BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, December 20, 2009

Netball, handball and volleyball

Yeah, yeah baru je petang tadi I main handball dengan budak-budak pre-law. And it was my first time playing ball in uitm. Tengok, betapa lama I tak bersukan. Since PLKN habis, memang I dah tak main apa-apa jenis bola sekalipun. Dan bila main tadi, sumpah I teringat gila masa zaman sekolah main netball petang-petang, main volleyball tak kira masa.


And of course teringat gila waktu National Service. Subuh-subuh hari dah berlari keliling kem untuk latihan stamina. Sanggup bangun awal dari orang lain semata-mata nak jadi wakil kem for netball. Lepas tu muka bangga gila dapat pegang Centre Position. Ohh, I gila rindu semua tu. Sebab latihan kerah tenaga yang cikgu buat masa kat PLKN lah pinggul I kecil seinci. Gila heaven kalau setiap hari pinggul kecil seinci. Mesti sekarang badan dah macam Megan Fox. Gay tengok pun terus jadi straight.


Lepas tu, kalau latihan netball kat sekolah memang sangat seronok. Sebab selalunya bila hari bertanding dah dekat, memang dapat skip kelas dengan bangga. Konon nak wakil sekolah, so macam suka hatilah nak skip kelas for training kan. Cikgu pun biasanya bagi dengan muka terpaksa. Lepas tu, mulalah risau sebab dah terlepas dua chapter untuk killer subjects macam add maths, chemistry, physics and biology. Tapi waktu skip kelas memang tak ingat dunia. Tambah lagi dengan debatnya, volley ball. Memang heaven bila assignment pun dapat hantar lambat sikit dari orang lain. Biasalah I kan wakil sekolah. Haha.

Then, kalau practice volley ball paling tak ingat dunia apatah lagi nak ingat SPM. Hujan ke, ribut ke, still nak main digging bola. Still nak main shadow kat net. Oh, seronoknya. Paling seronok bila satu geng masuk volley ball. Dah jadi macam aktiviti geng dah, bukan latihan untuk wakil sekolah tapi lebih kepada latihan bergembira bersama teman-teman. Court bola tampar pun dah jadi hak milik setiap petang even tournament dah habis. Sampai junior pun takut nak jejak sebab tahu court bola tampar, rda and the gang yang punya.

So, bila main handball tadi, sumpah lah I teringat tracksuit favourite masa sekolah dulu yang sekarang I tinggal je dalam almari kat rumah. And of course I teringat napkin pink yang I selalu angkut masa latihan and tournament. Memang berjasa untuk lap peluh jantan I sepanjang waktu sekolah and PLKN dulu. Betul orang cakap, kadang-kadang apa yang kita buat pada masa ni, banyak buat kita berfikir tentang masa lampau kita.

Rindu teman se'geng' kat sekolah. Telur, Ya, Fara, Adek and Haidar. Kita team volley ball yang HOT. :)

Yea, sekarang tengah blackout kat my level. =__=

22 Yorum var:

dylakamil said...

wehehehyy gmbr paling first tu knp kau mcm tu tuuu? excited ke rda? ahah ;p

nurafiqahmohamadadnan said...

tgk pic ni sumpah rindu maahad dohh.

nn said...

mantap! i x reti bersukan apa jenis pun huhu

saya DYANA , people ! said...

aku LANGSUNG TAK bersukan wehh

rda hot said...

Dylakamil, Hahha. Seperti biasalah. Aku kan suka over. ;p

rda hot said...

Feeqa, aku pun sama weyyy.

rda hot said...

nn, haha. Taklah, I pun bukan reti sangat. :)

rda hot said...

Dyana, kau slim tak pe lahh weyyy. Haha.

Lady FS. said...

gambar terbaik wehhhh berbaju dan bertudung labuh , :DD

rda hot said...

FS, hahaha. Siak lahhhh. Kenangan masa zaman baik. ;p

seribu satu kenangan said...

wndu kat zaman sek plak.
blatih ptg2 tak igt dunia.
ahhahha:)

Asiah Abd Jalil said...

Awak terror sukan rupanya! Hebat, hebat! Serba boleh... Debat pun terror...

Akak ni, satu jenis sukan pun tak tahu main. Bila tak reti outdoor games, cikgu suruh cuba indoor. Chess tak terror, dam aji tak reti, congkak tak minat. Hai...

rda hot said...

Tiqah, hehe. Tahu takpe weyy. Rindu gila sekolah. :)

rda hot said...

Kak Asiah, taklah terror sangat. Tahu main je. Hahaha. Alhamdulillah, maybe sebab minat kot. :)

Hahahha, saya pun tak reti indoor game. Tapi congkak selalu lah main kat rumah. Hahaha.

Ash said...

rindu nak main netball..best!

amaa said...

hebat kau men arituh
haha

eh kau tahuu
kaki aku melecet terok ohh
-__-

rda hot said...

Ash, Yeah me too. :)

rda hot said...

Amaa, okay fine. Jangan nak memerli aku. Haha. Tak pernah kot main handball. Hahaha.

Wei, kaki aku pun. =__=

asked said...

weyh~
aku rindu gillerrr..

uishh~
memg rindu ar~
T.T

rindu sgale latehan,,
walaupun~
slalu tercungap2 ~ plus smput~

pling best skit~
ponteng mathurat~

ehek2

rda hot said...

Asked, hahhaha. Kau over lah kan ingat pasal ponteng mathurat dengan maghrib kat masjid. Hahhaa.

dodol n bear said...

skrg pinggang tggl bp inch rda??haha

rda hot said...

dodol n bear, haha. Aku belum ukur lahh. Nanti aku bg tahu kalau dah ukur okay.