BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 01, 2010

Hilang Arah

I don't know what is the right word to describe my feeling right now. I betul buntu dalam mencari word yang paling sesuai. Betul, susah untuk luahkan bila orang menunggu luahan kita. Susah nak cerita bila orang tanya tentang cerita kita in details. I bukan jenis yang akan nyanyi bila orang suruh nyanyi. Tapi I jenis yang akan nyanyi bila I rasa I nak nyanyi. I got that shame feeling. Sama jugak bila orang suruh I cerita tentang hati dan perasaan, I bukan jenis yang akan terus cerita. I akan ambil masa untuk cerita, masa yang I rasa I nak dan mahu untuk bercerita.


Sekarang, seolah-olah macam sedang mengalami split identity. Confuse dengan diri sendiri. Sama ada, sunyi atau happy. Suka atau benci. Maybe ni salah satu kesan dari kesibukan I sejak kebelakangan. Like seriously, takde masa untuk fikir tentang diri sendiri. I macam betul-betul perlukan something untuk jadi petujuk arah yang boleh guide apa yang perlu I buat dan apa yang tak patut I buat for my daily life. Sekarang memang banyak sangat conflict. Memang bukan conflict diri sendiri but indirectly I terlibat untuk sama-sama berfikir, macam mana untuk selesaikan semua conflict tu.

I rasa nak plan hidup hari-hari pun macam susah gila. Susah gila nak fikir. Yeah, tiba-tiba teringat pulak slide critical thinking yang Miss Tiya tunjuk tadi. Thinking is a hard thing to do. Betul, sekarang I setuju walaupun tadi ada sedikit argument on what the slide shows. Sebab tadi I rasa, berfikir takkan susah kalau apa yang kita fikir tu tak susah. Tapi in fact, even benda tu simple macam mana sekalipun, still susah nak fikir. Susah. Sebab banyak benda yang kita kena concern bila kita berfikir. Habislah soal fikir-berfikir ni. Sampai bila pun, susah nak habiskan cerita. Cuma, I still terfikir macam mana nak selesaikan masalah hilang arah ni. Masih berfikir.

16 Yorum var:

FATIN SYUHADA YAHAYA said...

haaa fenin sikit sampai nak kena baca dua kali

berteleku atas sejadah lama2 , insyaALLAH masalah anda ini akan hilang ansur2

adzrul syafiq said...

again i fail to be the first one,..
i think we share the same problem..
(seriously i pun pnah tulis psal mnde ni dlu kt my entry)

s.c.h.u.l.t said...

em..lost direction in the sense of what? :)

setiap benda mesti ada penyelesaian or eventually it will resolve by itself.

doa banyak-banyak k?

wish u all the best

dylakamil said...

akan ada satu masa kau akan rasa macam ni. aku pun pernah berada di situasi kau ni. jgn duduk sorg2 rda, nnt kau akan lagi jadi confuse mcm ni. go enjoy yrself. find something that u're interested into. ok?

dodol n bear said...

berfikir seminit lebih baik dari bercakap sejam..
tetapi kalu terlalu banyak berfikir akan menimbulkan penyesalan dan kerisauan.
berpada-pada lah berfikir itu...

dhanial yahaya said...

semua dah bagi nasihat . bagus lah , hehe . take care

DOLCEshasha said...

amek ayaq smyg =)

rda hot said...

FS, hahaha. Asal kena baca dua kali pulak?

Ohh yang tu sentap wei.

rda hot said...

MB, haha. It's okay lah kalau you tak dapat being the first pun. :)

haha, selalu ter-sama dengan you kan. :)

rda hot said...

Syuhada, in the sense of what? Seriously, I don't know. Haha.

Thanks for the support. :)

rda hot said...

Dyla, I do enjoy my self. Aku rasa jadi macam ni sebab assignment yang macam gunung everest. Haha.

rda hot said...

Dodol and bear, bercakap lagi best. Haha.

rda hot said...

Dhanial, haha. I want yours. ;p Thanks.

rda hot said...

Shasha, okay. *sentap. Haha.

AFIQah said...

split identity?
unik lah kau ;D

rda hot said...

Fiqah, aku memang unik. T___T