BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 14, 2010

Semua berubah, jadi lain.

Kenapa, entah tiba-tiba I rasa semua benda dah berubah. Semua bukan macam dulu lagi. Sekarang, semua benda dah lain. Hati, perasaan, emosi. Tak macam dulu. Behavior, expression, attitude, semua dah lain. For about two months, baru I perasan yang I dah tak dengar radio langsung. Kalau dulu, pantang ada masa terus bukak Fly.fm tak pun Hot.fm. Sekarang, please jangan tanya lagu-lagu baru kat I sebab I memang outdated. T_____T


Dulu, I betul tak kisah kalau my mum or my dad tak call I for a week. Tapi, sekarang I sangat-sangat perlukan diorang dengan lebih kerap. I homesick. I rindu rumah, I rindu my family, I rindu my siblings, I rindu everything. Nak balik. Dan I akan cuba balik jugak next week, even sorang-sorang. Even ada class trip, perhaps. Bila tadi, mak tersalah bagi empty message pun, air mata dah boleh bergenang.

Sekarang, susah untuk I cakap, siapa yang paling dekat di hati. Siapa yang paling boleh faham diri I, siapa yang betul-betul boleh kongsi apa saja dengan I. I've no specific person. Kalau dalam kelas, I kawan dengan orang lain, dalam bilik got a sweet time dengan roommates. Kalau nak balik KL, kadang-kadang dengan orang tu, and sometimes dengan orang ni pulak. Kalau busy, mesti dengan all debater. Kalau bab shopping kawan lain, makan kawan lain, study kawan lain. Tak macam dulu. Dulu, I tahu siapa yang I boleh panggil best friend. Dulu, I kenal siapa good friend. I taknak cari apa pro dan contra keadaan yang sekarang ni. Sebab I betul tak nak fikir tentang sebarang hubungan. I nak kawan dengan semua orang. Supaya, takde masa untuk I terasa hati dan bermasam muka dengan sesiapa.

Dulu, I boleh post one entry per day even busy macam mana pun, or even takde idea sekalipun. Tapi sekarang blog dah sunyi. Dah berhabuk. Orang pun dah malas nak comment.

p/s; Dulu I boleh stay-up sampai 3-4 pagi, tapi sekarang jangan harap. Pukul 12 pun dah start ngantuk.

26 Yorum var:

Lady FS. said...

sorry i can't be a good friend fr you

[b][y][t][i][e] said...

rda, akk pernah rase ape yg u rase..& bile dh abis belajar ni, i know y it is happen..

itulah kehidupan..LIFE~
kehidupan sebenar..REALITY~

kehidupan yg kita xpernah jangka masa sekolah dulu..n when it is happen, we will say that 'zaman sekolah paling best!' sbb kita btl2 ade kwn study same2,mkn same2 dll..xsame cm skrg..

wutever it is, life must go on~ dont give up.
all da best ya! :)

adzrul syafiq said...

as time is moving on..
PEOPLE CHANGE~

huhu..yang kat atas tu sbenarnya statement from a friend of mine..tapi xtw kenape rasa gatal2 tangan nak copy ayat dia tu kat sini..hehehe

In my most day, I like to complain about world around me. Now, I know there are a whole bunch of people who absolutely hate this habit, but, really,i'm happy to know we share the same interest..hahaha

welcome to the club, friend!!

nurafiqahmohamadadnan said...

mengapa bah, kau berubah.
hehe, chill chill aku nyanyi lagu stacy je td.

and yeah, same like atyn, sorry for being such a bad fren for you *bow*

DOLCEshasha said...

rda , lyfe must go on .
ppl changed .
no mttr wut , u nee them , and they also need u .
:D

anak Kushairi said...

it is called LIFE. the reality one. never give up. ever!

dhanial yahaya said...

don't give up ! life must go on ! :)

..wardah saffiyah.. said...

ada..be strong k..akak taw,mcmane ada rase skrg..mmg tahap permulaan macamnila ada,lame2 nnti ok..=)dan sepanjg ada duduk d 'u',untuk cri best frenz kita yg macam best frenz di sekolah dulu,mmg susah nk dpt balik..tp percayala da..suatu hari nnti,ada akan jumpe kawan yg ada syg dan dia pun ssyg ada juga..iAllah..semua tu akan dapat,sabar k..tabahkan hati..take care k..slm rindu dari akak dcini..=)

dylakamil said...

i know how it feels when everything turned upside down. watlek lu, sapkok bak kata ajik. hihi. everything will fall back to its place anytime soon :)

fifa =) said...

rda ,ak xtau nk ckp apa dahh. sume org da bg point =D kalaulah dekat, meh aku hug sikittt. :)

afilya said...

hei .
cn i join u?
hihi . chill lah kak rda .
i knw u strongr than adek .
i miss u - really mean it .


p/s; sme lah kte, 12 je.. mate berat dah . hahah HA! .

rda hot said...

Atyn, same goes to me.

rda hot said...

Kak Bytie, Thanks for understand me. :)

Betul2, zaman sekolah paling best! Suka sangat even setiap hari byk homework. Haha.

rda hot said...

Adzrul Syafiq, Thanks so much okay. :)

rda hot said...

Feeqa, hahaha. Aku gelak kot baca lirik lagu stacy ni. Hahaha.

Weyyy, aku punnnn.

rda hot said...

Shasha, I wish. :)

rda hot said...

Que, I know it's life. Sebab tu aku malas nak layan sangat. Haha. Thanks okay. :)

rda hot said...

Dhanial, okay!!

rda hot said...

Kak Aisyah, thanks so much for the useful advice. :)

Rindu akak jugak. :)

rda hot said...

Dyla, masalahnya rokok pun takde. Hahaha. Thanks okay. :)

rda hot said...

Fifa, thanks okayyyy. Nak hug kuat-kuat! Hahaha.

rda hot said...

Adek, thanks. Rindu kau jugakkkkk. :)

ina sayang dear said...

sumtymes, better not to be too close with a person.. kwn rmai2. ngan org lain2 lg bgus. i mean mcm ur situation, kelas laen, bilik lain, cmpus lain, umah tangga lain. seriously, it is better.. so, jgn sedeyh dgn apa yg rda hadapi skunk ni.. =D

dear rda, kdg2 kalo kte terlalu rapat, smpai satu masa, kita xleh tahan ngn sesetgh prangai dia. n masa tu memasing akn hipokrit hingga satu tahap dedua akn meletop and it will be over. persahabatn slma ni dh xda value. kalu baek balek pown dh x seindah dulu sbb damage has been done. mmg kita buleh tolerate utk sesetgh mende, tp kita pown manusia bese, lama2 xleh gak.

my advice, jdkan ayah bonda tmpt mengadu pertama kita & kwn pling rapat dgn kita. sbb dorg faham kita dr kecik & dorg xkn pernah tikam blakang kita mcm sesetgh 'kwn' buat. dorg penyimpan rahsia kita paling utuh. nasihat2 dorg paling ikhlas & xpenah hipokrit utk kepentingan dorg like others. yes i understood the situation when it goes bout love matter. maybe ur sis can be ur best supporter at the tyme u need a person to talk to n a shoulder to cry on.

bukan sy nk pengaruh rda supaya jgn trust kwn. tp, itu pndpt sy berdasarkn pnglamn sbb dlm dunia ni ada jugak kwn mkn kwn n kwn jd lwn. maybe rda tawu what's da best 4 u, sape kwn terbaek rda & rda buleh percaya tp sy just nk remind supaya rda xmenyesal kendian hari. kita hidup ni buleh nk caye kat sesape je tp bukan 100% melainkan mak ayah. ingt taw.. :)

sori menyemak lelama kat wall ni tp kat atas tu u tules u xsuke kumen sesikit.. tu yg bt karangan tu. kui3.. btw, sy harapkn yg terbaek utk rda. kumbang bukan seekor taw(tetibe jew).. kahkahkah.. chaiyok gurl..!! :)

rda hot said...

Ina, wow! Rda likes this. Kalau kat FB. Haha.

Hey hey, thanks for that such useful advice. I read them one by one. Thanks so much! :)

ween said...

Rda,
we are in the same boat. I'm currently have nobody that I can call bestfriend. I spent most of the time with my family. but family and friend is just different (at least for me). certain thing I might feel not comfortable to share with my parents. so I choose to keep it by myself. I have gone through this for quite sometime and now I'm started to adopt with the situation. alhamdulillah. I hope same thing goes to u. just be friend with everyone n do whatever u love to do. take care dear :)

p/s: oh I pun dah less blogging. I have lost the interest, perhaps. sorry dear I bkn mls nak comment u. I mls nak comment semua org HAHA T_____T blog I pun mcm dah mula berhabuk. haih

rda hot said...

Ween, kenapa bila kita dah makin besar makin susah untuk kita cari kawan? Heh, pelik.

Haha, I terlampau busy untuk berblogging. Haha. Gila lah.