BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, August 30, 2009

macam biasalah. :)

hey. i'm back with the real entry here. mesti semua ternanti-nanti kan kan kan?? actually, i dah lama nak post about this but kenapa tah, jari i tak bergerak untuk menaip. dush dush. moron. okay, i nak cerita about the usual thing yang kami akan buat every ramadhan iaitu berkumpul ramai-ramai, buka puasa, terawih bersama dan membuat sedikit ketupat. sila buat buat paham okay. let's start the story. Rabu mlm, my uncle arrived here from Dungun, Terengganu. Encik Wan Anuar bin Wan Mamat with his wife dan anak-anaknya *5 org dan semua lelaki* saja-saja nak melepak di rumah i. sebab, adatnya sejak kematian TOKKI dan NENEK 5 years ago, kalau uncle-uncle i tak raya dekat rumah i, mereka akan datang semasa bulan puasa macam this year lahhh. sebab tak dapat raya kat sini, so Ramadhan lah mereka di sini. :) so, khamis tu kami buka puasa kat rumah i je. dan malam nya pergi ke Sunway Pyramid untuk bershopping-shoppingan. :) dan hanya 2 gambar yang berjaya di snap sepanjang mereka di rumah i. apakah. 2 je kot.

oh, ini 3 orang anak POKWA*my uncle* sedang khusyuk menonton bola okayyy. :) siap baring baring sebab penat puasa tapi still nak tgk bola. kaki dah lah kecik. okay, ini fakta. kaki anak Pokwa yang twins tu adalah sebesar pergelangan tgn i okay. sila imagine. terima kasih. :)


hohoho. ini i yang telah berjaya mencuri remote control dah berjaya jugak menukar channel. tgk cerita Dayang Senandung. Hitam nya. haha.

okay, the next day. my mum dgn my uncle planned nak buka puasa di rumah adik mak lagi sorang. kat senawang. okay, yang ni Wan Zalilawati. my mum, Wan Zainab. :) okay, back to the story. so, kami pun bergerak la at 5 pm after ayah i balik kerja. pity him, after keje terus drive ke Senawang. and sampai sana aroun 6.45 pm. gila lama sebab jalan mcm roti dengan jem. yea, tak tipu punya. duduk borak-borak, siap-siap kan makanan dan azan lahh. emm. tgk lah gambar budak-budak ni. adalah tersesat 2-3 mak dan ayah budak. :)


haha. seperti biasa jugak sebab meja makan tak muat, so anak-anak ataupun lebih mudah budak-budak *sebab i anak, tapi bukan bidak* kenalah makan beramai-ramai di bawah. padan muka. tapi uncle i ni suka melayan budak-budak dan dia pun macam bajet muda kan, so mkn lah dengan budak-budak ni. woaaahh, i suka part bukak puasa sebab makanan sgt banyak sebab takot tak cukup tapi sebenarnya berlebih-lebih. suka membazir kan kan?

ini orang-orang besar atau bajet besar. :)



si gemok, still dengan handphone nya. dari kat rumah i lagi.



after berbuka, semua macam dah kenyang gila. tu yang bersandar je kat kerusi. lepas tu, dapat handphone, mulalah mengerjakan bateri orang sampai merah dengan bermain game. diorang ni species yang pantang jumpa game tidak kira lah apa sumber game tersebut sekali pun. *sebab tu i buang semua game kereta dlm phone i supaya tidak menjadi mangsa.* :) okay then, mereka pun berterawih la di rumah. my uncle yang imam dan i tak sempat snap satu gambar pun semasa mereka berterawih sebab i sibuk main game. hehe. *hey, i kan tak boleh berterawih sebab tak boleh puasa.*

p/s; padahal pasal ni je i nak post tapi punya lama amek masa. apa-apa tah. btw, dah ada 3 baju kurung for raya. seronokkkk lahh. nak beli lagi. tadi pergi IOI Mall, sale gila vavi. :)) tapi tak lah membeli sangat sebab ayah kata belum sembahyang zohor, masa tu dah pukul 3. ;pp dan dan, buat ketupat is mengumpat. seronokkk. haha.

8 Yorum var:

Lady FS. said...

weyhhhh ramai nya budakbudak kat family kau neyh :DD

rda ! diet2 . haha

FeeQa said...

ko bkk tadika eh?
kesinambungan dr comment atyn.
haha.

.rda. said...

haha. atyn. mmg lahhh. semua budak2.
sebab tu aku dikira dewasa. :P

.rda. said...

feeqa. ni nursery je. ;))

c_p!QuE said...

waa keluarga bhagia..huhu

.rda. said...

PQ. yup2. senantiasa. :)

Un Hafidza said...

hahahhha..
ke 2 ank ko??
jgn lupe bwk buah parut tau..
aku nak tngk..hahahaa

.rda. said...

unnnnn!!! anak aku belum lahir lah.
dan pasal parut tu, kau jgn risau lahh. haha.