BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 05, 2009

Zombie Jatuh Cinta

Kejadian dilaporkan berlaku di sebuah sekolah menengah yang identitinya perlu dirahsiakan dengan permintaan sekolah itu sendiri. Supaya orang ramai tidak datang menyerbu sekolah tersebut. Ceritanya bermula begini, pada suatu petang nan indah. Ada seorang zombie. (ke seekor?) Zombie tersebut menjalankan tugasnya seperti biasa untuk mencari Victim of The Day yang terdiri di kalangan manusia biasa. Zombie keluar sorang-sorang sebab yang lain semua tengah Public Holiday. Jadi, si Zombie berjalan-jalan di kawasan sekolah dengan lolipop di mulut. Lolipop tidak mencukupi untuk bekalan makanan hari ini. Jadi Zombie terpaksa cari sumber yang lebih mengeyangkan.


Sedang Zombie berjalan-jalan, Zombie ternampak seorang lelaki di dalam sebuah kelas. Lelaki tersebut sedang main daun terup. Tapi main sorang-sorang je. Lalu si Zombie terus mengejar lelaki tersebut. Disebabkan lelaki itu merupakan football player di sekolah tersebut, maka beliau dapat berlari dengan pantasnya. Namun, apakan daya apabila Zombie menguasai acara. Akhirnya Zombie dapat menangkap lelaki tersebut. Air liur sudah mula meleleh. Lapar sangat agaknya. Sebaik sahaja Zombie ingin gigit tengkuk lelaki tersebut, (dah macam vampire lah pulak kan) lelaki itu, mengeluarkan sebentuk cincin sambil berkata;

"Jom kawin dengan saya? Tapi awak janganlah kejar saya. Please, kita kawin okay?"

Nampaknya pujukan tersebut berjaya apabila Zombie kelihatan berpimpin tangan dengan lelaki tersebut. Oh, lupa pulak nak bg tahu, Zombie tu perempuan. Eh betina. Apa-apa lahh. Selepas itu, Zombie membawa lelaki tersebut ke perkampungan Zombie untuk berkahwin. Maka mereka telah selamat diijabkabulkan tapi tidak ditunjukkam scene itu dalam cerita. Tahu-tahu je, dah kahwin. Zombie itu mengajak suaminya turut sama menjadi zombie sepertinya. Tapi cerita tergantung sampai di situ sahaja tanpa jawapan dari si suami.

Zombie dalam cerita adalah I sendiri, dan lelaki tersebut merupakan my ex-boyfriend yang juga merupakan kawan I sekarang ni. Cerita adalah benar terjadi dalam mimpi I. Bila bangun tidur je terus I sengih sorang-sorang. I dah cerita dah kat dia, dan seperti biasa dia kata,

"Seronoknya kalau jadi betul-betul."

Hah? Apakah? I jadi Zombie? Kirim salam jelah.

p/s; I tak tahu lah macam mana boleh mimpi Zombie ni, maybe terpengaruh dengan quiz di FB, siapakah anda di UiTM? And I got Zombie as the answer. WTH. Atau adakah sebab demam Halloween? Tak tahulahh.
p/ss; Click nuffnang. :)

22 Yorum var:

Nina Aziz said...

fuh rda, that's one heck of a dream....
hahha...
u as a zombie, ala xsesuainyer...

senang, panggil rda said...

Nina, haha. Tahu takpe, kalau jadi tuan puteri, okay lah jugak kan. haha.

afilya said...

ah. ok pe rda jd zombie . laen sket asek jd gedik je . hahah . aku ta nk dekat dgn ko klw ko jd zombie . nti ko gigit aku jd zombie gak . hehe .

aku nk jd vzmpire
sme dgn edward!! HAHAHAHAH .

senang, panggil rda said...

Afi, ahh benci. Zombie pun hot apa macam vampire. hahaha.

Lady FS. said...

weyhh , aku dok terbayang adekah kau lagi lawa dr zombie2 dr kg pisang tu kann
:DD

senang, panggil rda said...

FS, hahha. of course lah weyy. aku Zombie terhot. hahah.

faFARAfa said...

aha
x bole bla ar mmpi ko
hehe
wat aku tsengih2 sorang2
:)

senang, panggil rda said...

fara, haha. aku lagi lah. bangun2 terus sengih. haha.

FeeQa said...

haha.
nightmare kot mimpi zombi.
seb bek diri sndri.
tade la takut sgt. ;)

senang, panggil rda said...

feeqa, haha. agak lah. Tapi nasib baik aku zombie yang hot dan cun. maka, tiada perasaan takut. haha.

nadirah_nor said...

rda zombie abs kempis..;p

senang, panggil rda said...

nor, haha. itu pasti lah kan. ;p

Un Hafidza said...

ape lg yg ko merepek nie rda..
hahahahahahahaha.

dodol n bear said...

kuiz 2 mg ngarot la rda..

senang, panggil rda said...

Un, benci aku. haha.

senang, panggil rda said...

dodol and bear, haha. agak lahh. aku yang bagi banyak sumbangan kat uitm ni pun dia cakap zombie. haha.

Arief Arf said...

bestnye boleh ingat mimpi, detail pulak tu..
biasanya orang susah nak ingat mimpi.. bile bangun je lupe..
haha

senang, panggil rda said...

Arief, orang kata kalau kita ingat mimpi kita, takkan jadi kenyataan. haha. sebab tu lah I sengih2 bila bangun.

faqiha said...

funny la :D

senang, panggil rda said...

faqiha, haha. ;p

ween said...

u kalau jd zombie mesti comel, I pun rela kena geget. HAHA ;p

senang, panggil rda said...

ween, haha. you ni, ni yang i nak jadi zombie betul2 ni. haha.