BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, January 12, 2008

dah masok tahun baru ~awal muharram~

Assalamualaikum,,
In the name of Allah,,

Alhamdulillah,,kite dh pown masok ke tahun baru hijrah pada hari rabu lepas maghrib ari tuh,,dan pada tahun baru ini jugak, aku mengharap akan ada 1001 perubahan pada diri ini untuk menjadi yang lebih baik dr yang sebelumnya,,insyaAllah,, dengan izinNya,,walau apa pun,,syukur alhamdulillah sgt2 sebab muncul nya tahun baru ni bagai turun nya rezeki yang melimpah ruah dr Allah taala,,Alhamdulillah,,selesai je minggu orientasi dgn adk2 form 1,kita dh start latihan netball [even dh agak lame xmen netball,masih ader org yg trust kite] thanks senah!hehe,,pastu next week akan start plak latihan bahas ntok kontijen sekolah,,[terasa berat plak nk pikul tanggungjawab nih, tp i hope that i can do it!] n yg paling xleh nk sangke,,tibe2 kite dilantik menjadi KETUA BATCH!aduh,,sgt berat amanah yg Allah berikan ini,,sbb kite bkn nye baik pown,,huhu~~cmne neyh??[hati berkate: xpe2,,Allah memberi sesuatu amanah pd kita sbb DIA tahu yg kita boleh jalan kannya,,ameen] pastu baru2 ni jugak, nor offer nk jd pengawas koop ke x,,(: ikot kan hati mmg nk,,tp kene tgk plan tahunan dulu,,takot xtertanggung,, so keputusan di postpone dulu!:) n yg da latest!esah azmi baru je offer masok kadet polis sbb die nk kite join kawad!besh!dh lame xmerase kawad sejak masok maahad neyh,, sgt rindu kenangan2 kawad mase kat simpang lima dulu,, ;( huhu~dgn amanah2 yg diberikan tuh terasa mcm diri ni akan menjadi sgt2 busy plak!huhu~ dah la nk spm tahun nih!dan itu satu amanah yg paling sukar untuk dipikul!macam mane nk arrange mase supaya kita dapat study ntok spm!i'll do my best,,insya Allah,,next week jihad akan bermula!sebagai seorang insan yang akan belajar dan terus belajar!becuz of Allah~ kita nk susun balik jadual yg dh berterabur neyh!nk mejdai lebih baik dari dulu,, nk berjaya ntok menjadi kebanggaan ibubapa,,ameen~ insyaAllah,,

"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum, jika mereka tidak mengubahnya dengan sendiri"
so,i'll do my besh!ameen~

2 Yorum var:

ha'ana zak25 said...

salam 'alaiki ..

teringat plak kat satu nasihat kawan kite dulu ..

"jalankan sahaja amanah yg dipikul dgn mengharapkan Mardhotillah semata-mata .. Allah kan dah janji ; Siapa bantu agamaKu , kanKu bantu urusannya .. Insya'Allah , amanah nie akan membantu kita sama ada kat dunia @ akhirat nnt .. tapi Mardhotillah yea !!!"

Insya'Allah kita SALIMkan NIAT !!

sophie said...

salam,,

thanks 4 da advice!!
membuat kan kite b'tambah2 semangat nk teruskan perjuangan neyh!