BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 04, 2009

Lelaki Idaman

Lelaki mesti bangga kalau tahu ramai perempuan admire dia. Bertambah bangga kalau dia tahu perempuan-perempuan tu tergila-gila kan dia. Dan akan lebih bangga kalau dia tahu perempuan-perempuan tu berebut untuk dapatkan dia. Tapi dalam hati dia, apalah yang nak dikisahkan dengan perempuan-perempuan tu. Sedangkan he deserve much better than them. Tapi itu kalau you jadi lelaki idaman Malaya. Lelaki yang perempuan-perempuan gila-gilakan tapi bila I tengok, you ni macam biasa je. Bila I tengok, takde pun I rasa nak cair macam coklat. Atau pun ais batu dalam milo panas. (Once again) Tapi kenapa bila orang lain tengok you semua macam dah separuh gila atau mungkin ada sesetengah yang terus gila? Betul, I pelik.


Kenapa I rasa you just the same with the other typical guys out there but in the same time ada beratus-ratus perempuan, (okay lah berpuluh-puluh logic sikit) yang tengok you macam you the most perfect guy in the world ever? Kenapa I rasa macam you got nothing special compared to another guys but in the same time, berpuluh-puluh perempuan cakap you hot gila dan pasti akan tak berkelip setiap kali you lalu. Homaigod, sumpah I rasa macam taknak pandang you sedangkan perempuan lain pandang tak cukup dua mata. Kenapa Kenapa? Kenapa I tak rasa you hot, dan tak deserve untuk jadi lelaki idaman Malaya? Or even lelaki idaman Indonesia? Tak tak, you betul tak layak. Sebab ramai lagi lelaki yang beratus kali ganda lebih hot dan macho dan gagah berbanding you.

Kenapa setiap kali you bersuara, mesti perempuan-perempuan yang admire you akan kata suara you sexy dan sedap? Sedangkan I tak rasa langsung yang suara you sexy dan sedap, malah I rasa dah macam suara katak puru bawah tempurung dah. Bukan setakat Audition Pertandingan Karaoke Kampung Dusun you tak lepas, Audition Peringkat Rumah Pak Seman pun belum tentu. I tak rasa yang orang akan suka suara you kecuali perempuan-perempuan tu. Tapi kenapa perempuan-perempuan tu boleh gila bila dengar suara you? Kenapa diorang boleh stop bercakap kalau you dah start bercakap? Betul, I pelik.

Tapi bila I tengok senyap-senyap, I kaji dan I fikir. I jumpa sebab untuk jawab soalan-soalan 'kenapa' I tadi. Sebab you bukan Lelaki Idaman I, tapi you Lelaki Idaman orang lain. Sebab you takde ciri lelaki yang I idamkan, tapi ciri you ada pada lelaki yang perempuan-perempuan tu idamkan. Sebab perempuan sangat berbeza dalam pandangan terhadap lelaki. Dan yang paling penting, sebab YOU bukan DIA.

40 Yorum var:

FeeQa said...

bosan lah asik jd org first.
(riak) ;DD

haha, kn best kalau the so called edward cullen tu bace post kau nih ;p

senang, panggil rda said...

Feeqa, haha. Aku dah meluat tengok kau first. Haha.

Wei, betul jugak tu kan. hahahah. Mak tak terfikir lah nokk.

FeeQa said...

haha, takdir aku jd yg teratas weyh.

abis tu sape mamat bkn idaman kau nih ha?
kiwi? haha.
atau paan? ;DDD

senang, panggil rda said...

Feeqa, haha. Yelah aku alu-alukan. Aku tahu kau fanatic aku. ;p

Wei, aku kan suka buat post mengarut. Haha. Takde sape pun sebenarnya.

FeeQa said...

bapak perasaan kau.
haha ;pppppp

lerh, ingat btul.

senang, panggil rda said...

Feeqa, haha. Ngaku jelahhhh. Hahahhaa.

Aku kan suka buat saspen.

ina sayang dear said...

wah! mcm sngt logik statement2 tuh.. sokong 101%..

tiap org lain2 taste.. tp yg xbeshnye ble laki idaman kolbu kita tuh adalah laki idaman kolbu owg laen gak. i hate competitors!

rda hot said...

Sis Ina, Haha thanks sis. :)

Eh, eh. Betul jugak kan. I pun macam tak suka. Benci benci. Sebok je, pergilah suka kat orang lain. Haha.

.zigha. said...

jacob balck selalu rebut i! i lemas u tau! HAHAHAHA :DD

dya said...

zigha! munta ijo i! hahahaha

DOLCEshasha said...

weyh feeqa,bek jacob black g than edward tuh.
xshweet ahh mekk.

btol3..gurls nya taste laen2..

Nina Aziz said...

serius mmg nak sgt that edaward cullen wannabe bce this post...hahah..

dylakamil said...

kecah siakkk feeqa asyik first. hahah.

jacob hsem okay :)

ohh aku suka baca entri kau :)

saya DYANA , people ! said...

same mcm dyla , aku pun agak suke bace entri kaw . ending yang membanggakan

dhanial said...

same mcm dyla and dyana , aku pun agak suke bace entri kau .

Lady FS. said...

eh feeqa ni , rase nk libas je dia , haha asyik feeqa je aku nk gaduh :DD suka2 .

eh jacob merbuk xde ke weh , aku sedia nk jd kipas-susah-mati dia weh . apa brg edward cullen si-pucat-lesi-guy-tah-ape-ade-dekat-bdn-die , haha . ok aku merepek !

eh , (eh lagi) rda , siapa jd bf kau , is the lucky one , akan dpt madah cinta yg terhebat dr kau yaw !

naz said...

i no berapa dah? haha

amaaaa said...

aku setujuu
msti hebat madah cinta kau
;DD

dodol n bear said...

entry ang cam na gtaw yg ang neyh jelez kepda lelaki yg hot 2h..tp tataw r.juz my instinct..

rda hot said...

Zigha, Oh my Prada, kalau you lemas, I dah mati dah. Haha.

rda hot said...

Dya, aku muntah pelangi. Haha.

rda hot said...

Shasha, dua2 pun aku taknak. Aku nak Remy Ishak. Haha.

rda hot said...

Nina, hahaha. Tolong promote blog I okay. ;p

rda hot said...

Dyla, haha. Tahu takpe weiii.

Jacob hensem? boleh lahhh.

Thanks yawww. :)

rda hot said...

Dyana, haha. sumpah aku gelak kecil. Apa yang membanggakan?

rda hot said...

Dhanial, homaigod. Thanks nokkk.

rda hot said...

FS, haha. Okay semua sila cari gaduh dengan Feeqa. ;p

Wei, kalau jacob merbok ada, aku tolong kau dapatkan dia okay. Haha.

Eh, eh. Matilah BF aku makan kata2 dusta aku. Haha.

rda hot said...

Naz, you number 2 lah. ;p Eh, kanapa 2?

rda hot said...

Amaaa, homaigod. I terharu. :')

rda hot said...

Dodol and bear, homaigod. Niat aku baik. Nak cakap yang perempuan ni lain2 dalam bagi pandangan pasal lelaki. Tu je. Haha.

.zigha. said...

rda n dya! tolong jgn jealous! hahaha :D

FeeQa said...

ehh tolong lah korg rabiatul adawiyah sulaiman, adilah kamil, and fatin syuhada yahaya!!!!!!!!!!!!

jeles kn ngn aku? ;pp

amyG18*jkjk* said...

pa dia nie rda memanjang jiwa je ?
da jd blog jiwa ka ?
ka ang adik brdik ng datuk khlid jiwa
rda jiwa.HAHA

s.c.h.u.l.t said...

oh yay! I love your punch-line 'sebab you bukan dia' hihihiii

(kalau jadi DIA mesti sangat terharu sampai mahu cry me a river) ^___^

rda hot said...

Zigha, we're totally not.

rda hot said...

Feeqa, nak tolong apa? ;p

rda hot said...

Jemi, perlu ke aku adik beradik dengan dia? Haha.

rda hot said...

Schult, Homaigod. Thanks so much dear. :)

nn said...

betul3.

sebab u bukan dia. ;DD

kalau ni facebook n ure on my friend list, i dah like dah :)

rda hot said...

nn, hehe. Lawak lah you ni. Kat sini tak boleh like like lah. :)