BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 17, 2010

Thank You Allah

Alhamdulillah, sekarang dah selamat sampai UM dan baru je balik makan kat Old Town tadi. I have to thankful to Allah for giving me this opportunity. So, sebenarnya I dapat jadi one of debaters for Debat ASTAR ni. And I sangat-sangat bersyukur dan berterima kasih to all the seniors yang banyak bagi tunjuk ajar sepanjang latihan. Frankly speaking, the training was quite tough compared to the previous training and I rasa semua orang alami benda yang sama. Menangis masa training sebab tension tu dah jadi macam benda yang biasa. But still, benda-benda macam tu yang ajar I untuk jadi lebih kuat after this.

So, harapan untuk ASTAR ni adalah untuk buat yang terbaik. Maybe macam cliche je harapan yang I buat but it is for my first experience for being UiTM's debater. I will try my best for this tournament. Walaupun keadaan macam tak berapa nak sihat, tapi still kena kuatkan semangat untuk jadi yang terbaik untuk nama UiTM. Ceh, macam semangat UiTM gila kan. Well, I'm now in UiTM 1 team and my teammates are Remmy as the first speaker, Kak Mas as the third speaker Hatta as the reserve for the team and I, the second speaker.

It's quite tough for bring the UiTM 1 name because we have to think about the expectation of people towards our team. Plus, Remy and kak Mas are the Royal's debaters and this is affecting me a bit. I have to work harder than everybody because I am not too good. Sebab tu sekarang, semua orang keluar pergi mana entah dan I ada kat bilik kononnya nak buat research regarding the motion of the debate. Tapi dah terbukak blog dan facebook pulak kan and terus main farmville. Macam mana entah nak improve kalau terus macam ni. T____T Okay, I main farmville sambil cari facts.

Oh, tadi baru je mak and abah call bagi tahu yang surat Muet dah sampai kat rumah. And I dapat buat Muet kat sekolah Assunta. Seriously, I macam takut gila because my english is not good enough and I need to get Band 4 if I want to pursue Law for my degree. And I know, I have to work on it as soon as possible. Okay, I want to continue my work. Good bye people.

P/s; I really miss Zigha, Nat, FS and Zaty now.
P/s; Good luck people for the test tomorrow. (:

12 Yorum var:

.zigha. said...

ahh. kakak rinnnduu adekkkk! hahaha.

aku ke kelas berdua ja dgn Nanate. :D

.yANa. said...

eh rda,!!!
meh la cini kolej 12..
dah alang2 ko kat um tu..
belanje aku old town laaa..hahah

fwc said...

all the best for you !
and good luck with the muet test !
:)

good luck rda.good luck rda. good luck rda. :) *i.hve.nothg.todo.-_-bye.*

dylakamil said...

kau dpt jadi debater untuk pasukan uitm? congrats rda :)
hoping that yu'll succeed in this field :)

anyway, muet tu takdehal lah. you'll get band 4 no worries :)

s.c.h.u.l.t said...

hey babe!

u bkn slalu praktis baca grammar b4 sleep ke? :)

i pecaya u can! chaiyyok rda!

ween said...

congrats dear! I know u have a strong passion towards debating, n I'm happy for u. good luck :)

naz said...

cayokkkk rda:) peace

Eff Ass said...

ohhh touched ! u still remember us and recent activities of uitm merbuk . HAHA . thx babe , myt !

take care , makan banyak2 , minum banyak2 , kasi semangat masa nak debate , org kata lagi gemuk , lagi sedap suara . HAA APAKAH

AFIQah said...

assunta?
kat mana tu weyhh?

ahmad faiz said...

depan zouk kl. haha

DOLCEshasha said...

lma xjmpa kaw rda . balik cepat ! =))

gud luck btw !

Ainul H, said...

k rda! all the best utk MUET! i know u can :)