BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, June 04, 2010

Break!

I masih excited dengan gambar-gambar sepanjang di PETAH. Yang lebih excited, semua kawan-kawan rajin betul tag sorang-sorang kat FB. Ni lah untungnya, bila banyak sangat travel, jumpa ramai kawan baru yang kebanyakannya suka sangat snap the pictures, especially yang ada DSLR. Of course, lepas habis satu event mesti banyak gila gambar kat FB. Lepas tu boleh save satu-satu and buat album sendiri dalam laptop.


Tapi apa pun, bukan semata-mata pasal gambar, but it's about the friendship. Seriously, memang sangat seronok bila dapat jumpa dengan orang dari macam-macam tempat. Ada yang datang as a student dari UKM, UPM, USIM, UTP etc. Ada jugak yang datang as an alumni, kerja di Sime Darby, KLCC, or even ada firm sendiri. Ada jugak datang as a Dato' yang sanggup turun padang, debate sama-sama. Ada jugak yang datang as a school student, yang sangat untung dapat peluang debate dengan legends universities.

Yang paling penting, semua datang untuk berkongsi ilmu yang ada. Semua datang, sebab passion yang sama which is debate. Semua datang sebab nak belajar lebih lagi, nak tambah ilmu pengetahuan. Dan dengan sebab-sebab macam ni lah, menyebabkan I lebih sayang dan semakin sayang dengan debat. Sebab semua orang sama.

Tapi untuk a few weeks ni, I mungkin akan break dari debat. Sebab nak stable kan life kat UiTM Kedah ni, as this is my last semester here. So, bila everything dah stable, baru I boleh join balik any debate events. But it's just my planning, kalau tiba-tiba I pergi jugak any events tu, memang tak boleh dielakkan lah.

Geng Shawl. Kak Ogy from UiTM Dungun, Abang Awan from UKM.


Youthsay.com, this is our booth masa Youth '10 hari tu. (:

1 UiTM.


Again, the picture with Dato' Saifuddin at the middle, Abang Bonat as the alumni and me.

With Nasa, the NYDP of MPP for UiTM SeMalaysia. He's a debater too!

Okay, I just like this picture.


Dengan budak-budak UTP.

I'll rarely update this blog, perhaps because my maxis broadband is over the limit now. -___-

23 Yorum var:

dylakamil said...

Woahh siap ke KSN ! hehehe :D

seronok wehh dpt kenal ramai org :)

rda said...

Dyla, kitorang memang stay kat KSN. (:

Sangat seronok!

äþèéž™ said...

mendambakan penulisan cik rda seperti sebelum-sebelum ini. rindu barangkali

DyanaBangs said...

weh , shawl kau ade berapa weh ? geram duhh

rda said...

Abang Fizan, yang manakah? Sy akan berusaha ke arah itu semula! (:

rda said...

Dyana, haha. Tak banyak punn. Boleh kira dengan jari. ;p

FS said...

seronoknyaa wehhhh

FeeQa said...

lawa doh shawl kau yg polka tu :D

nn said...

i dah cakap dah tapi nak cakap lagi, i went to your booth!!!!

nn said...

and yes, rasa macam 'eh kenapa tak jumpa' huhu.

rda said...

FS, yes! Seronok!

rda said...

Feeqa, yang tu baru! Hehe.

rda said...

nn, really? Gila lahh. Sebab I ada jumpa Syuhada. Blogger jugak. Hishhh, kenapa lah tak jumpa you!

s.c.h.u.l.t said...

yaaahh. gladly could meet you up at youth'10 ;)

rda said...

Syud, kalau masing2 tak busy boleh spend more time together kan kan? But I'm glad to meet you too! (:

beruang said...

pix nan shaharuddin 2h terbaek r..

Orang Senyap said...

jumpa kenalan baru memang satu perkara yang sangat FUN!!

macam kali pertama jejak kaki di pintu Tadika, sapaan rakan pertama yang baru dikenali itu yang sangat bermakna.

rda said...

Bear, thanks. (:

rda said...

Orang Senyap, yes it's totally true. Sebab tu kalau nak pindah ke tempat baru, kadag2 kita takut tak dapat kawan.

DOLCEshasha said...

Rda sangat superb in debat lah : )
puji nih *wink*

rda said...

Shasha, haha. Thanks babe.

Nurlina Mahmudin said...

weh abg nasa!mpp ktorg dulu!

Rabiatul Adawiyah Sulaiman said...

Kak Lina, yes! Sekarang MPP UiTM Semalaysia. (: