BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, June 21, 2009

inter pre-law debate.i mean,debat la.

assalamualaikum..well,kali ni tade gamba sbb xsempat nk snap satu pon gamba.(bajet je ta sempat.)kali ni nk cerita pasal debat.salah satu perkara yg da jadi darah daging aku.(ceh,hentam je ayat.)so,weekend ni agak busy dgn workshop debat yg dianjurkan oleh debater2 senior pre-law.(abg haziq.btol ke??)sepanjang workshop ni dijalankan,byk bende baru yg aku belajar.walaupun sebelum ni aku mmg seorg pendebat,tp bila berada dikalangan yg hebat,terasa diri aku ni kecik sgt.terima kasih kepada senior2 yg sudi dtg(abg sol,hakeem,muhafi,yazid,shahe) n mengajar kami byk sgt benda baru sepanjang bengkel ni.so,nk cite pe yg berlaku.



khamis mlm jumaat



tgk video debat.final Piala UiTM Malaysia.(btol ke??) UM vs UIA.agak best la.ni pendedahan pertama yg nk ditunjuk pd mereka yg mmg xde pengalaman.tp even aku da ade sikit pengalaman,rase teruja gak tgk video ni. ((;



jumaat pg smpai ptg.



penerangan berkenaan tugas2 setiap pendebat.kami bermula dgn tugas 3rd speaker.n berakhir dgn tugas 1st speaker.buat sistem rotate.pastu kami kena bahagi kan group.kena mix antara yg dah ade pengalaman ngn yg xde pengalaman.my group members were faiz,dayah n bob.((;



jumaat mlm sabtu.



perjuangan bermula.menghadapi 2 perlawanan.menang kedua2 nya.dan alhamdulillah diiktiraf pendebat terbaik kedua2 nya.sbb sy 3rd speaker! ((; rezeki mungkin.



sabtu sepanjang hari.



perjuangan diteruskan seawal 9pg.walaupun penat xterkata tp dgn semangat yg ade,perjuangan diteruskan.pg2 tu aku call dayah.n dia kate xdpt dtg sbb migrain.pity her.tp aku risau gak sbb tak cukup speaker.bob da masok group lain.tggal aku ngn faiz.bila smpai je kat b6,aku gtaw abg shahe.then,group aku terpakse digabungkan ngn group haziq sbb group dye pon xcukop lg sorang.dan sepanjang jd teammates ngn dorang.aku terpakse jd 2nd speaker sbb haziq tu mmg nk sgt jd 3rd speaker..da la tak penah jd 2nd speaker.(nmpk kebodohan sket ketika penggulungan.haha.)so,kitorang kena lwn 3 round.menang 2 kalah 1 dan melayakkan kami ke semi-final.tp mungkin bukan rezeki bila kalah di semi-final ketika bertemu dgn group mizi.plus,tyme tu group aku ade conflict bile haziq xdtg.tggal aku ngn faiz skali lg.faiz x confident sgt ntok bersidang.then,tibe2 abg sol ngn abg yazid menawarkan diri.jd pertikaian jugak la.sbb dorang sepatotnya jd judges perdebatan.tp kami teruskan jugak.walaupun kalah di semi-final aku merasakan byk hikmah yg terkandung.menyedarkan aku betapa di dunia ini,bukan kita yg terhebat dan paling hebat.masih ramai lg yg Tuhan ciptakan,dimana tahap dan kebolehan mereka lebih tinggi berbanding kita.namun aku tetap bersyukur kerana hikmah itu tak pernah berselindung.mlm,final.team mizi bertemu team hakem.mizi menang lg dan kekal menjadi pendebat terbaik.then,abg sol umumkan siapa yg layak membentuk team elit.

team elit pertama pre-law.

1st speaker.mizi
2nd speaker.hakem
3rd speaker.faris
tahniah buat kalian.

team elit kedua pre-law.

1st speaker.abg z.(pre-law part 3)
2nd speaker.que.
3rd speaker.rda

alhamdulillah.rezeki masih ade.walaupun kecundang di semi-final,tp tetap terpilih dlm golongan yg hebat2.((; kepada groupmembers yg baru.semoga kita dpt bekerjasama dlm memajukan lg team ni.berbangga mempunyai kalian bertiga,sbb korang tau byk bende.bonus bg team kita.ps,kak deela simpanan kami.((; wasalam.

11 Yorum var:

~♥heart143♥~ said...

congratulation n g0od luck!!!

asked said...

wahh..taniyahh...

rda2..que tuh...
quratu ker?

.rda. said...

thanx.
asked.que tu quratu tp bukan schoolmate kite tu.
quratu ni budak smkakl.
;))

SoLeHiN said...

gudluck k ...rajen2 berlatih n byk membaca lg..

adrinorous. said...

weh.
haha. debat anda sungguh bermakna.
kerena menjadi titik permulaan
G . A . M!!!!!
hahaha

.rda. said...

thanx abg sol.
;))

.rda. said...

idop G.A.M!
selama-lamanya!
;))

[AwAn kuRang kelaboo..} said...

mkin maju ko mlngkah lam debat..!hak..
keep it on..
hek2..
trerigt lak pertndgn debt yg krg anjur mlm2..ha2..
kesengalan tul...

.rda. said...

haha.
thanx pak long.
;))
doa kn aku eh. n gud luck to u too.
yup2.aku pon igt debat tu.
korang hebat!
;))

Lady FS. said...

ahha . GAM ? aku join la even tatao pape ;D

.rda. said...

haha.
silakan.
;))