni? Jumpa tapi macam tak kenal. Berborak tapi macam orang jauh.

Aku dah mula sakit hati bila kau buat macam ni. Lagi sakit dari waktu kau kecewakan aku dulu. Sebab sekarang niat aku baik. Niat aku satu, takde dua. Tiga apatah lagi. Aku bukan nak kecewakan kau lagi. Aku nak pulihkan keadaan. Terimalah hakikat. Aku rasa dah cukup lama masa yang kau ada untuk lupakan semua tu. Aku rasa dah cukup masa untuk kau berdendam dengan aku. Tapi kenapa kau mesti mengelak dari aku? Macam dosa aku pada kau, adalah dosa yang paling besar sepanjang hidup kau. Aku taknak kau. Aku cuma nak mulakan suasana baru. Suasana tanpa hubungan seperti dulu. Takkan kau tak mampu?

Aku bukan cabar kau. Tapi diri kau yang macam ni lah yang jadi punca keretakan kita dulu. Kenapa kau perlu takut, sedangkan hakikatnya kau yang perlu jaga aku? Kenapa kau perlu tanya aku sedangkan sepatutnya aku yang perlu dapatkan jawapan kau. Kau sama, tapi kau lain sangat. Aku benci macam ni sebab kau dah buat aku rasa yang aku bodoh sekali lagi. Kalau kau terus macam ni, jangan harap aku akan berlari kejar kau. Mungkin untuk berjalan pun aku tak sudi. Because you make me feel that way again and I think it was enough. Aku benci.

26 Yorum var:

Nor atau Nad said...

ukh kes berat nih...;p

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

Unknown said...

kalau x ehem ehem, msti DIA kan?
haha, aku koya tawuk! ;D

DOLCEshasha said...

wohh, who???
:(
cool mekk!

dylakamil said...

sebab ada certain orang mengambil langkah untuk berdendam rather than let go and start over :D

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Nor, memang berat weyyy.

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Ann, okay2. -__-

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Feeqa, apa kau mengarut ni? Ni takde sesiapa. Nanti aku cerita.

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Shasha, nanti aku cerita okayyy. :)

Aku panas hati weyyy.

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Dyla, maybe betul jugak apa yg kau cakap. Tapi aku tak rasa dia berdendam, dia cuma tak boleh terima hakikat. -__-

asked said...

ego tergugat barangkali~

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Asked, haishhhh. Kenapa aku tak fikir apa yang kau fikir?

FS said...

aku dh penat ty "apahal?"

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

weh... jantan mana yg dok bagi ko jadi cmni ??? meh gtw aku, aku g sula dia

FR said...

relax sys !
:D

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

FS, haha. Yang ni aku tahu kenapa. Nanti aku cerita okayyy. :)

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Paan, hang berani kaaa? Haha.

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Ana, tengah relax lah ni dek.

anak Kushairi said...

hadoi, itu orang haaa manyaakk bikin hidup you susah woo! haishhh mana boleh ini macam.

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Que, haha. Takde lah susah mana. Sakit hati je weyyy.

Unknown said...

benci pulak..hehe :)

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

jangan cabar ketomboian aku!!!

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Cik epal, haha. Ni orang lain lahhh. :)

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Paan, haha. Marah nampakj. Jangan marah, nanti kena jual. ;p

Anonymous said...

kesian...

sabo je lew eks!

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

ghostone, okay okay. Haha.