BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 26, 2009

Kau Pergilah

Kalau betul kau tak nak, kau boleh pergi. Aku tak suka memaksa sebab aku benci dipaksa. Kalau kau memang tak sudi, tolong jangan datang lagi. Sebab aku bukan bodoh untuk pejam mata dan buat-buat tak nampak apa yang sedang berlaku. Aku bukan macam dulu, yang senang nak percaya walau kau tipu depan mata aku. Walau kau cakap kau tipu, aku masih nak percaya. Aku dah lain. Bukan berubah, tapi lain. Sebab aku bukan macam dulu. Sebab kau yang buat aku nak jadi lain.


Dan bila kau datang kali ni, memang buat aku tutup pintu hati aku. Jadi, baik kau pergi. Dan tolong jangan datang lagi. Sebab aku benci. Aku benci bila aku dah mula sayang kau tapi sebenarnya kau datang bukan untuk menyayangi. Aku benci bila aku mula berharap pada kau tapi kau dah mula hilangkan diri. Jadi, lebih baik kau pergi. Sebab bila kau ada depan mata aku, makin sakit hati dan perasaan aku. Dan kalau kau pergi, tolong bawak bersama perasaan dan hati aku yang dah kau sakiti. Sebab aku dah tak nak kau tinggalkan walau sekecil kuman pun serpihan kau dalam hidup aku. Aku nak kau pergi jauh, bawak semua benda yang kau rasa milik kau. Kau pergilah. Tolonglah.


27 Yorum var:

dylakamil said...

aku taktahu kenapa tp sejak duamenjak ni aku suka baca karangan kau :) ayat sedap :D heheh

anyway rda, lelaki come and gooooooo mmg sentiasa begituuu.

asked said...

lelaki~
huh~
sume same~

heee~
papepun~
idopp kne kentaaalll~~
heee~~
ati kene kering~
br bole idup~
ahakkss~!!

mier@merr said...

sesi luahan perasaankah?

.millalara. said...

kepada kau, sila pergi jauh2 dari cik rda ini! shuhhh shuhhh

senang, panggil rda said...

Dyla kamil, Haha. aku dah macam buat karangan pulak kat blog ni kan. Haha.

Yes, man come and go. Benci.

senang, panggil rda said...

Asked, masalahnya hati aku basah. Haha.

senang, panggil rda said...

Mier@merr, haaa, lebih kurang begitulah. Haha.

senang, panggil rda said...

Millalara, thanks sebab tolong menghalau. :)

Lady FS. said...

bila ada problem semua mesti kata LELAKI SEMUA SAMA , haha . rda ! nnt kau post psl LELAKI SEMUA SAMA ni , biar org tahu patut ke x bende tu wjud

sabar k rda ! ;)

fifa =) said...

like~~ =) sabar yeah

{lumut} said...

luahkan lah..disini kan tempatnye...
ape pon bergantung pada hati kita...slow2 kene move on.jgn mlu bila dlm mase ko nak bgn tuh kau terjatuh...take care rda.

senang, panggil rda said...

FS, will do insyaAllah. Aku nak tunjukkan pada lelaki. Hahaha. (devil laugh)

senang, panggil rda said...

Fifam thanks yaww. :)

senang, panggil rda said...

lumut, finally kau tinggal jugak jejak kau. Sumpah aku rindu segala advice kau. Kau salah satu penguat aku. :)

cik EPAL said...

siapakah kau itu???

Nurlina Mahmudin said...

dats wat we calld life dear:)
i2 bkn yg t'baek utk awk myb, cmon;p

saya DYANA , people ! said...

rda okayy tak ?

senang, panggil rda said...

Cik Epal. 'Kau' adalah dia. hehe.

senang, panggil rda said...

Kak Lina, yeah I know. Tapi kenapa hidup selalu macam ni?

senang, panggil rda said...

Dyana, not too okay. I'm not as strong as you think. ;(

senang, panggil rda said...

Dyana, not too okay. I'm not as strong as you think. ;(

anak Kushairi said...

Dan bila kau datang kali ni, memang buat aku tutup pintu hati aku. Jadi, baik kau pergi. Dan tolong jangan datang lagi. Sebab aku benci. Aku benci bila aku dah mula sayang kau tapi sebenarnya kau datang bukan untuk menyayangi. Aku benci bila aku mula berharap pada kau tapi kau dah mula hilangkan diri.

Yeah! aku suke ayat kau yang atas ni. haha.

Anonymous said...

benda yg terbaik memg lambat hadir dlm idup kita..mcm tue jugak lelaki..lelaki terbaik akan lambat muncul dlm idup kita..kdg2 kita terpaksa terluka dan merana sebelum kita bahagia..saat bahagia itu sampai..hargai lah dgn sepenuh hati..kerna x mudah ia dtg..tp mudah utk ia pergi.:-)

senang, panggil rda said...

Que, haha. thanks. :)

senang, panggil rda said...

Anonymous,

Thanks so much for the advice. :) Pls doakan yang terbaik untuk I okay. :)

FeeQa said...

aku x de la nk slh kn laki.
but aku tgh engang ngn org yg bernama laki skrg, so, aku nk slh kn jugak. haha.

saba2 rda, aku rase nnt nk lpak ssme ngn ko la, kite buat sesi luahan rase k! :)

senang, panggil rda said...

Feeqa, haha. siot je ayat. konon taknak salahkan lelaki tapi salahkan jugak.

okay2, aku pun nak bercerita byk. :)