BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, June 27, 2009

what kind of day??

keadaan pg td.baru sket time ni bdk2 dip dtg
yey.uitm sesak disebabkan mereka.



memang menyakitkan aty bile ary yg aku bajet nk have fun tibe2 mcm2 lak mende x diundang jd.mcm s*** je ary ni.n kenapa post ni mesti mnjadi post aku yg ke-100?ceh,num da lawa tp citer hampeh je.well,sepeti biase every weekend mmg kami tak lekat kat kolej tu.n cm ary ni gak la.setelah semlm sehari suntuk dok teperap dlm bilik *except for the dinner* aku,dyla,feeqa n atyn kuar la ke SP.n ary ni gak sumer budak2 diploma register n lapor diri.baru nk bajet cm senior,lupe plak yg kitorang pakai kad matrix freshy.haha.bodo btol.n pg2 lg da kuar dr uitm ntok mengelakkan kesesakan kolej ngn ibu bapa n new comer.huh.pastu sepeti bese kuar uitm n menuju ke GEMILANG 30.yey!kami sewa kete.viva kot n yg penting auto.*so,xyah risau dyla bwk.* hehe.okok.masok kete pakai sitbelt.n everything was clear smpi la kami di CS,byk la plak malang2 yg x berbau dtg.*kami ta penah jemput la!!*

1)oke.ni malang petama sekali.smpi CS tros gy GSC.nk tgk TRANSFORMER la nih!pas dipengaruhi suara2 MUST WATCH!haha.yg bodo nye wayang kat CS ni ialah apabila operasi nya aktif hanya pd jam 11.dan kitorang telah membodohkan diri *sikit* dgn beratur panjang2 n lama gile. *da la beratur x lurus.same ngn abg2 polis tu.* n bile staff GSC smpi,bleh plak die bukak lg 1 kaunter.then,org2 yg x beratur n baru smpi ni tros lari2 sbb nk rebut kaunter yg baru bukak ni.shittt-te kot.penat dyla beratur lame2,yg dtg lmbt lak dpt dulu.*tp aku smpat gak jd org yg lari2 tuh.*hasilnya,seb baik dpt gak tgk transformer tuh.kalo x,aku jadi HULK kat situ jugak!!* p/s,oke transformer mmg MUST WATCH oke!((;

2)malang tak berbau yg ke-2.pas tgk transformer kami pon decided nk gy Village Mall.bosan kot CS ni.haha.n otw ke VM,ade roadblock.time tu mmg aku ngn feeqa gelabah ayam sbb ta pakai sitbelt.huh!da la kete sewa,xde tanda P plak tu.mmg carik pasal.tp2..yg best nye,polis tu tak tahan kitorang pon.((; *muke kami nampak baik dan suci.*
3)yey!setelah nmpk abg2 polis tu,kami telah pun tersalah jln.n da membazirkan minyak yg x berapa nk ader tuh.haha.but still jumpe jln ke VM oke! *xla malang sgt kn*

4)oke!kat VM sekejap je n nothing happens cume susa gile nk carik parking je.n it was seems like manusia ni mmg x bertimbang rase langsong kalo bab parking.sume selfish. *kami pon same je.* hehe.

5)go to JETI Sg. Merbok.yeah.tempat yg paling aku nk pegi kot.sbb aku igt ade jual LAKSA!*tym ngidam laksa ari tuh,da mkn kat penang pon.* oke,kitorang pon gy la carik tempat duduk n perot mmg da nyanyi lagu keroncong time tu.duduk,then order.dyla ngn atyn nk mkn chicken chop,feeqa nk mkn wantan mee n aku plak mkn nasi goreng n sotong celup tepung.lame gak la tggu then,1 set chicken chop ngn makanan feeqa yg smpi dulu.oke,xpe aku ngn dyla tggu jap.then,makanan aku plak smpi.then,sotong aku smpi.tp chicken chop dyla x smpi2.lame nye. *dye sembelih ayam kot.* pastu kitorg pon pggil la makcik yg jd waiter tu.ckp kat dye nk chicken chop lg satu.then dye jap "satt naaa". mmg satt sgt.still xsmpi.dyla da panas aty ni.da la sewa kete,bape byk nk kena byar.huh.then,pggil akk yg amek order kitorg mule2 tuh,ckp kat dye chicken chop blom smpi.bleh plak dye ckp kitorg order satu je.bodo btol la.org da tggu lame gile kot skali dye ckp xde dlm order.then dyla baru nk cancel,makcik yg td tu bwk chicken chop.kitorang pon wat la muke kerek,xnk jugak!!kami da lambat la.pastu nk wat muke plak.ceh,x jage aty customer btol.then,nk blk.baya2 sumer masok la dlm kete.

6)oke,yg atas lom abes lg.pas msok dlm kete dyla undur la ke belakang,undur punya undur tibe2 bunyi hon ngn bunyi cm da langgar something!huh,tekejut gile babeng.kitorg tros kuar dr kete n ader satu Gen2 kaler gold kat belakang.pakcik tu kuar,muke dye cuak gak la.then,kitorang tgk la kete dye.ade calar tp siyes sket nk mampos calar kat kete dye tuh.*x tipu!!!!* pakcik tu cm speechless la.pastu tibe2 je bini dye kuar.perut da la buncit. *sbb pregnant la.* haha.pastu makcik tu tros ckp,ni kena bayar ni.hek eleh..sikit je kot calar tuh!!ader 2 org saksi kejadian *dua2 pakcik* ckp calar sikit je.then makcik tu ckp "sikit pon,keta kami.kami pon baru je stat keje." *ank da 2 xkan baru keje kot!* dyla tnye nk kena baya bape pastu makcik tu tunjuk kerek plak."eh,x boleh la bayar sekarang,kami nk kena tanya kat bengkel dulu,bape kena ni." bodo btol.then dye mntak num dyla.dyla bg je la.sbb malas nk lame2 kat situ.

7)kitorg pon balik la ngn perasaan sedikit bodo.haha.cm SI** je.pas anta kete kat gemilang *kena rm60* atyn baru pasan yg kad matrix dye ilang.malang lg skali kot.then gy report kat pak guard.seb baik xkena mara en atyn??((;

8)oke,skang turn aku.aku nk kuar kn duet la.tggl rm5 je dlm purse ni.mule2 gy bank islam,PENGELUARAN DIBATALKAN.4 kali kot aku wat.pastu gy MayBANK plak.PENGELUARAN DIBATALKAN jugak!!siot gile.gy bank islam balik still xbleh kuar kn.lastly kami balik n kesimpulannya aku ngah miskin gile skang ni.

9)da smpi bilik,rehat jap.then pas mandi dyla msg. "dtg bilik FS skang!!" aku pon lari2 dtg sini.*aku kat bilik atyn ni.((;* dyla ckp pakcik tu mintak rm100 kat dyla.dye kate da gy workshop n kena charge rm200.n esok dye nk dtg uitm nk amek duit dr dyla!bodo penipu besar.igt kitorg caye ke????blah la lu.haha.pastu try nye abg BAD kat semarak.dye ckp biase nye x smpi rm100 pon.n dye nk tlg kami esok!yey.tgk la cmne.

oke.9 perkara malang kot.sila pilih mane the best!haha.yg best ntok ari ni hanyalah TRANSFORMER n choc indulgence oke!((; dan aku telah pon jd kan blog ni ntok ngutok org.hehe.mintak maaf la eh. *cakap tak serupa bikin la.*

10 Yorum var:

adiela_91 said...

thx fr the choc iindulgence :)
mengapa dunia ini begitu kejammm. hahah!

.rda. said...

haha.
ur welcome anyway.
huh.dunia sgt kejam!!aku nk prime optimus belasah pakcik tuh!
haha.

Lady FS. said...

ahah . seb bek pak guard x mngamok ( ni respon kau ty aku la ;p)

mak cik tu muke mmng k=nk kne lempang ;D

same cam dyla , nak ucapkan terima ksih banyak2 sebab sudi mnyuap aku dgn iklas choc indulgence . nyummy ! ( skema x skema x ?)

.rda. said...

haha.
sengal oh.makcik tu pon nk kena penangan transformer aku.
*ceh,mentang2 baru tgk.*

huhu~
indulgence aku terhebat en.
haha.

13may said...

byknya cerita...hehhe hehhe


salam ronda ronda :)

.rda. said...

haha.
byk2.
;))

adrinorous. said...

tak bleh bla la tu, calar smpi 200.
buduh.
tu lah tak suh aku jd driver.
hahaha.

dyla; bwk lagi smbil hp kat tgn!

Lady FS. said...

gle panjang weyhh . huihhhh

.rda. said...

haha.
ryn ko akan jd driver someday.
;))

.rda. said...

atyn.
yea. sgt panjang aku mengamok.
haha.