BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 08, 2009

I pun nak jadi Pisau Cukur

Eh jangan, jangan. Jangan terlalu percaya dengan tajuk entry ni. Walaupun I betul maksudkannya. Cuma kali ni tak nak cerita pasal diri sendiri. Nak buat review movie sikit. Well, pagi tadi I pergi Sunway Pyramid. (once again) Tapi kali ni dengan my family lah. Tujuan utama, nak beli barang-barang keperluan since I pun dah nak berangkat ke UiTM Dungun pada Selasa ni untuk menjalani latihan debat kan. So, sepanjang dalam kereta masa on the way ke SP (Sunway Pyramid bukan Sungai Petani, huh.) adik I, Si Ceplos telah berjaya memujuk ibu dan ayah supaya bagi green light untuk kami menonton wayang. So, terima kasih lah kepada Ceplos. Nanti I belikan cap baru okay. And Ceplos yang ber-iya-iya sangat nak tengok cerita Pisau Cukur ni sampai mak I cop dia lelaki gatal. Okay lah, budak lelaki gatal.


So, finally I got the chance to watch this movie since Paan dah berlagak gila dengan I. And yes, I totally agree with Paan, Pisau Cukur is an explosion. Perfect. I bagi 4.99/5 stars (lagi 0.01 hilang, jatuh laut masa I atas cruise tadi) untuk cerita ini. 5 stars for Fauzra's acting and 4 stars for Maya's acting. Okay, I bias sebab I minat Fazura tapi Fazura memang best pun dan class gituuu. (gaya manja ala-ala Azwan Ali)

So, kepada semua. Come one, you need to watch this movie. It's a MUST WATCH movie. Anda boleh berangan seperti anda adalah Fazura atau pun Maya Karin yang sedang bercuti atas kapal. sepanjang menonton filem ini dan itu sangat menyeronokkan sebab I dah pun berangan even adik kat sebelah membebel-bebel tanya banyak soalan yang memang saja mintak I sumbat semua popcorn kat dalam mulut dia, seperti;

"Rda, pisau cukur yang tajam-tajam tu kan?"
"Rda, antara Aaron Aziz dengan Aril AF siapa hensem." WTH mestila Aaron Aziz berlipat kali ganda hensem kan. Oh, sayangku. Ouchhh.

And, the most favourite quote was; "Kenapa nak kawin dengan orang miskin sedangkan boleh kawin dengan orang kaya. PANAS!. "

Okay, dah bye.


p/s; Mata I bengkak gila masa tengok wayang tadi sebab tidur pukul 3 pagi selepas menangis tahap melampau disebabkan menonton Nur Kasih episod 1 sampai episod 5. Dan, Adam I punya tau. Yang lain, back off.
p/ss; I nak sambung tengok Nur Kasih episod 6 ni. Okay Bye.
p/sss; Eh eh, lupa pulak. Click Nuffnang okay. Kalau tak, I cukur rambut you. Haha.

30 Yorum var:

Muhammad Khairi :) said...

ooohhh yeah!
1st to comment!

senang, panggil rda said...

Khairi, hekeleh. Kalau ni blog Siti Nuraliza boleh lah jugak kau nak bangga jadi 1st. hahha.

[b][y][t][i][e] said...

argh!jeles dh tgk pisau cukur..tp mimpia ape si ceplos nk tgk pisau cukur ni?hakhak~~

oo..ada latihan debat kt sane rupenye..chaiyok!chaiyok!hee

oo..nur kasih mmg best gilerr..xpernah miss lg tgk kt tv..hee..oit!pehal cop2 adam lak ni?nk adam gkkk... ;p

p/s : mmg berganda2 hensem aaron aziz drpd si aril woookkk tu..

FeeQa said...

weyy, nk tgk jugak!
tp duet da abes. sobsob
(sbena nye ade je duet, kedekut je lebih. haha)

dodol n bear said...

alngkah lebih bermakna jikalau air mata 2 dititiskn d atas sejadah tika bermunajat kpd Tuhan yang Esa...(bear dikala mood insaf)

mier@merr said...

oit2...adam i punye hokeh....

kamu amek aaorn je... :)

senang, panggil rda said...

Sis Bytie. Ouchh, tak mau jeles2. haha. entah lah abid tu. tiba2 je.

suka nur kasih!! and adam is still mine. aidil pun. haha.

ouh, dah tahu dah. aaron aziz hensem dan hot tahap apa tah.

senang, panggil rda said...

feeqa, kau memang kedekut oh.

senang, panggil rda said...

bear, ouchh. insaf I sekejap. ahha.

senang, panggil rda said...

mier, eh eh. macam mana boleh u punya pulak? dia cakap dia suka I lah. haha.

.zigha. said...

ahhhhh. sumpahhh la best siallll.

aku nak faqirr!! budak gigi besi. ahhh aku nak cari muka sejibik mcm tu kat uitm bole? hahaha :))))

ween said...

u dpt pisau cukur masa beli tiket? :)

nadirah_nor said...

chet saje nk jeleskn aku..

senang, panggil rda said...

Zigha, hahahha. kau amek lah Faqir tu okay. Aku still sayang Aaron Aziz. Ouch, kat uitm? kirim salam jelah. hahaha.

senang, panggil rda said...

Ween, I tak dapat pun. Rasanya masa kakak you tengok tu je yang dapat kot.

senang, panggil rda said...

Nor, betul2. memang saja. haha.

Makhodhik said...

film tuh mmg pndai wat teknik background. sbb diowg skali pown x naik kapal time shooting.. huhu. hbt kan film melayu skrg?

senang, panggil rda said...

makhodhik, haaa, betul2. Cerita melayu dah banyak improve.

amyG18*jkjk* said...

ohh my dior
my gucci louis vuitton pe jadah
bersin pn nk jimmy CHOOOOOOOO..haha btol2 materialistik pmpuan zman skng ;DD

senang, panggil rda said...

Oh My Prada. Of course lah wei. Money is everything after love. ;p

tajudin said...

bagus bagus...

(tapi awatnya nak jadi pisau cukur, baik jadi sabit...)

senang, panggil rda said...

mr tajudin, apa yang bagus?

Haha, Sabit tak hot lah.

dylaGRRR said...

okay. envy you! aku kena habis exam dlu baru dpt tgk :(

senang, panggil rda said...

Dyla. haha. relax, good luck exam.

p.i.n.a.t. said...

nk tgk pisau cukur!tp xde geng neh..sedey2..

btw,adam is mine..hahahah..XP

dhanial said...

ceplosssss ! haha . nama itu unik dari mokmok ! gah , shoot ! haha

.yANa. said...

adeyh..
ko gode aku tok tgok ah rda..!!

senang, panggil rda said...

pinat, haha. nope, he's mine.

senang, panggil rda said...

dhanial, ahha. of course okay.

senang, panggil rda said...

yana, tengok lah wei. wajib. haha.