BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 07, 2009

one night only.

oh, finally i got the chance to write about this and i got too many things to write about. tapi aku bajet macam masa tak cukup lahhh sebab lepas ni nak start buat assignment yang nak kena print esok. okayy, baru nak START. so sila faham the condition here. AKU BUSY. kenapa guna aku tahh. okay, back to the title. pasal overnight hari tuhh. okay, sumpah aku nak cerita semua dari mula, tapi jari aku macam dah penat. okay, hari Sabtu hari tuh, AKU, FS, RYN, LILA, NATT, UNN, ZIGHA, EMI, AKMAL, ARON, dan si raksasa bergigi besi encik ACHENKKKK telah pun membuang masa, wang dan tenaga dengan meronggeng ke Penang dan berovernight di Alor Star. ohh, 'aku' adalah rda okayy.

aku, ryn, natt, unn, zigha and lila went to semarak sebab nak cop dua kereta. dan bangun lahh sangat awal, jam 8 pagi okayy. sumpah awal. then, tunggu lah pulak mereka-mereka make up lebih kurang 1 jam lebih but nvm. i dont mind. apa-apa tah. then, bila mereka sampai kami tak dapat kereta dengan sebab-sebab tertentu dan saya akan pangkah Semarak kejap lagi. ahha. then, gerak ke Penang dalam pukul 11 jugakk lahh. okay, bangun pukul 8 dan gerak pukul 11. cool habis. sumpah aku tahan sabar. aku kan penyabar. :)

and guess what, achenkkkk, emi, aron and kemal carik kereta dan dapatlah kami 3 kereta. aku naik lahh dengan si shrek ni. sumpah, aku rasa selamat gila naik dengan achenkkk sebab dia macam besar kan kan? dan dia bawak sangat sharp. okayy tak alasan? so, perjalanan ke Penang, aku, natt dan achenkkk satu kereta. emi, ryn, kemal. dan aron, zigha, lila, dan unnn. sumpah lahh kereta aku paling senyap kan kan. sebab macam tak tahu lah nak borak apa dengan si achenkkk ni mula-mula. biasalah, aku kan pemalu. okay, aku tipu sikit.

ohh, ni masa kat pantai QB. kereta ryn pergi amek FS sekejap dan kereta achenkkk dah terlepas jambatan Penang. dan kami pun bercandid lahh kat sini. dan aku sangat suka kot gambar yang atas ni. sebab muka aku buruk gilaaaaa. haha.
ohh, sepanjang menunggu kereta lagi satu banyak lahh jugak adegan-adegan songsang yang dilakukan kan tapi aku macam malas nak show semua. ini antaranya lahh. emi, achenkkkk curang dengan kau. aku saksi. aron pulak melayan si monster ni kan. lepas ryn sampai kami pun masuk lah QB untuk bershopping dan membuang duit kami.

yang ni sumpah HOWTTTT YAWWWWW. i like lahh aron. hero idaman malaya. kau memang suka buat muka Howtt kan kan? ohhh, lepas shopping semua decided nak tengok movie dan semestinya lahh semua nak tengok Final Destination kan kecuali itu si monster sebab dia takut. katanya lahhhh. dan movie start jam 4.15 petang. after tengok movie semua macam gatal nak main game pulakk kan. aku tak lahh gatal sangat. Zigha dan Unn sumpahhh sangap gila. haha.

ni masa kat Toys R us. sebab dah tak tahu nak pergi mana, so macam ikot je lahhh golongan-golongan yang ah besar tapi macam bajet kecik ni kann. aku bukan nak sangat masuk sini punn. okayy, aku tipu lagi.

haha. dan ini, lihat lah bagaimana mereka ni baring kat tengah-tengah orang ramai sebab nak kena urut. sumpah, aku jeles sebenarnya. nak je naik tapi takut orang tu usha perut aku. dan dan, tengoklahh gila penuh achenkkkk baring atas tuuu. haha. then, jam 6.30 macam tu baru keluar dari QB dan macam tak tahu nak buka puasa kat mana. ehhh, puasa keee?? okay, sumpah aku puasa. yang lain, sila no comment. then, sebab macam dah lambat sangat so decided makan benda-benda ringan dulu seperti, dua bungkus roti, maggi, air susu yang sedap dan air mineral. then, baru plan nak carik tempat makan. lepas tu, keluar pulak idea nak pergi uptown kat Alor Setar. dan aku memang suka lahh kan sebab tak nak balik UiTM. tak nak tak nak. then, adalah satu-dua orang yang tak nak join. eh, silap. dua-tiga orang lahh sebenarnya. so, aron, lila dan zigha terpaksa balik ke UiTM malam itu jugak. so yang ke Alor Setar cuma dua kereta.

sesampai di alor setar, terus lahh aku suruh carik tempat makan kan sebab perut aku macam dah nyanyi lagu macam-macam. then, idea busuk sapa tah ajak makan kat KFC. haha. makan lahh kat kfc dan aku macam terpaksa lah melayan si achhheeeennnkkk tuuu. dan adalah insiden yang telah mengguris hati perempuan aku. hahahahah. sumpah geli. but it's okayy lahh. it's over. dan aku suka lahh gambar atas ni sebab 'sweeeeeettttt ngattt ehhh'. haha. ayat unn, cilok sebentar. lepas makan, bergerak lahh ke uptown dan pusing lebih kurang sekali. yeahhh, sekali dan itu yang paling aku termenung lama sebab macam sedih lahh sebab nak pusing lagi sekali tapi semua macam tak nak dan tak ingin pun. :( dan after that, lepak pulak kat gerai apa tah try shisha. dan aku tak try pun sebab dah try. apakah ayat aku. okayy, aku malas sebenarnya sebab mood macam swing sekejap masa tuhhh. tapi malas lama-lama lahh kan. sebab aku macam tak suka nak masam-masam muka. baik tak aku? angguk sekarang. lepak kat kedai tu lama jugak lah, then decided balik SP sebab nak sahur. gerak lahh dari alor setar.

betul dan benar. Malang sangat tidak berbau walaupun muka semua orang dah busuk kan. kereta yang emi bawak tayarnya bocor. gila lah aku buat ayat pasif. aktifnya begini, tayar kereta yang emi bawak bocor. okayy, ni betul an tak tipu. lepas tuuhhh memang semua macam merempat di tepi jalan. tengok muka semua nak mintak pelempang je. then, lepak disitu sehingga bantuan sampai. thanks kepada uncle kepada akmal. kira ada DUA 'kepada'. sepanjang menunggu tu, semua macam nak tido sebab penat kot. tapi kenapa tahhh aku tak tidur. persoalan besar jugak tuuu. sila fikir-fikir kan yea semua.

ni semua buat muka bajet segar padahal ngantuk gila. ehhh, takkk. masa ni memang tak ngantuk lahhh sebab tengah sahur. okayy, jam 7 lebih baru gerak nak balik SP. so semua macam terpaksa skip kelas pagi tu lahh kan. seronok seronok. selepas itu, semua decided nak pergi ke Lembah Bujang pulak sebab tak nak balik UiTM lahhhh. ohh, ni lahh masa kat Lembah Bujang. emi, akmal dan sofwa dah selamat ke dalam mimpi. tinggal ini empat orang buat kerja gila diketuai Acheeenkkk. sifu, respect sama luu. ahahaha.


jangan gelak ketika melihat gambar ini. sebab sumpah aku spastik gila berbanding dayang-dayang di sebelah aku. kan kan. ohh, lupa. photographer adalah achenk. kau dibuli sebentar sahaja.

ohh, ini team ragbi. hebat tak hebat. the YAWWW sumpah terhebat. haha. achenkk nak join lah tu tapi masih memerlukan ujian ketangkasan.
dan dan, FS and ryn kata muka aku sama dengan si monster. maknanya, aku monster jugak lahhh? okayyy lah tuh. haha. end of story. masuk uitm jam 12.30.

p/s; konon tak nak pos panjang-panjang. sekarang dag 12.15 dan aku still tak START buat assignment lagi. dan terpaksa lah berovernight di bilik malam ni. dan perasan tak aku suka cakap 'okayyy'? sila kira ada berapa dalam post ini.

11 Yorum var:

Achenk Hebat said...

gila panjang habis kau update blog. haha respect.
dan ada benda aku tak puas hati,
kenapa nama aku naik banyak2?
dah lah tu semua 6 harkat.
accccchhhheeeeeeenkkkk
haha
btw, thanks. :)

.rda. said...
This comment has been removed by the author.
.rda. said...

weyyy achenk.a ku sedang berlatih menaip untuk assignment ni ha.
dan dan, kau kan kembar aku mesti nama byk naikkk punya. haha.

boonchuaming said...

=) aku pon suke pic tu . . hehe .
love her . .

.rda. said...

haha. akmal gatai naaaa.
jaga atyn okay. :)
i trust u.

wallflowerinprada said...

gee,
everyone had fun.
and the pic of monuments tuu mmg i bg 5 bintang.pic pasangan sejoli tuu 5 bintang plusss.ily ppl!
:D

.rda. said...

lila. taw tak apa.
fun gila. i sukaaa.
dan dan, pic tu memang terhebat lahhh.
:)

dylagrrrr said...

i gott be honest that i am so freaking jealous because i am so totally not happy here :(

anyway, jika aku ada disitu, pasti aku ikut berovernight :)

.rda. said...

dyla. why? what's happen there? cerita okayyy??
:))

dyla, betul2. sy nak awk dgn kami. forever. :)

Ryn :) said...

ahaww,
seronokkk

.rda. said...

seghonokkkk.
:)