BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 30, 2009

Terakhir.

Okay, I sebenarnya cuba berkejar untuk tulis post terakhir before archive entry ni bertukar tahun 2010. Sekarang dah 10.50 pm. I harap sempat publish before 12 am. Actually I baru je habis karaoke lagu Siti Nurhaliza and Kris Dayanti tadi. Ada set home theater baru, so macam batak sikit. Dan kemungkinan untuk balik rumah dengan lebih kerap akan jadi sangat besar. Lepas tu, buat alasan konon nak berlatih debat kat UiTM Shah Alam. I dah fikir masa nyanyi tadi. Sebab selalunya kalau hujung minggu, perasaan sangap nak berkaraoke sangat tinggi. So, daripada berhabis duit kat CS sampai RM15, baik balik rumah. Tak payah bayar. Okay, tambang bas RM34. Tapi boleh nyanyi sepuas hati sebab tak payah berebut microphone. I rasa, I kena stop pasal karaoke sebab nanti tak sempat nak publish.


Ohh, semalam I pergi Port DICKson (Dyla, kau yang ajar aku) dengan Kak Ya, Apis and Pe'e. Memang agak seronok tapi macam menyesal sikit sebab muka I dah bertambah hangus. Okay, jangan comment yang sebelum ni macam mana. So, malam semalam tidur rumah Ya. Dan pagi tadi kononnya nak tengok Pertandingan Pidato Kemerdekaan Intervasiti peringkat kebangsaan kat Flamingo Hotel pukul 9 am tapi memang hampeh lahh. I memang takkan bangun pagi kalau malam tu dah berborak dengan Ya tak ingat dunia. Cadang nak bangun pukul 8, tapi terlajak sampai 9.30. Then, mandi-mandi bersiap-siap. Berborak-borak sekejap dengan mak Ya. Dapatlah keluar rumah dalam pukul 11. Bijak.

Lepas tu, mestilah akan sesat sebab tak tahu jalan. Dan sampai Flamingo Hotel about sejam setengah kemudian. Sampai-sampai je, pidato dah habis. Tengok, dah tersedekah duit minyak kat Petronas depan rumah Ya. -__- Dan mungkin hari ni, HARI TAKDE REZEKI SEDUNIA sebab lepas ke Flamingo Hotel terus bergerak untuk makan-makan. Then, nampak signboard ke Jusco Setiawangsa. Ya kata, jum kita pergi sana. Then, terus text Dyla ajak turun sekali. Tapi Dyla tak boleh, dia kata Nik Nariman tak bagi. Hehe. Lepas tu, kitorang pun tak jadi, sebab sesat. Tengok, takde rezeki. Lepas tu konon nak pergi pulak Jusco Balakong tapi sekali lagi takde rezeki sebab tak jumpa jalan. Okay, jalan-jalan ke arah Semenyih, nampak A&W kat seberang jalan. Dan terus decide nak makan kat situ. Tapi tak tahu macam mana nak ke seberang. Cari jalan, sesat. See, takde rezeki.

Fine, lastly makan nasi campur lauk asam pedas. Nasib baik sedap. Mungkin rezeki pertama. Okay, cerita pasal perjalanan balik lagi menyakitkan hati. Ya nak hantar I ke KTM Kajang. Konon yang paling hampir. Tapi cari KTM Kajang dalam bandar Kajang yang takde lah besar mana selama lebih kurang sejam setengah. MAin pusing-pusing sebab takde signboard. JKR, tolonglah perbanyakkan after this. Haaa, tengok. Takde rezeki. And finally, sampai lah rumah dalam pukul 5 lebih. Sampai, terus karaoke. Berhenti, mandi dan sembahyang sekejap. Then, sambung balik. Sampai lah I tulis perenggan pertama tadi. Fuhhh, penat. Dah lah untuk post 2009 yang terakhir ni. Ni gambar terakhir untuk 2009. Sebab 2010 nanti I bertambah hot.


Telur, jangan jeles tau. ;p

p/s; YES! sempat pun. Baru pukul 11.
p/s; Okay, FINE. Aku baru perasan yang hari ni baru 30 december. Shit.

32 Yorum var:

dylakamil said...

haha nik nariman kata aku dah byk guna pitis. hahah

oh ke Port DICKson awat tak habaq? boleh join i bbq di tepi pantai. hihi

DOLCEshasha said...

haha. suma kalut nk post entry enn?
(:
yeah! 2010 will gonna b our tyme! haha.
golek2 la kt blik aku sll pn xkesa mekk.

amaa said...

kau meronggeng yee
jelesjeless
HAHA

eh semangat kauu ;)

rda hot said...

Dyla, haha. Mak aku pun dah bising pasal pitis ni. Haha.

Laa, kita pergi hari yang sama ke?? Baru aku perasan. ;p

rda hot said...

Shasha, tahu takpe.

Aku akan usahakan untuk melepak kat bili kau. Dan study sama2. HAHA

rda hot said...

Amaa, kau ni bajet kau tak meronggeng lahhh? Haha.

Aku memang sentiasa bersemangat.

Lady FS. said...

tu lah aku pelik kau terkejar2 sebab esok ada masa lagi nk post fr 2009 :DD

saya DYANA , people ! said...

port DICKson ? HAHAHAHAHA

nadirah_nor said...

at first aku pn pelik ngn post kau yg mnggelabah pd 30 dis nh..
x pe esok try ag..
=)

anak Kushairi said...

Haha baru nak bahan u yg dia nih tak ingat tarikh ke ape. tgk2 kat bwh tu ade plak dia sedar. adoii :P

rda hot said...

FS, aku dah nyanyuk makan semut banyak. -__- LOSER weyyy salah-salah tarihk ni.

rda hot said...

Dyana, haha. Tu dyla yang ajar aku.

rda hot said...

Nor, babi. Esok aku taknak try. Haha.

rda hot said...

Que, takkan aku nak hide entry ni balik kot. Hahaha.

nn said...

lol. padan ah feeling aneh je masa baca awal2. haha. relax. jgn over excited :P

.zigha. said...

okkey ps yg last sekali lawak. sumpah aku pelik asal kau nak cepat2. hari ni baru 31. hahaha :D

dhanial yahaya said...

kaki ronggeng ! haha

rda hot said...

nn, haha. Selalu mcm ni ohhhh. (^_^')

rda hot said...

Zigha, kau mesti nak membahan aku kan lepas ni. Haha.

rda hot said...

dhanial, tak sedar diri. Haha.

Biela Jailani said...

adohai.kelakar je la i baca

rda hot said...

Biela jailani, hahaha. Dah dah, jangan gelakkan I. ;p

s.c.h.u.l.t said...

selamat menyambut 2010!

eh DICKson itu sungguh tidak senonoh. :P

nurafiqahmohamadadnan said...

haha, gila excited padahal blum new year :DDDDD

rda hot said...

Syuhada, thanks okay! :)

Ohhh, biasalahhh. Semabng2 orang dewasa. Haha.

rda hot said...

Fiqah, padahal tak ingat tarikh. Haha.

dodol n bear said...

amoih..
bjalan sakan norh ang..
hehe

rda hot said...

dodol n bear, biasalahhhh. Haha

~eZmALiZa~ said...

haha..rda..utara mmg panas kan??erm..awk same dgn ezma la..ezma igt arini msuk new year..upenye ade lg 1 ari..haha.. :)) same with me.. :) hepy new year rda.. :)

rda hot said...

Ezma, betul2. Panas gila. Sejak study sana, muka memang gelap gelita. Haha.

Haaa, tahu takpe. Mcm apa je, tak tahu tarikh. Haha.

Hidayah Baik said...

nasib baik suara kaw sedap. kalau tak mau retak tingkap kat sebelah. hahaha! xD

rda hot said...

Dayah, aku tahu tuuu. Hahahha.