BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, November 28, 2009

Belum Rezeki

I terima semua ni dengan hati yang sangat redha. Walau mungkin jauh di sudut hati, I cuba menahan tangisan, I cuba untuk kekalkan air mata terus bergenang, I elakkan ia dari mengalir. I taknak tunjukkan kesedihan dan kepedihan ini kepada sesiapa pun. Sebab I memandang ia sebagai salah satu persinggahan dalam kehidupan. Mungkin kali ni belum lagi rezeki I untuk dapatkan apa yang I nak, dan untuk genggam apa yang I dah usahakan. Tuhan lebih mengetahui.


Mungkin semua tahu, I ulang alik Kedah-Shah Alam, untuk latihan Royal Debate but unfortunately I can't go to UM as a participant. I pergi hanya sebagai observer. I sangat redha, and I really meant it walau sebenarnya I sedikit kecewa. I memang macam ni. Walau pada mulanya I tak letakkan high expectation pada Royal, tapi bila tak dapat tu sedikit sebanyak pengaruhi mood I lately. Biarlah, mungkin bukan kali ni. I cuba untuk pujuk diri sendiri. Compared to Que, I bukan seorang yang sangat tabah dan sabar untuk tempuhi semua ni. Mungkin orang lain tengok as a small matter but as for me, debate is my passion forever. I sayang nak tinggal kan debate walau mungkin harapan untuk I menjadi 'seseorang' dalam dunia debat adalah satu perkara yang sangat jauh. But who knows? Mungkin harapan tu, akan tiba tapi lambat. Takpe, I sanggup tunggu dan keep on trying in debate.

Kadang-kadang I jealous dengan Que, sebab boleh nampak tenang dan cool gila even kitorang sama-sama tak dapat pergi Royal sebagai peserta team junior. Mungkin cara penerimaan dia berbeza dengan I. Yea, walaupun Que and I je dua kuntum bunga dalam dunia perdebatan ni (I mean, for our batch in UiTM seluruh Malaysia) tapi dah cukup untuk orang nilai perbezaan yang sangat ketara. Sebab dua orang lah, orang selalu membandingkan. Walau hakikatnya, Que dan I ingin sama-sama bangun dan berjaya. Mungkin Que dilihat sebagai seorang yang lebih mampu mengawal emosi berbanding I. Tapi I punya cara tersendiri.

I memandang Royal sebagai satu platform untuk terus kekal dalam dunia debat. Tapi mungkin kali ni bukan rezeki untuk I. InsyaAllah, I akan usaha lagi for the future debate. Please pray for me okay. I'm going to UiTM Shah Alam tomorrow for the Royal training. And going to Melaka on 8th, for VC Cup. I nak makan jap, okay. Bye.

36 Yorum var:

saya DYANA , people ! said...

ala rda , okayy la tuhh aku langsung tak reti debate . ala malunyaaaa

senang, panggil rda said...

Dyana, hahahha. siot je. But You have another talent. :)

anak Kushairi said...

Ehem ehem, Que? eh same la pulak name. Haha. tapi que yg ni pun tak tabah la ;pbtw, rda redha je. maybe rezeki kau mencurah2 lepas ni. hehe.

If something is doesn't meant for you, always believe that HE reserved another better for you (:

senang, panggil rda said...

Que, haha. A'ah nama korang sama. Aku pun selalu teringat kalau dengan dia. ;p

Thanks Que, I do love the quote. :)

Nurlina Mahmudin said...

its ok la dear
at least u ada experience yg org lain xdpt..nxt time ada lagi:)

Nurlina Mahmudin said...

its ok la dear
at least u ada experience yg org lain xdpt..nxt time ada lagi:)

SoLeHiN said...

rda, mmg sol phm debate mungkin passion bg rda...tp mungkin blum sampai masanya....insyallah, bila rda dah kat shah alam nanti, x mustahil rda akan terpilih...ketepikan rasa sedih 2, timba byk2 pengalaman lg, n wat terbaik untuk VC, untuk UiTM Kedah... Ingat,sem depan ada debat ASTAR kat UM.nie utk junior sahaja..n nie wakil UiTM.so teruskan usaha, pasti berjaya...k

senang, panggil rda said...

Kak Lina, Thanks so much for understanding. :)

senang, panggil rda said...

Kak Lina, Thanks so much for understanding. :)

ween said...

dear Rda, never give up ok. I believe u will be somebody in debate. I doakan u berjaya. muah :)

senang, panggil rda said...

Abg Sol, thanks so much for the advice. memang mula2 macam tak boleh terima but then sy anggap ia satu permulaan. sebab sy pun baru je join debat universiti, So why not sy start dari bawah. You are right, mungkin belum tiba masanya. :) Thanks once again. :)

senang, panggil rda said...

Ween, thanks for that because I am hoping for being somebody in debate. Thanks ween. Muah. :)

dya said...

rda~ syukur la weyh! ak ney.. ak mmg ske debat.. ske cgt2.. ak rse ko pown ley nmpk.. tp ak ta de confdnt cm ko.. kdg2 ak jelesh ngn ko.. ko mmg ebat r.. as i said in earlier post mmg ak kagumi ko la babe! ak cbe utk confdnt dpn org rme.. tp otak ak lbey byk pk -ve drpd +ve.. n ak rse mmg btol.. n someone in our team pown da pasan ke"negetif"an ak.. ak rse bkn sowg je da pasan.. myb de ag.. it just ak xdga dowg voice out kt ak je.. so rda, ko jgn sedey2! step by step.. insyALLAH u'll get the chance..

senang, panggil rda said...

Dya, OMG thanks for that spirit. Aku tahu dan aku nampak passion kau dalam debat. But then, mungkin belum tiba masanya. Macam abg Sol cakap. Aku respect kau sebab aku tak give up in keep trying. Sebab tu aku still ajak kau even kau macam nak tak nak. AKu tahu sebab kau kurang confident. Tapi bagi aku, it doesn't matter at all, asalkan kau cuba. Bagi aku, kalau kita nak terus berjaya, kita kena terus mencuba. Keep on practice okay. Thanks so much. :)

dylakamil said...

Rda, kalau kau takde peluang kali ni, mungkin Allah dah sediakan peluang yang lagi besar untuk kau. mungkin bukan yang ini. mungkin akan ada yang lagi bagus. hang in there. aku percaya dengan bakat yang kau ada. nak sampai ke peringkat tinggi, ada halangan sikit2. biasalah tu. sabar eh sayang ;)

senang, panggil rda said...

Dyla, Homaigod. Sumpah bergenang air mata aku baca cooment kau. Kenapa entah. Rindu maybe. Hehe. Well, I believe in what god had say. :) Ada hikmah yang besar disebalik kekecewaan. :) thanks dyla. :)

ahmad faiz said...

knpe aku rse org yg comment kau mcm tipu. haha. dorg saje nk amek hati kau. kau tak rse macam tu ke?

kau memang hebat berdebat
tp x cukop hebat. sbb tu kau x terpilih. dan mungkin nasib x sebelah kt kau.
itu fact. ;D

tapi kau boleh improve.
work harder.

senang, panggil rda said...

Kiwi, kau memang selalu jadi yang paling bangang dan nak jatuhkan aku kan? Tapi aku kisah apa dengan cakap2 kau. HAHAHHAA. bongok, siap kau aku jumpa nanti. Hahah.

But still, thanks for the advice. :)

Aimi Nasruddin said...

hye rda, since u xsuke org komen sikit2, i buat karangan kejap..

honey, comparison is very common and trust me, in debate, u will be compared in every single aspect available to be compared to..

haha, relax laa, it is not the end of the world okayhhh..

see u at melaka in vc, i takottt, sbb i xde kawan dkt sane.. hahahaha

senang, panggil rda said...

Aimi, homaigod. Thanks for that. I suka baca comment orang. Hehe.

Thanks for that babe. :) I really appreciate it. :)

Well, I kawan dengan u kat melaka nanti okay. See u there. Really want to know you. :)

Aimi Nasruddin said...

hahaha, boleeeee jeeee.. seriesly, i xde kwn dkt sane, yg ade pon is like, abbas. pffft

annoyedd

senang, panggil rda said...

Aimi, homaigod. Sumpah I boleh gossip2 dengan you pasal Abbas. Hahhahaha.

.millalara. said...

haiyok3.. keep on tryin babe.. its not tat peluang dah tertutup tapi sbnarnya peluang lain akan terbuka.. huuu~ okeh,, sila makan dgn sungguh2.. huuu~ ;p

senang, panggil rda said...

millalara, thanks babe. I will. :)

Hidayah Baik said...

utim shah alam? tanak jumpe aku yang cute ni ke? kehkeh.

♥chentaMAYA™ said...

sabar yea syg!

senang, panggil rda said...

Hidayah, kau uitm shah alam campus PJ kan? Lain lahh. Hahha

senang, panggil rda said...

chentamaya, thanks sayang. :)

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

hohoho.... entah paiz ni.. ku suka kutuk dia... Don worry bebeh, igt suma yg jadi ada hikmahnya... plus, ure goin also wut.!!! MGkin ko perhati dlu btul2, taun dpn ure gonna be the best.. i knw ur capabilities!!! chaiyok2

FeeQa said...

wess, sabar2. kawan2 kau ramai ni nk tlg ko kuat kn smgt tu. next time kita (kita?ok, aku tlg bg sapot je. haha) try lg smpai dpt. byk mase lg nih, x dpt next sem kita (kita lg) pulun time degree lak. and ingat kalau ko rase nk jatuh, byk tgn yg blh tlg sambut kau sblm kau smpt rebah :)

Lady FS. said...

petom ! sorry yea aku lmbt baca post kau yg ni , aku bz beraya sakanlah kan :P

aku x dptlah nk bg nasihat ke kata semngat smpai bjaya mngalirkan air mata kau sbb aku x reti , tp aku ada je slalu sokong kau and kagum je kau debat , okay ?

rezeki kau ade maybe bukan sekarang :)

senang, panggil rda said...

Paan, thanks so much. :) Aku pegang kata2 dan semangat kau tu. :)

senang, panggil rda said...

Feeqa, haha. siot je komen. Takpe, aku tahu kita (kita jugak) boleh buat. Haha.

senang, panggil rda said...

FS, siot lah. Haha, aku siti petom yang hot. Aku tahu kau raya sakan.

Thanks so much dear. :)

zarulazhar said...

salam. sukar untuk memberi respon kepada post ini. apakah bentuk respon yg wajar di samapaikan. sedih.serius.simpati.atau perasaan lain.

"debate ialah passion buat rda" kalau benar lah kenyataan ini ia tidak memerlukan rda merasa rendah hati dan sedih untuk tidak di pilih dalam pasukan. bagi seseorang yg meletakkan debate as passion seharusnya meletakkan semangat belajar dan seni debate itu lebih dari segalanya. ramai dikalangan pendebat yg abg zarul kenal yg berdebat selama 3-5 thun tidak pernah masuk pasukan. namun mereka masih kekal tenang. ini lah lambang ia sudah mnjadi minat.

Rda dan QUe walaupun tidak dipilih kali ini tapi bilang lah hari2 mendatang yg ada.pre law masih ada setahun. law ada 3 tahun dan kalau smbng hons ada 1tahun lagi tambahan. ruang ini masih besar andai mahu meletakkan diri dlm pasukan. Kalau usaha nya kuat insyaallah pasti akan berjaya.dont worry.

letakkanlah diri rda lebih kuat dan kuat sebab bnyk lagi yg rda perlu hadapi yg pasti lebih perit dan melukakan berbanding tidak dipilih dlm pasukan junior royal kali ni. untuk kekal bersama debat,rda perlu lebih kuat. terlalu bnyk cbran yg akan dtg lagi.percayalah=)

senang, panggil rda said...

Abg Zarul, Subahanallah. Panjang gila comment dah macam entry dah. Haha.

Btw, thanks so much. Biasalah kan, mula2 memang lah akan ada sikit kecewa. Kalau takde tu, memang takde perasaan lah kan. Haha. Tapi so far, alhamdulillah, dah boleh terima dan sy join latihan pun untuk improve diri. :) InsyaAllah kalau ada rezeki lain kali, saya akan usaha lebih gigih lagi. Thanks once again. :)

Eh eh, jumpa jugak kan blog. Haha.