BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 16, 2009

al-kisah rda dan ibunya. ehh, emaknya.

tadi, lepas bukak puasa i lepak-lepak dengan my mum sekejap kat depan tv sambil makan buah pear yang telah dipotong oleh kak lang. ohhh, kak lang tuu adik i. dia kan tak boleh puasa, so macam banyak lah sikit kerja yang dia kena buat kan. padan muka. lepas tuu, borak lah dengan emak macam-macam. i tanya, esok nak keluar boleh? then, dia macam tak bagi lahh kan macam biasa. then, i pun pujuk lahhh, macam biasa jugakkk. dan dan, mestilah i berjaya okayyy. then, tengah borak-borak. ohhh, bacalah dialog.

rda: ehhh, mak mak. akak rasa macam PERIOD lahhh.
emak: alaaaa, takde nya. akak kan dah period masa awal ramadhan hari tuuu.
rda: ehhh, kan selalu kena 2 kali.kejap lahhh, nak pegi check.

dan i punnn berlari-lari lahhh ke toilet. check check. dan dan.

rda: emakkkk!!! period for the second time in ramadhan. benci betuuull
emak: Ya Allah, senangnya keluar. mak ni dah dua tahun tak payah ganti puasa sebab tak period masa bulan ramadhan. haha. dah berapa hari dah kena ganti ni? (sambil kira-kira)
rda: hari tu 7. campur 4. jadi 11. banyak gilaaaa. ehh, last year lagi banyak. tah tah, mak dah menopause. hahahah. (sambil gelak guling-guling, ohh, tipu.)
emak: ehhh, tolong sikit. i muda lagiii tau. tapi mak rasa tahun ni mak period lahhh. kalau tak sabtu pagi, maybe sabtu petang. takpun lepas bukak puasa. haaaa, tak payah ganti lagi. ahad dah raya.
rda: haha. sekali raya hari isnin. kena jugak ganti sehari. dah lahh, orang nak naik.

dan dan, i pun naik lahh ke bilik. emak i ikut sekali. nak mandi mandi dan sembahyang lahh tu. okayy, i ambil towel. tiba-tiba.

emak: rda!!!!!!
rda: yaaaaa?? hahahahhahaha (gelak dengan tiba-tiba sebab i nampak muka mak i tahan gelak.) haaa, tuu lahh berlagak lagii.

then, adik i datang.

kak lang: kenapa kenapa?? (gaya busy body, dan jaga tepi kain orang)
rda: mak period. hahha. sabtu lahh sangat makkk. hahahah.
emak: haihhh, buat malu jeee. haha.

aksi gelak beramai-ramai. then;

kak lang: bajet je hari tu semua rebut telekung. last last, semua tak dapat sembahyang raya. hahah.
rda: aaa'aaaahhh kan. apa-apa tahhh.

okayyy, sampai situu je. then, kena halau keluar dari bilik emak. sebab emak nak mandi. ohhh, sekarang semua perempuan dalam rumah ni TAK BOLEH puasa okayyy. dah lama tak macam ni. dan, ayat famous i dekat rumah sekarang ni;


LU JANGAN BUAT CIBAI SAMA GUA

haha. abid selalu KENOK seketoiii. padan muka.

19 Yorum var:

FeeQa said...

hebat!!
terbukti sah ank beranak kandung!! :D

.rda. said...

ohhh, sgt terbukti. hahah.

Lady FS. said...

entri kali ni kisah PERIOD okaayyyy , kalau kita kat kampus ni ley join makan2 : aku , kau , un . haha semua TAK POSA ! ;D

.rda. said...

atyn, yup2. tajuk cerita, PERIOD.
mak aku pelakon utama tawww.
haha. tauhu takpe weyyyy.
best gila macam tuuu.

Lady FS. said...

haha , kem salam mak kau . ;D

.rda. said...

haha. okayyy. ;pp

Ryn :) said...

hey aku pun tak puasa.
nak jugak jooin. pleasee pleasse.
tapi aku puasa dah esk.
ok, bye tak join

Ryn :) said...
This comment has been removed by the author.
.rda. said...

haha. ryn, sumpah macam curl link. haha. dah dah, kau memang tak boleh join sampai bila-bila. ;pp

[b][y][t][i][e] said...

adoi..lawak lak..hikhik~~ :D

ehh..dh blk umah??awalnye...
xaci ni dh cuti awal..
opis akk, last keje ari jumaat..hukhuk~~

.rda. said...

haha. allaaa, dah nama pun opis. memang lahh cuti lambat lagi. hahahaha. padan muka. ;pp

amyG18*jkjk* said...

bro, mak lu mmg rock!rock kangkang rock kapak..lu je xrock leh priod tym2 nk raye ny..aduii mat.
*dgan expresi muke HAH KENA SEKETOI,HUOHUO..

Hidayah Baik said...

haha apakah korang ini??
;p selamat hari raya bebe!! xD

.rda. said...

amy! haha. mak aku pun period lahhh. kau ni tak paham cerita keee? hahahaha. KENO seketoi.

.rda. said...

dayah, selamat hari raya. :)

dylagrrrr said...

haha aku pun tak puasa. hehe.

lu jgn buat cibai. woahhhh rda dah pndai siottt ;p

ayat aku kpd mira, "kau apesal sial sangat ni?"

haha

.rda. said...

dyla!! haha, sama sama. ;pp

haha. aku memang dah pandai lahhh dari dulu.
malas nak tunjuk jeee. hahah.

.zigha. said...

weh rock la ni. aku pon penah jd mcm ni. sian bapak aku xdak geng. HAHAH :))

.rda. said...

zigha. haha. tauhu takpeee.
boleh makan nasi sambil tgk jangan lupa lirik petang2. hahha.