BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 11, 2009

never be broke again

could you count your self, how many times you have fall in love and how many times you failed to maintain the relationship? when a guy breaks up with you or stops talking to you, it can make you feel very-very down and some for not-too-clever-girl it can make you feel ugly. but somehow you have to accept the fact that there is might be something wrong in your self of being like that in your relationship with anybody that you love. and you have to realize somehow you have to change your self to be a better woman or a girl perhaps. okay, girl. for those who are just broke up with your ex-boyfriend, come on cheer up again because i have something to tell you. don't you think you are hot? but why does not he think you are hot? when a guy changes his feelings about you, it makes you question everything and you are starting to wonder what his real motives are and sometimes you immediately jump to the idea that hurts you the most that it's your looks but then, it is not. i found out the below situation, why those guys are no longer pay their attention to the relationship and of course they are no longer concerning about you.

  1. sometimes, a guy will be boring if you are really into him because they need a woman that can lead and handle her life by her self without any helping. kiranya lelaki ni kadang-kadang suka tukar angin sebab kalau kau ter-lalu manja dan nak mengada dengan dia, dia akan menyampah dan masa tu lah dia akan start boring tahap gaban dengan kau. so, when you are in the situation which your boyfriend are asking to break up for a stupid reason, please be as cool as you can. and the most is, don't ever asking him to remember his promises to you in the beginning of your relationship with him because on that stupid time, they will gives you thousands of excuses and that stupid promises are no longer exist in the relationship and please don't ever pursue him to come back to you because you have to show that you are a strong woman and you can live without him.
  2. somehow you have to remember, people can change. maybe on first you know him, he treats you nicely and you can be like a princess.kiranya, kalau mula-mula dia boleh layan kau, buat apa saja yang kau nak dan tinggalkan apa saja yang kau tak suka dan kau pun dah macam queen control in the relation, lama-lama dia akan fed-up dan gila bengang dan masa tu lah kau kena turunkan sikit ego kau sebagai seorang perempuan. because somehow, you have to accept the fact, that a guy is still the leader in a relationship. tak kisah lah walaupun level kau tinggi berkali ganda dari bf kau, kau tetap terima hakikat yang lelaki ni ego diorang lain macam sikit. mestilah tak nak rasa kalah dengan awek sendiri. so, apa salahnya kita ber-kompromi. aku confirm diorang cair punya lah.
  3. sometimes you would feel that your bf are concerning about your face until you lost your self confidence and in certain case, you will ask him many times per day about your appearance. kau tahu tak apa itu rimas yang melampau? kadang-kadang, kau nak bermanja-manja je dengan niat bila kau tanya bf kau "b, baby lawa tak? baby tak lawa kan?" dia akan jawab macam ni. "baby lawa laaa, sebab tu b sayang." walaupun muka kau takde lah lawa mana dan dalam hati dia dah start menyampah even sebenarnya dia tak kisah pun muka kau lawa atau tidak. tapi disebabkan soalan-soalan mengada dan gedik sebegitulah dia mula rasa bosan dan menyampah lalu minta break. lepas tu, mulalah kau nak cerita kat kawan-kawan kau yang ex kau ni memilih lah apa lah. sometimes we do not have to question a sensitive issue. memang lah kau kata kalau ber-cinta kita kena share everything but there are certain thing that you have to keep yourself in order to maintain your relationship because its sensitive issue.
  4. sometimes, when you have a good relationship with someone you would think of having a beautiful day. tapi kadang-kadang juga, kau rasa bila kau selalu merajuk dengan dia, dia akan selalu pujuk kau dan ber-tambah sayang dan cinta ter-hadap kau tapi sebenarnya kau silap. sebab siapa yang boleh tahan nak pujuk gf setiap hari dan setiap masa, mula-mula memang lah dia akan rasa nak pujuk kau, lama-lama pergilah kau dari hidup dia. sebab menyayangi ni bukan ber-makna kita kena merajuk dan pujuk je. banyak lagi benda lain yang kau boleh buktikan.
  5. sometimes you feels like doing anything for your partner. anything that he wants. but you are always forget, when you are the only one that giving in the relationship, it won't be longer. sebab kau kena faham, perhubungan adalah mengenai give and take. bukan kau seorang yang memberi dan dia seorang yang menerima. sebab keadaan-keadaan macam ni lah yang akan menghancurkan perhubungan tu satu hari nanti. bila mana, one day later dia akan rasa setiap apa yang kau buat untuk dia sudah tidak special lagi. dan bila mana dia rasa, dia boleh dapat macam-macam dari kau so masa tu dia akan sayang kau bukan sebab kau adalah engkau tapi sebab semua benda yang kau pernah bagi dia. dan bila dah break, kau akan ungkit balik dan masa tu dia akan cakap, "i tak mintak pun you bagi semua tu."
so, come on girls. wake up and please realize. relationship is not easy to handle but if you make it clear, everything go to be alright. kadang-kadang kita tak sedar, yang sebenarnya kita sendiri yang merupakan punca kenapa hubungan kita mesti ber-akhir dengan kegagalan. sebab apa yang i list down kat atas, berlakunya kadang-kadang. tapi sebab ia kadang-kadanglah, ia jadi sebab ter-besar kau frust menonggeng kena tinggal dengan ex kau. okay lah, setakat ni.

11 Yorum var:

DOLCEshasha said...

rda,aku sokong ko!
ba haa~
relationship can be soo beautiful if we make it real.
jgn ingt kta nih pompuan so always depending on our bf.cnfrm drg xthn weyh..
give n tke is much bttr!
(:

FeeQa said...

mode dokter cinte turned on!!~XD

Lady FS. said...

okay rda , aku tato lah kes aku ade ke x dalam lists ni SEBAB AKU X PERNAH COUPLE . huahua

.rda. said...

shasha. haha. betul2. :)

.rda. said...

feeqa, sengal. haha.

.rda. said...

fs, sila jangan menipu diri sendiri dan sahabat handai. ;pp

Eeeeenul, said...

k rda, thumbs up! :)

asmarina sakila :) said...

somehow you have to remember, people can change. maybe on first you know him, he treats you nicely and you can be like a princess.

i loike this :)

ahak, oleh kerana tidak pernah bercoupe, mini coupe. haha, ini pedoman di hari muka :D

.rda. said...

eenul. thanks yaww. :)

.rda. said...

asmarina. haha. bayak lah kau mini couple. itu scandal. yup2. pedoman untuk future. :)

s.c.h.u.l.t said...

aha. terasa Ulu Hati I. HAHAHA.

I do think Pengalaman Mendewasakan. Indeed, benda itu sangat betul.

If yang lepas macam sampah sarap rasa nak discard. sekarang harapnya dengan suami lebih berkeyakinan. Eh Syud. Mana suami mana? HAHA

Nantilah.bukan sekarang :P