BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, October 26, 2009

kau ingat kau popular, kau boleh pengaruh orang?


kenapa tah, lately ni memang I layan sangat rancangan The Oprah Wifrey Show ni. maybe sebab I dah bosan sangat duduk rumah dan tak tahu dah nak buat apa kan. So, the latest I watched is about the Reality Talent Show and the guest for that time was Simon Cowell (In case you all tak kenal, ala. pengkritik American Idol, Britain's Got Talent and banyak lagi reality show) so, they talk about the TV show. Si Simon ni pun perkenalkan antara manusia yang dia minat sepanjang dia jadi pengkritik.

this is ESCALA. the only one yang I betul-betul adore after I watched this episode. they are one of the competitors. and I do love them because they are too gorgeous. three of them play the violin and one more plays the cello (if I am not mistaken, haaaa cepat-cepat pergi google atau terus usha kat youtube.com okay) okay, back to the show. well, I do love this show since I tak tahu nak tengok cerita apa and since semua cerita pun dah jadi sangat boring. So, I chose this show. betul, memang ramai yang adore Oprah Winfrey. I do not know why but there must be any reasons for that. anyway, it is not the issue. the issues is, as people know, Oprah is one of the most famous women in America or even in the world. and every single women are wishing to be like her. and of course ramai gila yang tengok show ni kan. and I mula perasan, yang sebenarnya Oprah banyak mempengaruhi kita. especially, on religion.

for example for this series. at the end of the episode, Oprah showed us a singing competition in Afghanistan. and she told us about the history of Afghanistan. Oprah cakap, masa Afghanistan di bawah kuasa Taliban, it is illegal for any singing competition to be held and all women are not allowed to show their looks. (means, menutup aurat lah kan termasuk muka) then, bila Afghanistan is no longer under Taliban's, the first singing competition was held. and ramai wanita-wanita took part in the competition. but then, for the final the only one of the women competitors was disqualified sebab ramai yang bangkang dan bantah. then, perempuan tu buat mogok dengan bukak tudung dia dan terus nyanyi. Lepas tu, Oprah siap cakap lagi yang perempuan tu kena hukuman sebab. (If I am not mistaken, yang pasti kena hukuman)

and now, you can see how the most famous people like her can easily makes us believe on her. and masa tu, mesti kita fikir betapa kejamnya Islam. and i am sure, penonton-penonton yang ada kat studio, yang masa tu dah buat mimik muka yang annoying, terus mind set yang Islam itu betul kejam. and I do my conclusion, every single thing from America, must be a certain reason untuk hancurkan Islam. dengan menggunakan orang-orang yang berpengaruh besar, macam Oprah. look, I tak larang you all tengok The Oprah Winfrey Show lagi, sebab I pun nak teruskan tontonan. but then, yang baik jadikan teladan, yang buruk buat sempadan.

p/s; haisssshhh, dah dua hari tak update and finally i did it. biasalah masalah encik broadband yang nak kena maki ni kan.
p/ss; I am going to see Debate's team tomorrow to settle the proposal for next semester. haisshhh, kacau cuti I betul. (^_^)
p/sss; oppsss, clickkk the nuffnang okayyy. :)

13 Yorum var:

[b][y][t][i][e] said...

hehee..u r same like me..

akk pn tgk gk episod ni td..n im also thinking wut u r thinking..

if sape2 yg tgk tp xperasan ape yg oprah buat secara halus tu, org tu mmg xde perasaan..

nway,still can watch it but as wut u say..yg baik jadikan teladan, yg buruk jadikan sempadan.. :)

.rda. said...

sis bytie. yeahhhh! ada jugak orang yang perasan. :)

nadirah_nor said...

dcebbkn aku x minat mkcik tue yg itam so aku x tgk lngsung pn show dia...
(positive discrimination..)

.rda. said...

nadirah, haha. good, positive discrimination.

Asmarina Sakila :) said...

hahaha. makcik aku suka pesan,

oprah ni discriminate sebenarnya.
aku sukaaaa DUIT dia je.

FeeQa said...

yeke dye ckp gitu?
seb bek aku x tgk. haha.

ko nk jmpe debat tu kt ne weyy?
nk hard disk.

FeeQa said...

yeke dye ckp gitu?
seb bek aku x tgk. haha.

ko nk jmpe debat tu kt ne weyy?
nk hard disk.

.rda. said...

asmarina sakila.
hahahha. betul2. aku setuju.

aku pun suka DUIT dia je. ;p

.rda. said...

feeqa, yup2. kau try lah tengok sekali.

weyyy, dah jumpa kot kat Kl sentral tadi.

ween said...

I xtgk that series, so I couldn't come out with my judgment, but I do love to watch Oprah Winfrey. as u said, yg mana baik jd kan teladan, yg buruk, buat sempadan. jgn sampai terpesong akidah suda :)

Yay! skarang baru I notice ur nuffnang! *terus click bertubi2*

.rda. said...

ween. oh yeke? it's okay then. betul2 buang yang keruh ambil yang jernih kan kan.

yeay! i tukar tempat sebab you tau. :)

tajudin said...

ehem, tokey blog ni bila nak buat Talk Show???

.rda. said...

en tajudin
tokey blog ni, nanti2 lahh. sekarang busy. hehe.