BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 15, 2009

how to flatten your abs?

sekarang ni, kalau kau drop by kat blog aku ni, kau mesti perasan yang aku sebenarnya tengah work hard for getting a good body shape. betul, tapi benda yang paling aku risau adalah berkenaan ABS aku. dan kau tak rasa ke aku dah macam pakar senaman? sila angguk sebab aku sedang mengkaji macam mana nak mempercepatkan process untuk mengempiskan perut buncit anda (khas untuk achenk, nat dan aku sendiri) okay, ABS is a short form for abdominals (perut kau tu lahh). so, today i would like to share about how to flatten your abs (err i mean, my abs) aku dapati banyak cara sebenarnya yang kau boleh buat untuk dapat perut yang cantik lagi hot. aku ada sedikit tips memandangkan aku dah pernah buat sit-up sebanyak 200 kali sehari dan ia berjaya mengempiskan perut aku (dulu, masa form 2) tapi aku tahu cara yang lebih mudah dan mungkin kau akan kata sangat menyenangkan dan yang penting TIDAK PENAT (sit-up 200 kali sumpah kau terbaring kat situ jugak) so, guys. no need to worry about your buncit abs after you read this;

  1. soalan pertama. kau ada adik kecik tak? setiap pagi, sebelum adik kau pergi sekolah (memandangkan budak-budak foundation UiTM bercuti ketika adik-adik korang masih belum cuti sekolah) okay, back to the point. before adik-adik kau pergi sekolah pagi-pagi dan aku aku confirm kau tak bangun lagi masa tu. kau pesan kat adik kau pada malam hari sebelum tidur, supaya pagi-pagi arahkan dia memijak dan melompat di atas perut kau lebih kurang tiga kali di peringkat pemulaan. ohh, kepada yang tiada adik kecil atau erti kata lain adik kau memang semua style lebih besar dari kau, maka jangan risau sebab peluang untuk perut kau untuk kempis lagi besar berbanding dengan mereka yang ada adik kecil. sila lakukan aktiviti ini selama sehari sahaja sebab aku confirm lepas tu, perut kau memang akan kempis gila sebab masa tu memang semua isi perut dan usus panjang kau dah terkeluar ikut mulut atau pun bontot kau (lucah) mudah kan?
  2. cara kedua ni mungkin lebih lembut dan mudah untuk korang lakukan. begini, aku ada banyak stock cream moo'yah (sila sebut mokyah) kat rumah aku ni. special nya cream ni, adalah sebab harganya yang berpatutan. harga di pasaran RM14.90 tapi disebabkan aku sayang dan ingin memberi sokongan moral kepada korang yang ingin mengikut jejak langkah aku dalam arena mengempiskan perut ni, so aku tolak kat korang RM14 je lah. baik tak aku?(angguk sekarang tanpa henti sehingga habis baca entry ni.) lagi satu, cream ni memang tujuannya untuk membakar segala lemak yang ada dalam badan kau dan selain di perut, kau boleh sapu cream ni di mana saja tempat yang kau rasa perlu untuk dikecilkan (contoh, peha dan lengan) tapi kau jangan sapu kat muka sebab masa tu kau akan terasa seperti azab neraka (hiperbola) sebab cream ni ber-angin (mint) caranya mudah je. kau cuma perlu sapu cream ni di permukaan perut kau setiap malam sebelum kau tidur, dan kesannya sangat effective bila mana selepas kau bangun dari tidur untuk solat subuh, kau akan terasa seperti nak ter-berak sangat sangat yang maha dasyat (cirit birit) dan perut kau akan berjaya dikempiskan dalam masa lebih kurang 2 minggu sebab segala toksik dan lemak akan dikeluarkan melalui process perkumuhan tersebut. cubalah!
  3. aku ni antara manusia yang paling rajin iron baju kerja mak dan ayah aku kat rumah ni (juga baju sekolah adik aku, si CEPLOS) untuk memastikan perut kau kempis, kau kena lebih rajin tolong mak kau iron baju lepas ni. di samping kau dapat perut yang kempis lagi menawan, kau juga bakal dapat pahala sebab tolong orang tua kau. caranya begini, kau tak perlukan modal cuma sedikit tenaga diperlukan. masa iron tu tengah panas, kau tumpang sekaki je letak atas perut kau bagi menjimatkan tenaga elektrik yang digunakan. kau letak je dalam 10 seconds. konsep nya sama je kalau kau mandi kat kolam air panas, kepanasan air tu boleh membakar segala lemak-lemak tepu kau. kau aplikasikan dengan iron ni, kepanasan iron ni akan membakar segala lemak di perut kau. (aku cadangkan jarum iron di nombor 3 untuk mendapat kesan yang lebih cepat) lepas tu, mesti mak kau terkejut tengok anak dia macam lipas kudung.
  4. kau ni rajin tak tolong mak kau masak kat dapur? okay, kepada yang rajin dulu. kau tahu lesung batu? (kalau ada batu giling lagi bagus.) sambil mak kau tengah tumbuk-tumbuk sambal belacan kat dapur tu, kau mintak lah pinjam sekejap (mak kau kan sayang kau, mesti bagi punyalah) kau cuma perlu golek-golekkan anak lesung tersebut di atas permukaan perut kau lebih kurang selama lima minit. aku pasti, kau bukan sahaja dapat mengempiskan perut kau malah kau akan dapat bebelan dan mungkin hantukan kepala yang kuat di dinding (mak kau buat) tapi untuk yang tak rajin ke dapur, kau pergi lah baring menelentang kat luar rumah. nanti adalah tayar lori sampah goleh perut dan muka kau sekali.
  5. okay, cara terakhir. aku rasa, yang ni mesti ramai nak ikut dan buat. caranya adalah dengan ber-puasa sunat. (kalau kau ada tinggal puasa masa Ramadhan, kau puasa ganti) sebab, menurut kajian yang aku dah buat ke atas diri aku sendiri. memang puasa ni dapat kempiskan perut kau selain kau dapat puasa. cuma, apa yang aku alami. kekempisan itu tidak berpanjangan sebab lepas aku bukak puasa mesti buncit balik. cis.
baiklah tuan-tuan dan puan-puan. silalah jangan marah aku sebab sumpah aku mengarut dalam entry ni. sebab kan, aku betul-betul nak kempiskan perut aku. tapi tak tahu cara selain sit-up 200 kali dan itu sangat memenatkan aku dan buat perut aku naik kejang (bukan kajang) so, kau ada cara lain tak?

p/s; tapi aku rasa, kalau kau nak capai sesuatu biarlahh kau berpenat lelah sekejap kan? haa, ni the moral of the entry. chill. :)

35 Yorum var:

FeeQa said...

aku first, aku first.
ko da tuka profession ke rda?
ha? haha.

memandang kn aku cm x nk kurus, so ak bce dan gelak je la k.
x perlu kott ikot.
yg nk kurus tu, sila lah ikot sume tips dr 1-4 klu nk kiok cpt. haha. XD

.rda. said...

feeqa, tidur sekarang! haha. disebabkan aku in process nak kurus, so aku pun bajet lah macam pakar senaman pulak kan kan. :)

Lady FS. said...

peh aku tertarik dengan moo'yah kau , tiap2 kali aku tdur bilik kau mesti kat sebeblah aku ade moo'yah ni kan , tapi aku pandang sebelah mate je . sekarang macam aku tertarik lah kn . ouh lupa lak , kisah moo'yah ni kisah benarkah ? memandangkan susah sikit aku nk percaya kau lepas kau da post benda buat aku takut nak kempis kan perut kalau adik aku yg hempap perut aku , sumnpaaaaah kurus xkn gemuk aku nyahh

m.haziqhanif said...

ala.lek je.tgk aku maintain je..

.rda. said...

FS, sumpah comment kau panjang. tak larat aku nak ulas. tapi berkenaan mooyah benar cuma aku hiperbola kan. dan dan, pasal adik kau pula, memang aku tujukan kat kau yang bab takde adik kecil tu. bahahha.

.rda. said...

ajik, eleh kau. sekeping boleh lah cerita. haha.

♥chentaMAYA™ said...

haha~
gua nak kempiskan perot~
tp gua takot semua cara yang lu ajar tuh wat gua sakeett~

saket ape lu tao?

sakit~~

atiii~

hik3~

asmarina sakila :) said...

aku suka part iron tu.
tapi kau tahu tak, kalau kau balut iron itu dgn kain time dia panas, then tekap dkt perut, adalah satu cara yang baik.

jangan mandi selepas makan. tunggu beberapa jam.

jangan minum air semasa makan.

oh ha, untuk kulit, sila basuh muka anda dengan air beras sambil selawat bila anda masak nasik. kulit bersih.

sekian,
ASMARINA SAKILA melaporkan.

.rda. said...

chentaMaya. hahahha. lu ni. ni lah namanya cabaran lu tahu? cepat cuba!

.rda. said...

asmarina sakila! haha. aku tahu aku tahu. malas nak letak je. ;p thanks for sharing yeah!

.rda. said...

asmarina sakila! haha. aku tahu aku tahu. malas nak letak je. ;p thanks for sharing yeah!

Hidayah Baik said...

menari bellydance aa wei. bukak youtube, taip 'belly dance didem' atau 'belly dancer elcin'. dua2 tu aku suka bangat hee. praktis ah ko sampai kempis mcm kerengge oke.

.rda. said...

hidayah. waaaahaaa. thanks thanks good tips. :)

asmarina sakila :) said...

kepoh gila aku kat atas tu apahal? bajet perut kris dayanti lah tu. ha? kris dayanti?

babymiLosh said...

gilak ini~ kagum sampai tak sabar2 nak cuba try test uji~ hoOOOooo~

p/s:: kalau pasni masok paper seorg gegerl mati sbb nak kempeskan peyot,, kamu tunggu je lah suwat saman ea.. heeeeeeeeeeee ;p

.rda. said...

ryn. ha? asal kris dayanti pulak? geli geli. haha.

.rda. said...

babymilosh. hahahah. jangan saman! i tak paksa u. ahha.

Farhan Zafry--;LITHIUM said...
This comment has been removed by the author.
Farhan Zafry--;LITHIUM said...

ko nk bg kurus perut??? perut ko boroi keh??? aku weh.. aku nk bg six pack.. smpi skunk xnaik2 lagi... xtawulah... huhu

Farhan Zafry--;LITHIUM said...
This comment has been removed by the author.
asmarina sakila :) said...

hahaha, paan 6 pax. aku ni 64 pax lah wehh. nak tau rahsia tak? nak lah nak lah pleasee.

.rda. said...

paan. haha. kau ni excited je comment kan. sampai nak publish tiga kali. weyy, aku boroi lahhh. kau tanya ryn macam mana nak 6pax. aku tak tahu. haha.

.rda. said...

paan. haha. kau ni excited je comment kan. sampai nak publish tiga kali. weyy, aku boroi lahhh. kau tanya ryn macam mana nak 6pax. aku tak tahu. haha.

.rda. said...

paan. haha. kau ni excited je comment kan. sampai nak publish tiga kali. weyy, aku boroi lahhh. kau tanya ryn macam mana nak 6pax. aku tak tahu. haha.

.rda. said...

ryn. aku angguk terpaksa.

fungafufu said...

sumpah saya gelak smbil berguling gantang,,
muahahhaha..
(maaf.sy myibuk lg)
sumpah sy akn ikot sume steps itew..
hahaha..

.rda. said...

fungafufu. ahha. yeke?? gelak lah lagi, nanti perut kempis. ;p

thanks for dropping by. :)

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

weh, ryn... aku nak taw... nak taw... 64 pax tu muscle ka lemak?

dhanial said...

HAHA , sumpah seronok :D

.rda. said...

paan. haha. semak lah kau. itu lemak keras nama dia.

.rda. said...

dhanial. haha. thanks yawww. ;)

thanks for dropping by. nanti i link yours. :)

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

2 la.... ko kna bersyukur rda aku ada... tgk diorg da gelak sampai berguling2 da, kalau xdak aku hambar jaaa... hahhaa,

-dahhh, aku taw ko nk kutuk aku pasni... cuba la puji aku ka,,.. ni, aku semak la, over excited la...

.rda. said...

paan. hahahhahaa. yelah yelah. kali ni aku puji kau baik punya. tapi kau kena click iklan nuffnang aku 5 kali okay?

paan, kau best lahh. datang lah blog aku lagi. comment banyak2. :)

nadirah_nor said...

huh perot rda sure kmpis arr pass blek u nnti..x sabar nk nengok
anyway nk tmpah cream moo'yah ko tuh..7 kotak k..aku ulang 7 kotak;p

.rda. said...

nor. bahaha. kau usha lah perut aku nanti okay! haha. mana ada kotak lah. 7 botol. :)