BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, August 23, 2009

i'm home. :)

look, i got the MC. 7 days yawww. kepada zalila, azigha, atyn, feeqa. sila jgn jeles okay. ;)) well, as all of you dah tahu, i kena chicken pox yesterday. so i went to Unit Kesihatan a.k.a UK at the morning. after checked with the doc yg check i hari tu, i got the MC. i respect gila doctor tu sbb still igt i even dah 3 weeks dah masa dia check i hari tu. thanks la doctor. ;)) then, after got the MC i terus balik bilik, told my roommate, SYA. and i terus packed all of my stuff. maklumlah nk holiday free for a week kan. then, i called Taxi Pak Teh. asked him to pick me up at 11 am. sampai bus station around 11.30. sorry la kwn2 sebab tak sempat nk say goodbye. ;(( miss u guys. okay, dlm bus. i duduk sebelah sorang sister ni. nama dia Sakinah. engineer weyy. borak punya borak, rupa-rupanya rumah sewa dia dekat je dgn rumah i. kalau naik KTM, it's just 2 station from my house to hers. so, i pelawa lah kakak tu ikut i balik naik kereta sebab supposedly dia naik train je. so mcm dah alang-alang kan. apa salahnya buat pahala di bulan mulia ni. :)) i sampai rumah around 6.45 pm. and guess what, kat rumah i ada my aunt and her family. i suka sangat sebab i nak main dgn cousin2 i. so, hari ni bukak puasa dgn mereka. seronok nya. sebab tu i suka balik rumah. happy je even muka berbijik-bijik. huh.

ni stuff i yg i malas sgt nak kemas. terperap lagi dalam beg besar dan buruk tu. sekejap lagilah baru susun-susun. okay. you all mesti nk tengok muka i yg dah hodoh gila ni kan? mcm apa je. i sampai je rumah, my youngest brother tanye i, "Eeeeee, kenapa muka byk jerawat??" look, damn shit. i dah agak. mesti orang igt semua ni pimples. *padahal ada lah dua tiga pimples kat muka i.* :/



haha. gila burok muka i. but nvm, asalkan i dapat balik. :)) and just hoping, semua scar2 ni akan hilang before end of ramadhan okay. i nak Raya dengan muka yg elok sikit okay.

okay, i nak cerita kronologi after buka puasa tadi. yang kiri sekali tu, cousin i, NIAM. then, his brother, zuhail a.k.a budak gemuk dan pendek. yg kanan sekali my sister. yang kat meja tu, my mum. ni after buka puasa. semua macam nak tengok tv dan baca paper sebab perut masa ni kenyang lagi kan. semua tengah buncit. so, rehat lah sekejap.
menyampah i. konon kusyuk gila tengok Tom & Jerry sampai i snap pun nampak mcm candid gila. tengoklah perut dia, gila buncit lah. dah la bukak puasa pukul 6. sangat tidak adil. bila org tanya, puasa ke tak, terus dia angguk laju-laju. "puasa, puasa." bedebah sungguh.
masih khusyuk menonton tv sampai jari pun dijilat-jilat. konon tengok tv sambil makan KFC lah tu. padahal tak ada apa-apa pun. dan yang sedang baca paper pun, bajet khusyuk jugak. okay, dan sekarang jgn terkejut bila melihat gambar2 dibawah.
dah transform. dah hilang kenyang terus bertukar jadi HULK. bergaduh-gaduh dalam bilik i. eh, silap. bukan bergaduh tapi main wrestling. konon macam WWF la. yang tengah bertumbuk-tumbuk tu adik i, ABID and NIAM. tengok si gemuk. sebok main phone. rakam-rakam suara sendiri. :/ annoying.
still dengan phone. dan yang lagi dua orang tu dah guling-guling atas kati adik i yang perempuan tu. dah la tak ada cadar. selekeh lah. macam tu la main wrestling di rumah. dulu-dulu selalu la jugak main. tapi kali ni malas, takut bijik-bijik di badan dan muka i pecah. wahahaha. sebab tak boleh blah. :))

okay, sekarang jangan pelik sebab si gemuk konon nya berlagak jadi hero selamatkan abang dia dari terus dipukul oleh adik i. dia pun join bergelut sambil gelak-gelak. konon macam senang lah nak kalahkan adik i. penat i jerit-jerit suruh berhenti main sebab si gemuk tu ada lelah, kang tak pasal-pasal i yang kena. sebab both my parents and his parents pergi terawikh. anak-anak buat onar kat rumah. sungguh menyusahkan i. okay, diorang ni stop main bila satu bantal tercampak kat i and i jerit sampai satu taman dengar. baru semua nak buat-buat tido. such a drama king. after that, si gemuk telah muntah-muntah sebab terlalu penat. dah, i malas nak layan. :/

p/s; sebab tu i suka balik rumah. boleh jerit kuat-kuat. :))

29 Yorum var:

[b][y][t][i][e] said...

wahh..dh smpai umah dh??hikhik~~
bestnyee lame cutiii....
cmne nk singgah cmni..nnt berjangkit..hakhak~~ *kidding*

uish..dasyat la diorg wrestling..
eh eh..rumah dh lain la..hee

.rda. said...

haha. meh la singgah.
kita berchicken pox beramai-ramai.
;pp

haha. yup2. rumah sgt lain.
sy pun terkejut. haha.

dyla said...

hahahahaha gila lawak muka kau rda syg oiii. hehehe. heyyy cheplost kelakar okayyy. hahaha

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

dohhh... awat, muka aku bkn muka masjid ka>>>///???. NIh bila nk mai sini balik... btui ka kna chik pox??? baru nk membesaq

asked said...

hahhaaaa....
dugaan2..
takpe2..
taik lalat kat muke rda ade member br..
yeahhhhhh!!!
hahahhaaa

lawak gile bdak2 tuh,,
comelll sgt..
rase cam nk sekeh2 jer..
hahhahaa...

syafakillahh ya sodiqi..
go go go chaiyokk!!
((menjerit smpai kuar biji materr))
hahaa~~

FeeQa said...
This comment has been removed by the author.
FeeQa said...

whoa~
jeles taap gaban aku.

btw,
truk gak kn muke ko?
aku igt x naek kt muke.

weh,
tlg mlawat mak aku boleh x kt kjg nun?
haha. XD

Asmarina Sakila :) said...

wahaahahha

aku gelak guling guling
tgk gmbar cic pox kau.
haha *mcm emoticon ym*
hahaha :DD

take care,
get well soon!

.azira hafiza. said...

rda! tahniah sbb berjaya bg aku jeleous. NAK JUGAKKK!. plus aku pun gelak guling2 dr masria ke mahsuri tgk ciken pox kau. hott yawww nokk! ;DD

.rda. said...

dyla. haha. tau xpe weyyy.
x sanggup aku nk tunjik sebennarnya.

haha. si gemukm lagi kelakar lah. ;pp

.rda. said...

haha. siot paan.
aku dah besar lah.
chciken pox ni yg mai lambat kat aku.

.rda. said...

haha. asked. btol gak kan.
kesian kat tahi lalat selama ni. skang dah ada kwn baru. ;))

haha. budak2 ni mmg. kalau kena sekeh, sedap oh.
;))

.rda. said...

feeqa. muka aku sgt teruk.
antara bahagian paling teruk gak lah.
haha.

kalau aku g kajang, i'll okay.
*dush* poyo je.

.rda. said...

haha. siot la kau ryn
sekarang aku HOWT chick taw.
jgn jeles oh.
btw, thanks.

.rda. said...

haha. zigha,sumer nk gelak tgk muka aku sekarang.
padahal semua jeles dan rasa aku howttt. haha.

Lady FS. said...

whoa tanak teruk lagi weyh !seb bek dpt mc . aku kesunyian dcnie ;(

.rda. said...

tahu x pe weyyy.
kalau x mesti jangkit ngn kau.
jgn la sedey nokksss.
kawan ngn diorang tau.
haha.

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

weh.. lupa nak tanya.. mana kau amik layout???

dyla said...

aku sama dgn rynne dgn zigha. gelak guling2 tgk muka kau kat blog. heheh :DD

natalia harris thang said...

get well soon nok rda ;))
x saba nk blek this week :D

.rda. said...

paan. kat btemplates.com
;))

.rda. said...

dyla. kau pun sama.
haha. sian aku kena gelak.

.rda. said...

thanks nattt.
KL waiting for u. :))

wallflowerinprada said...

pe ni megan pox?
pics chicken pox tale bla ohh
sumpa gelak non-stop when 1st time tgk
:)

[b][y][t][i][e] said...

ceh!xmo arr ber'ayam' pox beramai2..hee

ohh..kire surprise la ni..hee..

.rda. said...

haha.
zalila. baru la howt oh.
;))

.rda. said...

kak bytie.
xnk ke?? haha. jum lah kita jadi howt chick. ;pp

yup2 suprise. ;))

.yANa. said...

rda..!!
abeh ah ko..
time rase muke ko cmne doe.???
hahaha..
aku trut simpati..

.rda. said...

yana,
haha. tau xpe.
aku pun tengah berfikir-fikir ni.
;((