BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, June 25, 2009

sory,aku slh paham.

1st of all,entry ini bukan berniat ntok memalukan atau mengaibkan sesiapa.cukup sekadar dijadikan pengajaran ntok aku,kau dan dia.td pas dinner ngn atyn,diela n feeqa kami lepak jap ditepi jln.*lebih kurang cm samseng jalanan gak la.*then,tgk borak2 dan sedikit bergossip *sikit* nmpk un,nett,rynn n mylea jln2 baru blk mkn.*msti perot korang buncit gilak tyme ni en?haha* n mereka pon join la sekaki lima ngn kitorg.bile dah gabung tenaga cmni,gelak mmg tak igt dunia.tbe2 aku rase gegaran dipeha.oh,rupe nye got 1 new msg.oke skang cuba teka sape yg bg aku msg.msg nye berbunyi begini;

soryla..mane la aku tau..aku tgk ko nangis je..aku igt ko nangis sbb aku.soryla..hahaha..aku slh fhm..hahaha..da ek dak kck,jgn nangis lg..a** (tepakse disensored kn.haha.)..hahaha..soryla..slh fhm..Blockquote

yey!aku sedikit hepi tyme tu.n ktorag pon gossip sebentar la ngn apa yg da jd.haha.ntok si pemberi msg.
sory sket.aku xbukan nangis ntok ko n aku xkn nangis ntok ko.aku tau ko mmg hebat tp igt la,kehebatan ko tu pinjaman je.Allah nk tarik bile2 mase je.aku xde niat nk bermusuhan ngn sesape kat sini tp aku harap ko belaja cmne nk respect org len.baru org bleh respect ko.n 1 more thing,kalo ko xtaw the true story tlg la xyah wat cite yg mengagungkan diri sndiri.aku mintak maaf gak kalo ade wat slh kat ko.n aku maafkan ko.

moral nye,bukan aku nk bangge sgt bile org yg hebat spt dia da pon cemar duli ngn mintak maaf kat aku.tp aku nk sumer org taw,kite ni same je as long as kite bergelar manusia.xde darjat yg membezakan.ada paham sume?jgn slh phm lg oke.*aku xnk jd kan blog ini sbgai tmpt ngutok org.haha.*

12 Yorum var:

asked said...

huuu,,,btol2...
sume mnusia sme je..
hmm~~
iskisk///

kalu aku jd si pemberi msg tuh..
dah lme aku nanges smpai kuar ingus..dgr ko ckp cmtu rda..
(nanges insap)

huhuuuu~~

.rda. said...

haha.
yeke asked?dlm tu kate2 aku.
haha.
;))

adrinorous. said...

huhu.
tampaQ satgi biru kang.

Lady FS. said...

huhu . blog aku tok semua , pujian , kutukan , pendapat , etc :DDD

.rda. said...

haha.
hawat nya rynne?
;((

.rda. said...

haha.
atyn.xbleh blah.
aku cuak oh.
tkot kena gam.
;pp

tajudin said...

blog macam juga kain putih, boleh dicorakkan. nak dijadikan tempat sajak, curah perasaan, tempat kutuk, tempat sindir, tempat nasihat, tempat kongsi pengalaman/idea/hidup/resepi/hobi/kerja, promote barang dan lain-lain

gabung semua pun ok gak...ala pedehal...

.rda. said...

haha.
btol2.tp kalo bleh letak bnde2 yg positif lg bagos en.
;))

mrinca91 said...

soalnya kene jgak ko perhalusi berita yang sampai kt ko 2 bnar ke dari ape yg orang 2 ckp at the first place tak wajar ko mghukum orang atas bende yg die tak buat..bkn ak nak ckp pe,,,maklumat yg ko dpt tu ntah org yang da mulut ke berapa..dan brape kali ayat2nye ditukar soalnya sekarang adekah ko yg difitnah atau ko memfitnah atas ke atas org yg tak pnh..maksudkan bende 2...bkn nak menyalakan sesape..dan tak pernah nak menyalahkan...cume kai secra mendalam..satu entry mahupun fitna akan bawak kesan sampai bila2..aku kira setiap org tahu ape hukum riya dan riya tu sampai bwk maksud neraka..ko ingat ade org nak..lagipun kita dihormati bukan apabilamenunjuk2 tapi bila kita semakin merendah diri..resmi padi semakin berisis semakin tunduk...salam..

mrinca91 said...

dari ape yg aku elajar ttg nila2 nurni,manusia minta maaf bila melakukan kesalahan,
dalm isu ini aku mintak maaf sebab ats salh faham yang berlaku
bukan..
seperti ape yang ditohmah dan spekulasi yang terjadi ke atas aku,,
aku tak pernah mengagungkan diri sbb semua tu aku belajar dari orang dan ape yg aku ade ramai lagi yg ade malah lagi hebat..
aku tak pernah bangga dengan ape yg aku ade sebab bagi semua pujian untuk Allah..bukan manusia..
untuk puaskanati semua orang akutau takkan berpenghyjung..tapi aku percaya..bahawa manusia terutamanya aku tak pernah lepas dari salah dan khilaf..fikir dan taakul.

.rda. said...

to mizi.
sorry 4 everything.mungkin semasa entry ni ditulis aku terlalu beremosi sehingga tidak terfikir tentang perkara2 yg bakal berlaku.

mrinca91 said...

aku lebih memilih kmaafan dalam hal ni lebih baik tersalah ampun dari tersalah hukum...
biar sape pun memfitnah aku
aku tak tau ape dendam die kat aku
bagi aku andai bara api yang disemai
kebakaran itu lebih teruk menyala
tambah teruk bila api tu disemarakkan dengan api2 syaitan..
cumebila sesuatu perkara ko tau
siasat dulu fitnah atau bende tu sahih..