BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 16, 2009

Memang Nak Kena Maki

Haaa, yang ni memang tak tahan. Dah lah I dah lama tak update blog ni. Bila tengok memang dah bersawang berhabuk segala macam dah. Baru niat suci nak update blog dengan gambar-gambar VC Cup sekali laptop tak boleh baca USB Sony Ericsson pink I. So, terus tak jadi santapkan mata anda dengan gambar-gambar yang banyak.


Bertambah makian di mulut, bila kononnya nak basuh baju yang dah dikumpul sepanjang Royal dan VC Cup malam ni. Okay okay, I tak kumpul. Cuma hari tu tak sempat basuh kat sana sebab sangat busy outing di Bandar Melaka. Okay, sambung cerita. Tadi I nak basuh baju. Dah pau roommate syiling RM2.50 before class Ms. Salmah tadi. Then, balik kelas angkut baju-baju setinggi gunung ke laundry.

And yes, memang ramai gila beratur nak basuh baju. Membuktikan kami menggunakan all the facilities sebaik yang mungkin. Bukan sebab malas. Okay then, turn I untuk basuh and shit. Dah masukkan dua keping 50 cent, nak masuk the third one tiba-tiba syiling keluar balik. I mean the third one. I masukkan lagi syiling lain, still terkeluar. Then, lari-lari ke bilik. Nasib baik bilik memang sangat dekat so tak kisah dan tak payah maki. Pergi tukar syiling lain sebab dah fikir mesti yang tadi syiling palsu. Mesin basuh tak nak terima. Tapi bila dah tukar still tak boleh masuk. Then, lari semula ke bilik dengan harapan syiling tadi pun palsu. Then, masukkan. Still terkeluar balik. Okay, fine. Balik bilik dan consider mesin tu dah penuh dengan syiling, so dah tak muat. Dan, baju-baju I still dalam mesin basuh sebab dah bercampur dengan sabun serbuk roommate I.

Sumpah nak kena maki. Tah bila lah I nak keluarkan balik baju-baju tu. Okay, dah. Nak main farmville sekejap. Bye.

20 Yorum var:

nn said...

maki saje. hah!

rda hot said...

Dah penat maki dah. :)

DOLCEshasha said...

weyh, aku n leen pn da pnh maki mesin basuh tuh! kejadah ntah.
(:

dylakamil said...

haha aku dapat bayangkan betapa penatnya kau. haha

nadirah_nor said...

ukh malang sunggoh kao
aku mmpu tunggu dan tunggu
post panjng berjela
yg kao jnjikn kt fc..
cpt sket!!!

nurafiqahmohamadadnan said...

nasib baik aku x basuh td.
haha.

dodol n bear said...

lpas neyh kalu lalu sblah rda,kna tutop hdong la..dy pki bju x bsoh g...
werrkk...
bucuk r rda..

Hidayah Baik said...

nasib baik bilik dekat. chettt

rda hot said...

Shasha, tahu takpe. Dah lah baju aku banyak gila.

rda hot said...

Dyla, hahhaa. Thau takpe. Penat gila sampai dah takde mood nak basuh.

rda hot said...

Nor, hahhaa. Kau memang pembaca setia kan kan. Bagus. Nnati aku update okay. :)

rda hot said...

Feeqa, haaaa. bagus lah. Memang dah tak boleh guna pun.

rda hot said...

Dodol and bear, ehhhh. tolong sikit. banyak lagi baju aku yang belum pakai okayyyy.0

rda hot said...

Hidayah, tahu takpe. Kalau bilik aku kat tingkat empat memang aku dah sumpah seranah dah.

Lady FS. said...

bilik aku memang tgkat 4 , and aku x kn maki , sebab aku nk KURUS , haha

kesiannya kawan sapa ni

saya DYANA , people ! said...

seorang lagi gila farmville

rda hot said...

FS, hahahha. Benci benci. Aku terpaksa lupakan niat untuk kurus memandangkan aku terlampau busy.

rda hot said...

Dyana, haha. kau pun gila ke? Bagi aku gift banyak2 okay. :)

amaaaa said...

sian kau
mesin tuh mmg cm buduh je
aku terpakse bsuh kat f3
pastu naik ke tgkat 4 blk
mak aihh

kuruskurus (;

rda hot said...

Amaaa, aku akhirnya basuh kat F3 tapi bila nak amik baju tengok mesin bertakung. Memang lah aku kena perah baju aku satu2 kan. Macam shit.