BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, October 10, 2009

panas sangat kah kedah?

i bukannya lama sangat stay kat kedah. i baru je jejakkan kaki di kedah lebih kurang bulan yang lepas. even though i just stay in Kedah for a few months, it still gives me a big impact in my whole life. yup, my whole life sebab ter-masuk pertanyaan pagi tadi, i dah tak mampu nak kira dah berapa ramai yang tanya soalan yang sama dan statement yang sama. mula-mula sekali masa i balik dari kedah. a few months ago, my mum ask me, "panas sangat ke kedah? kenapa gelap gelita ni?" itu soalan pertama dari ibunda kesayanngan hamba. then, i jejak kaki ke rumah makcik di negeri sembilan. seorang makngah telah ber-tanya, "kenapo golap sangat anak ekau ni nab?"(nab refer to my mum named Wan Zainab) mungkin itu soalan ke-2. selepas itu, i terima banyak lagi soalan-soalan yang lebih kurang sama darin sedara-mara dan sahabat handai. dan yang ter-latest i dengar adalah pagi tadi. pagi tadi, waktu i baru je bangun dari tidur. my aunt ada kat sebelah i, dia celik je mata nampak muka i, dan berkata sambil mencubit pipi yang agak tembam. agak okay. "ehhh, kesiannya dia. duduk kedah terus gelap macam ni." okay, itu statement dan bukan soalan. terima kasih umi (panggilan untuk itu makcik) kerana memahami. attention okay, i gelap bukan memang sebab i gelap. tapi sebab itu kedah banyak panas. dan for your information, kulit i senang untuk ter-bakar. sama juga masa balik dari National Service awal tahun hari tu. semuanya gelap, gelap dan gelap. or should i say hitam? mungkin. lihatlahh perbezaannya. i benci.

okay, yang ni the latest lah jugak. yang penting after i jejakkan kaki di negeri kedah ter-cinta. hoho, gelap gelita dah ni. benci benci tsk.

yang ni gambar masa sekolah. before PLKN and before i came to Kedah. i memang tak berapa nak putih, tapi okay what macam ni compare to now. i bukan apa, i kesian kat arwah to'ki. anak-anak dia semua putih-putih melepak macam anak cina, turun tang cucu amek kau aku bagi india muslim. tapi i suka everytime mak sedapkan hati i, "ala, setahun setengah je kat kedah. nanti dah tukar shah alam buatlah treatment," okay emak, memang hati i sedap setelah mendengar itu tapi i rasa, nak tunggu setahun setengah mungkin i boleh ber-tukar menjadi bontot kuali satu hari nanti. sekian terima kasih.

p/s; i belum start jogging lahh. kat sini hujan okay. so, please doakan esok tak hujan supaya esok boleh ber-lari lari. :)

20 Yorum var:

Lady FS. said...

aku dulu lah kan sebab dari tadi aku dok menuggu je sape2 yang update blog die ;p

weyh , aku pernah bace paper mase aku form5 , yang HITAM tu lagi seksi . SERIUS babe . so jangan hiraukan sangat pasal kulit kita nokk , just DON'T GV A DAMNNNN ! ;D

.rda. said...

haha. kau mesti tahap bosan yang ter-amat ni kan kan?

weyyy, aku tahu aku seksi. sebab tu aku nak putih. bagi menutup aurat sikit. haha.

FeeQa said...

tudung labuh weyyh. XD

.rda. said...

feeqa, kau berambus sekarang! haha.
tak sedar diri.

jalak lenteng said...

aku dah penah duk kedah ngn perlis..dua dua panas...ade 1x tu hujan panas smpai berasap..ish betul ke..? betull..sbb hujan tu ganggu waktu tidur ku..

.rda. said...

jalak. yeke. ni memang sah dan confirm lah kan kedah tu panas.

asmarina sakila :) said...

ahh, sungai petani espcially, masa mula jejak mcm - lahh panas yang amat weh. gila lah kulit dah tak suci ditambah gelap. mak aku jugak tegur. tapi mak aku tambah yang aku dah kurus sikit. sedapkan hati. ahaha. rda, mari kita pergi jumpa atok, mintak sedikit tonic pemutih lagi mengebu kan diri?

.rda. said...

asmarina sakila. asal banyak sangat kau bebel ni? haha. tapi betul weyyy, SP panas. cuma kenapa mak aku tak cakap aku kurus. ohh, atok tolonglah kami.

asmarina sakila :) said...

tgk tu time maghrib aku bebel2 kan. sbb aku bosan lah, dlm erti kata lain, aku mcm rindu kau lah kan.

Muhammad Khairi :) said...

apa ni rda, kalau kau putih, tak style oh.
kata kembar?
haha
hitam itu gebu yaw.

.rda. said...

ryn. haha. baru perasan masa dan waktu. aku tahu kau rindu aku ter-amat dah. padahal baru berapa hari.

.rda. said...

encik khairi. aaaahhhh. sebernarnya kau jeles kan kalau aku putih. time macam ni baru nak mengaku kembar. haha.

..wardah saffiyah.. said...

hoho..cam kenal je umi sape tu..hee~

neway..mmg r kite2 ni da pecah'n tradisi nek n to'ki..hurm~

.rda. said...

kak hajar! haha. finally u're using your google account. jenguk-jenguk lah selalu blog ini okay!

haha. pecah tradisi! i like those statement. :)

..wardah saffiyah.. said...

my godness..da..ni bkn kak hajar..kak ecah le..huhu~
*mmg blog x update n x bek'ki lg..(nnti lepaS2 exam k..)hee~

ku teringin nok jd anok cino..huhuhu~

.rda. said...

haha. silap tulis lah kak ecah. sorry2. kak hajar tak ada blog ke?

haha. cepatlah habis exam. hehe.

hoho, sy pun ter-ingin eh.

nadirah_nor said...

~muahaha~
ada owng salahkn cuace
nmpaknye...;)

.rda. said...

nor, haha. masalahnya memang betul lahhh! :)

amyG18*jkjk* said...

hahaha ak rse kl ng kdah ag pnas kl doe ;pPp

.rda. said...

amy, ehhh. itu yang kau rasa. aku tak rasa pun. ;pp