BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, August 26, 2009

dulu kipas-susah-mati, sekarang dah mati.

semalam i buka yahoo. tiba-tiba jari i type nama jojo. okay, tiba-tiba i rasa macam nak cari about her. TIBA-TIBA okay. and it reminds me something. dulu-i-kipas-susah-mati-si-jojo-ni. okay, DULU. sekarang ni boleh lah dikatakan masih nyawa-nyawa ikan. dulu, everything about her i ambil tahu, tapi sekarang setakat dengar lagu jelah. tu pun semua lagu lama. macam Baby, it's You, Too Little Too Late. tapi sumpah dulu i gila kan jojo tahap apa pun i tak tahu. kalau dengar lagu jojo rasa macam nak lompat-lompat, bagi tahu satu dunia, I die-hard-fan JOJO la weyyyyy. haha. bodoh je bila ingat balik. tapi zaman i minat jojo dah habis kot. masa tu zaman i form 1 ke form 2 tah. kecik lagi. haha. geli lah. tapi kalau nak minat jojo sampai sekarang pun, not too bad lah kan. she's okayy what. :))
and tiba-tiba i terasa macam nak buat entry untuk idol-idol i atau pun ex-ex idol i lah senang kan. sebab dulu. okayy, you all kenal tak SONG HYE KYO? the one yang act cerita Autumn in My Heart, Full House. of course lah kenal kan. yes, dulu i kipas-susah-mati this girl jugak. it was starting bila i tengok cerita Autumn in My Heart kat TV3 dengan arwah nenek i. masa tu i primary school lagi tau. wahhh. lama dah kan. okayy, i tengok cerita tu sampai nangis-nangis okay. and i carik poster-poster gambar perempuan ni. i beli CD Ost cerita tu. tapi CD tu dah hilang. adik i yang hilang kan, and i nangis sebab CD tu hilang. dan, yang ni belum mati lagi sebab i still minat dia until now. sebab hari tu i baru je tengok cerita Full House. dah la si Rain tu howtttt gila. okayyy, i minat mereka berdua.

okayy, sekarang turn Avril Lavigne. DULU, i minat dia. minat gila. gila minat. apa tah. sebab i rasa suara dia best gila. whhooooaaaa, minat nya masa tu. i bertambah-tambah minat bila dia tukar imej and style. i suka gila video clip When You're Gone. gila howwttt lah. tp kan, kipas i dah mati dah bila i dengar dia nyanyi live masa dia datang Malaysia. gila nak muntah lah suara. haha. suara i lagi sedap kot. okay, masa tu je i minat dia. sekarang tidak lagi.
Hillary Duff. emmm. i minat gila kat dia sebab dia berlakon dalam The Cinderella Story tu. cool gila dia dalam cerita tu. i suka. then, i started to love her song too. masa tu yang best lagu Fly, Wake Up. tu je yang i ingat. lepas tu kan, i suka cari gambar-gambar dia dalam magazine then i gunting-gunting. then i lekat kat buku i. dah tebal dah buku tu tapi dah hilang. sebab dulu je minat. sekarang macam, booooleh lah kalau tiba-tiba dia ada dalam cerita yang best-best sikit kan.

hahaha. yang ni memang i nak gelak guling-guling sebab i tiba-tiba terasa bodoh. kenapa dulu i minat MAWI? okayy, i tak tipu. dulu, masa mula-mula Mawi masuk AF. i macam gila bab* minat dia. i tak TIPU. u all just imagine, macam mana everyweek i sanggup balik rumah sebab nak tengok concert AF. sebab i nak tengok Mawi la senang cerita. kalau Mawi nyanyi, i confirm macam orang gila dapat makanan. jerit-jerit sebab terlampau minat. hahaha. macam bodoh je. masa ni lah i beli semua magazine tabloid Melayu yang tah apa-apa semata-mata nak-gambar-Mawi. tapi, sumpah tu dulu. sebab sekarang, sikit pun rasa cinta i dah hilang untuk dia. cehhhh. poyo. macam Mawi kenal i. tapi betul, sekarang i dah tak minat langsung dekat si Mawi ni. kipas i betul-betul dah mati. especially, after he get married dgn ekin. haha. i tak jeles langsung, cuma menyampah.
the only band yang i minat macam nak gila. MCR, My Chemical Romance. i gila minat kat MCR, sampai i download semua lagu-lagu MCR. masa tu i form 4. baru je lagi kan. tapi i download je lah, tak ada lah sampai nak beli CD original ke, apa ke. membazir duit ayah i je. antara lagu MCR yang i minat sampai sekarang, mestilah Disechanted and Demolition Lovers. suka suka. tapi kipas i dah nak mati lah. i'm so sorry. ahha.
sekarang i tak sabar, nak cerita pasal MU. okayyy, to be honest, dulu sebab utama i minat MU, adalah kerana David Beckam yang gila gampang HOWTTTT. badan dah la ketul-ketul. lepas tu, muka hensem gila. sebab Beckam la i gila sokong MU ni. sampai setiap kali i main game bola kat PS2 dengan adik or abang i, confirm i pilih MU dulu. walaupun, i main selalu kalah, tapi i tetap suka MU. i sanggup gaduh dengan my uncle yang gila-kipas-susah-mati LIVERFOOLLL everytime kalau ada match MU vs Liverpool. dan i akan bangga gila, macam i yang main setiap kali MU menang. dulu, i sanggup bangun pukul 2-3 pagi semata-mata nak tengok MU lawan. sampai kena marah dengan mak i banyak kali.tapi tu dulu, masa Beckam still one of MU's member. sekarang, memang la i sokong MU sebab dah ada Cristiano Ronaldo yang pakai jersi no. 7 ganti Beckam. i suka la lelaki-lelaki howttt yang gila gampang punya hensem. sebab lelaki-lelaki itulah i minat gila MU. i kipas-susah-mati sampai sekarang okayyy. even i dah jarang gila main game bola, or bangun malam sebab nak tengok bola tapi i still sokong MU sampai kipas i mati. *baru teringat CR dah pindah real madrid. gila lahhh. tak apa, abg rooney kan ada. haha. gila terdesak.
sebenarnya banyak je cerita-cerita cartoon yang i minat macam Naruto, Shin Chan, Digimon, Dragon Ball. tapi i pilih Detective Conan, maybe sebab i memang suka gila kat Sinichi, eh tak. i suka Conan sebenarnya. walaupun dia kecik. padahal sama je Conan-Sinichi. tah apa-apa. i suka cerita ni sampai sekarang. and i selalu jugak la tgk kat TV3, takpun Astro ceria. seronok gila kalau dapat tengok. i ada banyak koleksi komik-komik Conan ni. dulu i kumpul dengan my big brother. tapi sebenarnya, semua dia yang punya sebab dia beli guna duit dia. tapi i tumpang lah sekaki konon macam share lah. sebab i suka gila lah. and abang i pernah la bagi komik Conon no15. yang ada colour as my birthday present masa i darjah berapa tah. masa tu i rasa, macam wahhhh. untungnya i ada abang yang tahu minat i. derrrrrr. menyampah, annoyying gila. anyway, i memang minat Conan sampai sekarang okayy. :))
i minat akhil hayy gila masa i form 4. sebab dia ni suara dah la sedap, lepas tu muka gila hensem. howttt gila uuu. tapi dulu je lah. sekarang dah x minat sangat dah. *dah tak minat sangat??* apakah. okay lah, sekarang i minat sikit je. sebab i tak suka lah dia kawin dengan waheeeda. menyampah, padahal ex-wife dia lagi cantik dari waheeda tau. sebab tu i tak suka, bukan i jeles ke apa. i suka tengok Cafe Akhil Hayy. sebab dia berlakon macam kelakar tapi i nak tengok jugak sebab dia hensem. tapi sekarang dah tatk tengok, sebab bila i bukak, ayah i macam. " dah, dah, tak payah tengok." haha. menyampah.
ohhh mann. yes, he's Jericho Rosales. the hottest guy ever. ceh, yelah tu. kejap lagi nampak mamat hensem macam fahrin ahmad, i terus lupa kat jericho kejap. haha. okay, i minat gila kat Echo ni sejak i tengok cerita Pangako Sayo. yang dia berlakon dengan ex dia, Kristen Hermosa tu. sebab i minat Echo jugak la i tengok cerita Sanay Wala Nang Wakas kat astro tu. gila hensem dia time berlakon. lepas tu, i ada jugak beli 2 CD cerita yang dia berlakon dengan Kristen jugak. *TinTin nama manja. i minat Echo sebab dia berlakon best, lepas tu suara gila macho dan cool. sedap pulak tu. haishhh. kenapa lah dia tak kenal i kan. kalau kenal kan senang. haha. pls lahhh rda.
Gol & Gincu is the best malay tv series ever. i'd been watch this for many times and the latest, i baru je habiskan tengok season 1 dengan my roommates and in process downloading for the season 2 right now. i gila obses dengan cerita ni. yeah, the right word is OBSESS. gila lah i, minat sampai i sanggup tengok kat youtube yang lembab tu berulang-ulang kali. and sekarang i dah ada full story for season 1 yang i penat gila download from youtube. you all tahu lah macam mana 'laju' nya youtube tu kan. kan. i gila minat cerita ni sampai kadang-kadang i ada lah jugak berangan kalau i jadi PUTERI dalam cerita ni. mesti seronok kan. ;)) yang ni i kipas-susah-mati sampai sekarang. sebab i rasa macam nak request kat mana-mana director suruh buat Gol & Gincu Season3 pulak.
the other reason kenapa i minat sgt cerita ni sebab the actor. gila howttt si pierre andre dgn fazura. i minat gila kalau diorang jadi couple, sampai cerita Selamat Pagi Cinta pun i tengok kat wayang tawww. i suka gila fazura sebab she's howttt. sweeet pulak tu and i tak kesah pun kalau orang lain tak suka dia. ;/ and and i suka gila kat pierre andre sebab kan, 'R' and 'S' dia comel sangat kan. dah lah i memang suka lelaki yang messy macam tu sebab howt.

okayy, kawan-kawan. yang ni the latest. yeah. i gila sikit dengan Zee Avi sebab dia howtt gila and sexyyy. cool lah perempuan ni lagi-lagi sebab dia pandai main guitar. gila lah. i rasa macam nak main guitar jugak lah lepas ni. haha. gila mengada. i suka gila lagu bitter heart. and i start kenal Zee Avi pun after dengar lagu kantoi. act, i memang minat la penyanyi-penyanyi seperti dia. macam yuna ke, Lenka ke. kan howttt macam tu.
dah banyak gila i type for this post kan? gila excited i nak cerita about my idol. i dulu kipas-susah-mati kat siapa. gila semangat. tak pe lah, bukan selalu pun i cerita about apa yang i minat dan suka kan. sekali sekala, so biarlah jadi post yang terpanjang maybe.
p/s; tapi ini semua banyak yang dulu, yang sekarangnya i macam dah tak berapa nak suka. so, korang die-hard-fan siapa pula??

20 Yorum var:

m.haziqhanif said...

booooo to MU....

.rda. said...

ceh. siot la kau ajik.
MU the best la weyyy.
;pp

dyla said...

wey rda, kau tertinggal lagi sorg idol. DYLAKAMIL! haha!

aku setuju dgn ajikojik. boo to MU okayyy.

oh dan dan dan, jericho rosales is mine sila berundur sekarang. hehe

.rda. said...

haha.boo la DYLAKAMIL.
kau akan menjadi idol aku kalau kau jadi cikgu berjaya je. ;pp

cehh. blah lah. MU tetap dihati.

haha. jericho is mine!!! ever.
;))

Lady FS. said...

gambar aku mana weyh . haiyoo ada ka patut lupa aku yg patut atas skali tu .;DD

.rda. said...

haha. aku bukan lupa la atyn.
buat-buat macam tak igt.
haha.

FeeQa said...

pierre sy punye. ;D
share okie! ;))

eh,
CR bkn da pndah madrid ke?
haha.

dyla said...

atyn: tu ah psl. rda xletak kita duhh. haha

feeqa: haah dah pindah real madrid

boonchuaming said...

MU xbest ! sgt2 xbest !
dr dulu aku xska n mluat MU !!!
boo 2 MU ! booowek !!
hehe . sorryy tp MU mmg xbest. . .

BARCA de best!!

btw, c ronaldo tu da blah da dr MU.
soo ,ape kate ko join jd barca's fan lak ?
k rda ? hehe ..
gpon , yaya toure tu lg hensem ! howt lak tu !! hehe

.rda. said...

haha. feeqa. sumpah aku lupa CR dah pindah madrid. shiitttee lah.
dah tak de mamat howt lagi gampang kat MU. haha.

ala. xmo lah share2. ;pp

.rda. said...

cehhh. dyla. x menahan la kau ni.
xpeee. MU ada rooney yang x berapa nak hensem tp gila terer. haha.

.rda. said...

weyyy akmal. aku penyokong tegar lah.
blah lah barca hang tu.
x kemana pun.
MU still num 1 lahhhh.

Asmarina Sakila :) said...

haha, mawi, ahaha :)
gelang guling guling
konfem kau dulu minat awie gak kan?
cita maria mariana! hahaha

.rda. said...

siot la kau ryn.
awie aku tak minat.
pendek, x howttt.
haha.
kau minat lah tu kan? kan?

c_p!QuE said...

ar btl tu chua ming..
walaupun aku ada jersi MU tp bkn minat pun..coz macik aku yg bagi..hehe barca besh!..

waaa mawi oooohhh...

p/s:kim slm jojo..hehe

ez said...

akk!
saye pon suka gilaaaa MCR
tp tu dulu laa
time f2 tu
siap 1 pendrive pnuh ngan MCR jee
then handset un nk wallpaper MCR
ps2 men mms tuka2 gmba MCR
tp tu dulu laaa
skrg xlgsg daaa
lgu dorg sume sye da cmpk dlm receycle bin
da xd daa
ps2 skrg nih addicted to SUPER JUNIOR
jnji best,happening and of course merka sgt comel
HAHA!

.rda. said...

weyyy PQ.
haha. korang mmg en. pe kata kau bg je jersy tu kat aku??
kan mudah dans enang. ;))

haha. mawi. dulu best oh. ;pp

jojo x kenal aku.

.rda. said...

hye ezza.
haha. yeke?? awak f2, akak f4 lah kan kan??
haaaa. akak pun minat time f4 je.
sekarang, xpe lahh.
;)

natalia harris thang said...

hahha dlu zaman muda2 mmg kipas susah nak mati klo skali minat tu. bajet diaorg tu bf sniri. hahaha
pikir2 blek bertapa obsess nye aku kpd idola2 ku dulu

.rda. said...

haha. nattt, aku setuju gila.
mcm bodoh je kan bila pikir balik. ;)