BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, September 19, 2009

bila tiba hari itu.

fuhhh. hembus nafas legaaaaa gilaaaa. finally, i finished myself to upload all this photos sebab niat i suci dan murni, nak bagi u all tengok. okay, u all pun kena tarik nafas, ready to read this post because it would be a long post sebab ingat senang ke i nak post entry sejak kebelakangan ni? broadband gua buat cibai sama gua sikit. i rasa macam nak hentak hentak je dekat dinding toilet bilik i. maybe sebab i bayar lambat kottt, tapi i dahhh bayar okaayyy en. maxis. sila jangan block my freedom to use this broadband. okayy, back to main topic. i nak cerita kisah dongeng kat u all. i kan story teller. ceritanya berbunyi begini. SEMALAM, yes semalam. i went to Mid Valley at 1.15 pm. seperti yang semua sedia maklum lahh kan. i planned nak buka puasa dengan natt dan achhheeennnkkkkkk. ohh, gerak awal sikit untuk mencari kasut. i the first yang sampai mid. natt, uncle taxi takdeee. i dah suruh call uncle zack or pak tehh, natt degil. kan dah berjam- jam i tunggu sambil buang masa pusing satu mid window shopping. natt kata, nak beli kasut tunggu dia. so, i pun selaku kawan yang baik berhati mulia, pergilahh surveyyy kasut untuk kami berdua. ohh, cari gladiator sebenarnya. okayy lahh. sambung cerita dengan gambar pula. nanti muntah boring pulak u all ni kan. semua dah pandai demand sekarang. haha.

after natt sampai, i suruh dia terus pergi Vincci. okay, TERUS. sebab dah tak tahan sangat nak beli kasut ni. dan dan, i got the gladiator! the one yang i nampak dalam catalogue hari tu dengan natt. fs, kasut tu dah sampai Malaysia lahhh. so, i got 2 glads for this raya. (muka berlagak GILA) white and black. ahha, i likeee. then, kerah tenaga pulakk untuk carik kasut si minah saleh ni. i dah jadi macam bibik dia pun ada jugak. sekejap pegi VOIR, then patah balik VINCCI. lepas tu pergi NOSE, then patah balik VINCCI. last last, bawak paper beg sama dengan i jugak. VINCCI. the last decision. haha. natt demand sikit bab kasut, dia kan model majalah Muslimahhh. jk jk. okayy, then merayau-rayau dengan natt. pergi pizza hut sekejap sebab nak tanya pukul berapa selalu dah penuh. then, lepak speedy punya lama sambil gelak-gelak tengok cover album lama. macam muka NASH. memang lawak gila sampai i rasa nak gelak guling-guling tanpa memikirkan diri tengah puasa. ehh, i takk puasa. lupa pulakk. and after that, the GIANT came dengan membawa seorang LAN PET PET. yea, sungguh i tak tipu. kan bulan puasa ni. okayy, niat mula-mula kan nak buka puasa di Pizza Hut but unfortunately, masa i dan natt menjejak kaki, dah full. pergi Nando's, Full House akak tuu tulis. pergi Kenny, penuh. semua dah reserve. pergi chicken rice shop, nasib yang sama and finally, amekkk kau LAKSA SHACKK aku bagi. (terpaksa, terpaksa) padahal Laksa Shack kat VM, i pandang sebelahh mata jee. memang sadiss lahh kehidupan. dah lahh dapat sit yang dah hampir keluar kedai. pity us. tapi, sebab i ni jenis yang bersyukur dan tak kesah makan apa, so sebatt je lahh. ala, natt, achenk dan lan pun sama. ohh, ni masa makan. waiting for the azan.

kau tengok muka batak i dengan natt merenung cendol ACHENKKK. hahahaha, cendol itu ahmad achenkk yang punya. pinjam buat backdrop sekejap ehhh.

bangga dapat berbuka dengan LAN PET PET. i rimasss lahh makan satu meja dengan artis ni. bila orang lalu-lalang, semua nak pandang. siap ada yang keluarkan camera, snap gambar dia. haissshhhh, i bukan apa tapi i rasa macam i pulakk yang artis. okayy, jangan muntah hijau dulu.

hah, kau tauhu lahh. dah nama pun GIANT, makan nak dua mangkuk je. orang lain semua satu mangkuk. ohh, yang satu lagi tu mangkuk cendol.

tengok tengok dan teka mangkuk siapa yang paling licin. tetttt, masa dah habis. jawapannya, mestilahhh accchhhennnnkkkkk!! bagi yang betul, sila tebus achennnkk dekat i okayy. ehhh, dekat sedara dia nama CICIK tuu. ;pp

khusyukk pau cendol achenkkk tanpa memandang kiri dan kanan. tapi natt lahh yang paling banyak pau cendol ni. hahahaha.

tengok muka semua dah macam mintak pelempang kan. sebab penat gila, so bersila lahhh sambil tunggu train. dah biasa buat dahhh ni.

ohhh, sekali lagi. bangga dan sedikit batak dapat hang out dengan si Lan Pet Pet. banyak jugak gosip artis i tanya masa makan tadi. tak payah bukak website ohbulan dah lepas ni. ahha.

ni KL sentral. berpisah dengan natt, so tinggallah natt seorang diri dalam train. then, a few minutes later, aku nampak natt kat seberang. tengahh kalut-kalut meraba bag dia. achenk yang suruh snap. sorry nattt.

then, i macam pelik kenapa natt guna public phone padahal phone dah ada. i jerit. "NATALIA" natt carik suara i, nampak i, dan terus jerit. "Korang!! phone aku hilang!" and i pity her tapi i memang dah expect masa first2 nampak natt dekat public phone tuu. laslt, we decided to go to natt's side. sebab tengok natt memang kesian gila masa tuuu.
natt sedang khusyukk bercerita saat dimana dia sedar akan kehilangan phone kesayangan. haha. tah lahh, i consider phone tuu telah dicuri. sebab tengok lahh macam mana natt pakai sling bag dia kannn. and it's possible masa sesak-sesak dekat ktm mid tu, ada tangan yang membuat dosa kan kan. then train ke kepong sentral sampai. i, achenkk dan lan pun berlari-lari lahh ke platform kami. and kami ter-lepas satu train lagi sebab lambat beberapa saat. kenapaaaakaaahhh dunia ini begitu kejaaaam?
semua orang macam dah panas hatii kan sebab dah ter-lepas DUA train. i told u, DUA okayy. then, train yang supposedly arrive at 10.30 telah ter-delay sampai pukul 11. ohhh, masyukk nya hidup tak mandi satu hari suntuk dengan muka berminyakk. ohh, itu accchhheennkk je. hahah. dan yang paling panas hati mestilahh si Lan sebab esoknya dia ada shooting lah pulakk kan. kesian. and finally, i sampai rumah jam 11.40 malam dengan jayanya. end of the cerita dongeng tv3. :)

p/s; Lan Pet Pet dalam watak di atas adalah rekaan semata-mata, dilakonkan oleh seorang yang bernama Aril AF, ehh bukan. Shahril Zaquan, pelajar form 3 sekolah mana tahhhh. hahaha.

20 Yorum var:

FeeQa said...

laaa, aku igt korg mmg nk g mkn laksa shack uh.
terpkse rupe nye.
haha. ;))

.rda. said...

haha. sengal feeqa.
punya panjang aku type, situ jugak kau highlight kan kan. MAKAN.
hahhaa. tauhu takpe. semua tuuu terpaksa semata-mata.

afilya said...

oi . ko mmg ske melantak en . hahah .
bes le kak rda oi . dah ronggeng ,

boonchuaming said...

haha . .
oke r b'buke kt laksa shack drpd b'buke kt dpn happy mart . . huhu

Lady FS. said...

laaa baru form3 ke nokk , baru nak soh reservekan . haha ;p

takziah untk NANATE ;( xpat aku nak men pusing2 lagi fon die time lepaklepak kat foodcourt

qiemm said...

haha..ak igtkn lan pet2 btol td.. pnye la ak tgk pic dak tu bnyk kali..ingtkn lan pet2 da wt plastic surgery..haha.. btw, pity natt.. seb bek ak da bluetooth sume pic ak yg de dlm tu..haha.. b cool k natt!

dylagrrrr said...

rda rda nk tgk glads kauuuuuu :)

pity natt. takziah natt.

Achenk :) said...

wahaha bagus, post kau panjang siottt

.rda. said...

adek. imy imy.
kau macam tak kenal aku kan kan.
makanan dan aku cannot be separate maaa. hahaha.

.rda. said...

kemal.
emm, benar jugakk tu kan. haha.

.rda. said...

fs, tauhu takpeee. aku igt sama baya dgn kita. aku baru nak masuk jarum hahah.

dan dan, sgt kesian dekat natt.

.rda. said...

dyla!! i'll show in the raya entry okayy. sabar nye nokkk.

.rda. said...

haha. kau ni changg. dtuu pon kau caya kan kan. dan kau kejam, pikir gambar kau jeee. haha.

.rda. said...

dan achenkk.
haha. aku memang bagus dan aku tauhu. ;pp

Ryn :) said...

aku tauhu laksa MELAKA sdp.
kan kan? haha. and

lan pet pet tu aku nk cop jgk bole?
boleh lah boleh lah *geli oh*
hahahaha

.rda. said...

cehh. tak tak.
aku suka laksam pantai timur.
terbaeeekkk. haha.

aisehhh. tak bolek. itu aku dah cop.

.yANa. said...

rda2.!!
ko ngn ACHENKK ue cm adek badek doe..
muke kowg seiras.!!

.rda. said...

haha. yana. dah ramai dah yg cakap.
haiissshhh.

natalia harris thang said...

hahaha ada cerita senario raya aku msg ko tros tau. lan pet pet jd ceti. HAHA

RIP my phone. thanks again u guys sbb menemani aku kejap. :)

.rda. said...

haha. tauhu takpe natt. semangat gila kau text aku.

ur welcome. my pleasure babe. :)