BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, May 01, 2009

bila irama bertemu lagunya.

salam reader.
erm..actully,aku tak tahu nak cerita pasal ni ke tak.tapi bila difikir-fikirkan,i'll tell the story.erm..i couldn't remember when but it was about a week ago.satu hari tu,tibe2 ada seseorangg yangg aku sangat2 kenal dan sentiasa aku ingat dalam hati dan kepala aku walaupun dah lebih kurang 5 tahun aku lost contact dengan dia.erm..sebenarnya aku tak tahu macam mana nak describe soal hati dan perasaan aku bila sesuatu yang aku rasa mustahil untuk berlaku telah pun berlaku.manusia yang sedang aku katakan,nama dia Muhammad Bukhari bin Zainal.actually,dia ni kawan aku time sekolah rendah lagi.since standard 1 till standard 6 we were in the same class.and kenapa aku katakan pertemuan kami ni ibarat bertemunya irama dan lagu?haha.actually,dr drjah 1 sampai drjah 4 kami ni berjodoh.sebab dia la class monitor and aku la pembantu dia.haha.bile darjah 5 kami sme2 jd prefect.and darjah 6,dia jad ketua pengawas and aku tetap menjadi pembantunya.if i'm not mistaken lah. tapi bukan itu yang aku ukur sebagai irama dan lagu.tapi mungkin atas dasar keakraban sesuatu yang namanya persahabatan yg menyebabkan aku lebih menghargai kehadirannya kali ni.well,dia ni la satu-satunya musuh aku time sekolah rendah dulu.haha.tapi kitorang bukan perang besar pun.just compete in exam.hehe.tapi dia sangat-sangat best.haha.erm..bila habis je sekolah rendah aku dengan dia terpisah macam tu je.aku masuk SMKA Simpang Lima,dia pi SMAP Labu.and bila f4 pulak aku masuk SMKA Maahad Hamidiah,dia pulak gerak ke RMC/MTD.erm..aku tak tahu semua tu.sampai la dia cerita kat aku segala-galanya.haha.well,aku sangat-sangat bersyukur sebab Allah masih mengizinkan aku untuk bertemu dengan dia walaupun pertemuan ini sebenarnya membuatkan aku bertambah sedih.bila tiba-tiba je dia bagitahu aku yang sebenarnya dia dapat offer further study kat oversea.pra 3 bulan kat uitm then bulan 9 fly to mesir ambil medic.saat tu,aku tak tahu kenapa tapi Ya Allah..aku sangat2 sedih.and then aku cakap kat dia."kenapa kau cari aku kalau dah tahu kau kena tinggalkan aku balik?"then dia cakap."tak..aku takut..kalau aku tunggu habis belajar and baru cari kau,kau tak ingat aku langsung.bila aku cari kau sekarang,at least 6 tahun lagi kau akan ingat yang kita dah pernah jumpa balik."Ya Allah..besarnya iltizam seorang yang bernama sahabat.hanya padaMu Ya Tuhan..berilah kekuatan.aku hanya mengharapkan persahabatan yang kami bina ini tidak akan berakhir sehingga maut yang memisahkan.ibarat irama dan lagu yang dipertemukan,semoga dapat memberi sedikit keinsafan.Amin Ya Rabbal Alamin..

3 Yorum var:

asked said...

huhu~
go~rda,,
pasni rda plak terbang ke gombak~
hehe..toink,,toink,,,
mish u rda~

haANAzak said...

Salam ~

Uish
Mesti excellent student .
Cpt btol flight ke mesir ...
[ nie yang jeles nieh ]

btw ,
rda pe kabar ?
lme kta X brsapa dlm dunia tnpa spdn nie .

;)

.rda. said...

wasalam~
to asked.
kite xdpt uia la.
dpt uitm je.
tp law gak.
doakn yg terbaik ntok sumer k.
amin~

to tqa.
yup2.
he's an excellent student.
kite pown jeles gak.
hehe.
mesir best kn!
;))

kite sihat.
cuma jarang dpt update blog n on9.
setting kat laptop ngokngek sket.
hehe.
;))