BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 05, 2010

Kenapa manusia suka melakukan ini?

Aku memang pelik, hairan. Ha, memang terpaksa guna 'aku' lah kalau dah namanya entry beremosi macam ni. Kenapa wujud manusia-manusia yang buat aku sakit mata. Cakap tak serupa bikin, memuja orang untuk naik dengan mudah, memalukan diri sendiri semata-mata untuk tarik perhatian orang, bercakap seolah-olah dah master dalam semua benda dalam dunia, mereka seribu satu jenis alasan sebab nak elak dipersalahkan. Aku tak tahu apa yang wujud dalam kepala orang-orang sebegini. Tapi yang pasti, aku dah meluat nak tengok depan mata sendiri. Lepas tu, pretend macam tak ada apa yang jadi.

Okay, fine I should be fair by asking you guys about this. Apa pandangan dengan orang yang cakap tak serupa bikin? Konon tak nak buat apa yang dia cakap, tapi tak sampai beberapa bulan, minggu, hari dia dah pun buat benda tu depan mata kau. Aku tak tahu apa yang korang akan rasa, but seriously aku rasa macam bodoh gila. Walau apa pun, aku tetap rasa kau ludah ke langit jatuh atas muka sendiri. Because you even don't have a good reason to do so. Don't say you won't do it, if someday you suddenly do it.

Secondly, it's about the career. Kenapa entah, aku cukup pantang orang yang memuji-muja orang-orang atas semata-mata untuk dapat tempat. Tolonglah jangan bodohkan diri untuk kiss ass orang lain untuk kepentingan kau semata-mata. It sounds stupid, it even looks foolish. Sebab kalaupun kau naik dengan usaha kau sendiri satu hari nanti, orang tetap akan pandang kau naik sebab bantuan orang-orang di atas kau yang kau kiss ass mereka tadi.

And how about dengan memalukan diri semata-mata nak dapat attention dari orang sekeliling? Apa kau dah takde langsung ke harga diri, maruah? Sampai perlu kau jaja diri kau untuk dapat perhatian orang lain? You're just showing your stupidity by doing that. It's totally ridiculous, indeed because you just humiliate yourselves. Hey, please lah. Show you own identity. Janganlah desperate sangat sampai kau jatuhkan maruah sendiri.

Dah lah, aku sangat menyampah untuk sambung type.

16 Yorum var:

FS said...

whoah marah sungguh noh

aku agree sebab ramai ja yg lagi minat nak senyum dengan org ats dr aku yg bwh2 ni , BABI

Ainul H said...

totally agree with dis entry ;]

s.c.h.u.l.t said...

we can't satisfy every heart kan? sabarlah :)

AFIQah said...

marah ngaat aih. awat?

dylakamil said...

agree, nk mudah dpt benda, kiss ass org jalan terbaik. cisss.

prince rayme lala said...

hym.. gud luck ya! hehehe.
rda - pointing kat sape nie?

rda said...

Fs, haaa. Finally, ada jugak orang yang rasa apa yang aku rasa weyyy. Macam sial je kan.

rda said...

Ainul, thanks. :)

rda said...

Syuhada, betul. Thanks btw. :)

rda said...

Feeqa, sebab dah meluat, menyampah.

rda said...

Dyla, tahu takpe. Macam gampang.

rda said...

Remy, thanks. I'll tell you about this. :)

DOLCEshasha said...

haa , ramai org cmni , nak cepat naik pngkt lah katakan .

rda said...

Shasha, tahu takpe. Pelik aku.

ahmad faiz said...

ape pasal emo ni?

rda said...

Kiwi, haha. Period. ;p