BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, April 10, 2009

IPTA or IPTS

salam reader~
erm.nk citer sket.act,aku sgt2 tkot skang ni.nape?sbb dh ramai sgt yg forward msg pasal tarikh2 kuar result ntok matrik,upu ngn maktab.huh,act aku berdebar sgt biler pikir pasal bnde ni.almaklumlah,result dh la hampeh.haha.so,anything can happen.tkot nye!!about the offer.byk gaks surat2 offer dr IPTS yg smpi kat umah aku ni.tp aku cm wat bodo je la.but i still kept da letter.act,bkn nye aku belagak ngn surat2 tu tp seboleh2 nye aku nk sgt2 masok IPTA.so, now i'm just waiting 4 da letta from UIA!i wish to get dat.act,aku nk sgt2 amek law kat UIA.first,sbb aku minat sgt ngan course tu.2nd,sbb aku taw aku bleh go on ngn course tu.so,to all of u,pls la doakn yg terbaik utk aku k.n about da matrikulasi.act,aku xbape minat sgt ngn matrik.tp kalo dpt,aku still akn pertimbangkan.xkan la nk tolak terus kn.but aku still nk amek law kat UIA.or kalo xbleh pun kat UiT maybe.insyaAllah.erm,nk citer bout IPTS.nape ramai yg xnk masok IPTS??bagi aku la.1st,it's of coz la sbb payment n fees n others kn.erm.2nd,maybe sbb persepsi masyarakat pd IPTS.sbb kebanyakan org pk yg IPTS ni xada tenaga pengajar yg berkualiti mcm kat IPTA.but it's not my perseption bcuz for me,kat mane2 pun same je as long as kita btol2 nk study.3rd,maybe sbb perseption org jugak yg pikir most of IPTS's students ni adalah org yg kurang sket pndai nye.sbb usually,org yg masok IPTS ni adalah org yg xdpt any offer from IPTA.tp pape pon,aku mls nk ckp lebih bcuz as long as the offer later from any IPTA arrive at my house,dat's mean yg mase dpn aku sndiri pown blom terjamin.so da best way for now is just praying.amin~IPTA ke IPTS ke sme je.yg penting niat kita utk terus belajar.kn?hehe.

3 Yorum var:

afilya said...

yeah! rda keja law...
jgn bg dye lari..
haha

.rda. said...

amin~
doa kn aku eh.
:))

p.i.n.a.t said...

erm..
btol tuh..IPTA ke IPTS ke same je snanye neh..

but for me..
sis mmg prefer ipts la act.
bkn sbb byk sgt dwet nk blnja..
but suasana bljr die..
i mean,jumlah student dlm klas..
much more sikit la dr ipta..
sng nk fokus..
lect pon okeh je sume..mantap2...
fees die je la yg nyawa2 ikan kalo nk byr tuh..
yg laen okeh la..
student die pon ade je yg straight a's..
ape yg sis ckp neh based on Uniten la..
tatau la ipts laen..:p

tp skg neh juz doa la dpt ipta..
ipta pon not bad la..
hope rda leh dpt la law kt UIA tuh..
wat solat hajat byk2..
wish u luck!