BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, April 19, 2008

7th debate interschool IIUM besh giler!!

kat tepi sg. uia,,cm kat oversea jek!:))





inilah kami,,puteri2 maahad yg terror debate!hak3,,









bismillahirrahmanirrahim,,,



assalamualaikum,,
11042008-16042008 tarikh keramat saya dan member2 bahas,,sbb tym tu lah kitorang ader kat uiam gombak!besh gilak!



11042008(jumaat)



kami gerak dari SMKA Maahad Hamidiah lebey kurang kol 9.00 am kot,,hak3,,pastu sampai UIAM Gombak dalam kol 11.00 am kot!sampai je kat sane, kitorang kene register kat CAC,,tym tu tak byk lagi skool yang ader,,tapi yang pasti ader MRSM Langkawai kat depan kitorang n dlm beberapa minit kitorang sampai, INTER GOM plak sampai,,nk citer pasal INTER GOM ni ssh sket,,bukan nk mengutok tapi itu lah hakikatnya!MEREKA SOMBONG!even kitorang penah wat friendlymatch ngan dorang lastyear tp biler jumpe balik kat UIA dorang wat cam tak kenal jek,,huhu~~taw lah dah terer!dh la,,malas nk citer pasal dorang!pastu,kitorang pown checkin penginapan!MAHALLAH SAFIYYAH!Mahallah paling best didunia!esp; biler kitorang(budak2 debat BM) dapat satu bilik;6 orang mmg masyuk giler!sampai jek Mahallah,kitorang kemas2 barang, n then TIDOOOOOOOOOOO sekejap jek!hehehe..pastu,ngah sedap2 tidooo adelah plak makhluk2 yang kaco kitorang,,sape lagi kalo bukan DAUZ and AZMIL!!ngerrrrrr,,bengang jek,, sbb dorang soh kitorang bangun n gy library ntok discussion..MALAS!pastu ngan berat hati nyer,kitorang pown bersiapla ntok gy library tuh!n kitorang pown jalan la,,masalah nyer jauh giler!!!setengah jam kot kitorang jalan,,penat!n biler sampai jek library,kitorang gado!hak3,,pape tah,,kitorang cari tempat yg ader wireless tp xjumpe pown,,sian kat sorang mat saleh tuh,asek kene tolong kitorang jek!haha,,n then kitorang lepak kat tepi sg. UIA!masyuk giler!sambil mkn MASH POTATO n minum nescafe ice, kitorang layan lagu jiwang!SERIBU TAHUN...n buat vid klip plak kat situ!huhu~pas asar kitorang pown balik mahallah ntok rest!malam tuh plak kitorang gy cybercafe kat mahallah safiyyah tuh!besh!sbb laju!cari pasal Benazir,Krisis di Iraq,Nuklear Iran n byk lagi lah!huhu~n then balik mahallah;TIDOOOOOOOOO..


12042008(Sabtu)


bangun awal!sebab ari ni perjuangan akan bermula..kitorang jadi budak paling awal siap kat mahallah..huhu~besh sangat sbb xde orang kat toilet!:) then naik bas UIA gy campus art ntok breakfast n competiton!pas breakfast, sumer kene kumpol kat auditorium ntok taklimat,demo n dapat usher!!mule2 ader bengkel bahas umum, nthen ader demo bahas!speaker2 UIAM yang wat demo!agak besh la,,esp;KAJOL (best speaker tym tuh) n then ader bengkel khusus!cam baise saya ngan Azmil gy for 3rd speaker!ermmmm,,bengkel tuh?okey kot... pastu ader minum pagi n gy audi balik..pastu dye bagi usher kat kitorang!mule2 SMKA MAAHAD HAMIDIAH A xder usher,,haha,,lame gak kitorang tggu.. SMKA MAAHAD HAMIDIAH B dh dapat usher..KAK BAHYAH!comel nyer akk tuh!(^_^) xlame pastu kitorang pown dapat usher gak!ABG MUAZ name dye..nape lambat???TIDOOOOOOOOOOOO..hehe,, n then, competition was begun!pusingan pertama!SMKA MAAHAD HAMIDIAH A vs MRSM KUALA LIPIS..venue,sidang 2,usul;KONSEP BANGSA MALAYSIA WAJAR DITERUSKAN (betul ker) haha,,hentam jek,,kami KERAJAAN!usul diterima!margin 8,ranking 6!pastu 2nd round! SMKA MAAHAD HAMIDIAH A vs SMA AL-AMIN GOM B usul,DEB TIDAK WAJAR DIMANSUHKAN ;kami kerajaan,usul diterima!margin 1,ranking 8 pastu balik mahallah,,penat sgt hari neyh!malam tuh plak,kitorang lepak kat cafe campus law,,rupenye ader shorycart nk gy library tuh!10 min jek!:( jumper amarul,ngan afzal kat cafe tuh!discuss sket jek,,gosip yg banyak!hehe,,then balik mahallah,TIDOOOOOOOOO..


13042008(Ahad)


bangun lmbt sket dr semalam,,hak3,,tp still awal dr org len,,hari neyh ader 3 round!sgt penat!3rd round,SMKA MAAHAD HAMIDIAH vs SMS SHAH PEKAN 3 pu3 Maahad vs 3 kumbang shah pekan!usul;tak igt!tp kami pembangkang dan usul ditolak!alhamdulillah,,margin 1,ranking 8..next round SMKAMH vs SBPI GOMBAK A usul;IBU BAPA PUNCA KEGAGALAN PELAJAR DI SEKOLAH kami pembangkang,usul diterima!1st tym kalah,,ranking 16 huhu~ dh jatuh terok neyh!n then lawan MRSM KUCHING usul KANAK-KANAK MEMERLUKAN IBUBAPA YANG 'SUPERHERO' kami kerajaan,usul diterima!margin 1 ranking 12!then balik mahallah..n malam tuh gy cc..carik pasal ekonomi Malaysia,krisis Iraq dll..then TIDOOOOOOOOOOOO...

14042008(Isnin)

bangun semakin lambat!hehe,,hari ni penentu sama ada dapat masok pusingan kalah-mati or not!round 6,SMKAMH vs Sekolah Sultan Alam Shah usul, Pembangunan Politik Asas Kemajuan Negara!benci round neyh!!sbb DAUD(speaker UIA) yang jd jugde! n kitorang kalah!usul ditolak!margin 3 plak tuh!ergh!!n da last round yang bakal menentukan dpt teruskan perjuangan or not,silent round(result xkan diumumkan tym tuh!SMKAMH vs SMK Taman Melawati!usul;EMAS OLIMPIK:JAUH PANGGANG DARI API kami kerajaan!

Konsep;Hasrat Malaysia masih jauh dalam mengejar pingat emas dalam sukan Olimpik

Rasional;Berdasarkan prestasi atlet-atlet yang tidak stabil

Hujah;Prestasi atlet turun naik *f/k;Hafiz Hashim,Pasukan Hoki Malaysia

;Kualiti(kemasukan) *f/k;pelari Malaysia masuk guna tiket wildcard,skuad hoki kalah ngan Italy tym pusingan kelayakan

;Disiplin atlet *f/k;pelatih bola sepak n hoki Malaysia mengaku yg disiplin atlet negara teruk

usul ditolak!!

xtaw sbb aper!bengang giler!sbb margin 6 dari ranking 12,jatuh 25!!!!n xdapat masok pusingan kalah-mati!bengan ngn Taman Melawati sbb dorang xder rasional,pastu x ikut hala tuju,x jwb beban bukti,buat definisi baru,kesalahan paling besar FITNAH kerajaan!!!!kitorang kalah BODOH!biler pusingan kalah-mati dorang kalahkan MTD!lagi xlogik!sbb tym tiuh orang ramai dh confirm MTD menang!biler check balik,rupe2 nyer ader masalah DALAMAN(hakim)..dh malas nk citer!nk taw,tanye sndiri!:(((

15042008(Selasa)

dapat tahu yang pasukan Debate SMKA MH dapat masuk quarter final n berjaya ke semi-final!n lagi best biler dorang dapat masok FINAL!SMKAMH vs STAR ipoh..ptg tu kitorang call DOMINO'S PIZZA n delivery ke UIA..mkn2 kat tepi sg. ngan usher2 kami!besh!even tym tuh kitorang ngah gado besar ngan DAUZ n AZMIL!! :(( malam tuh dorang lawan..bangga gak la,,hehe,,n then kitorang balik mahallah..pastu bdk2 debate datang n suprised kitorang!sembang ngn dorang..then TIDOOOOOOOOOO...

16042008(Rabu)

Tidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!ari ni dah kene balik!tgk final round debat BM MCKK vs SMAP Kajang!best sgt2!ske ar tgk SMAP Kajang!lagi ske sbb final BM n BI both ader skol agama!!semangat jek tgk!n now tym to know who are the champion!!

BM;SMAP Kajang BI;STAR Ipoh

tahniah buat kalian!!!

n kitorang kene balik hostel!

thanx to kak bahyah,n abg Muaz 4 da great tym wif us!:)))

thanx to amarul,afzal,arip jo,alfian,acap, n syukri sahut too.. ((((:

that's all..

12 Yorum var:

hafifi said...

masok debate BM or english???

Anonymous said...

Saya bukan apa, tp dalam hal ini, sapa sebenarnya yang sombong? sape yg sebenarnye bongkak? Bagi saya, apabila seseorang itu sombong, dia merasakan dirinya seolah-olah tiada kelemahan dan meletakkan kesalahan terhadap orang lain. adakah wajar bagi anda mengaibkan kemenangan pihak lawan tanpa asas bukti yang kukuh? Jika dalam debat pun, kita diajar untuk memberi hujah dan fakta kes iaitu bukti. Kita tidak boleh main menuduh, dosa. Saya tengok, dari sudut fizikal anda mmg nampak begitu mulia sekali tp bila saya membaca blog anda, seribu kali sayang, maki hamun, fitnah dan perasaan tidak puas hati membuak-buak memenuhi ruang blog ini.
x baik dik. Adik tulis mcm ni, adik sebenarnye telah menunjukkan dkt satu dunia debat bhw adik ini bukan seorg yang professional. Kalah x apa, bukan rezeki kita. Semua rezeki di tangan Tuhan. Bagus mcm mane skalipun, kalau Tuhan kata tidak, tidak la jawapannye. Be humble once in a while wont hurt. Cube fikir balik, sape yg sombong?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
rabiatul adawiyah sulaiman said...

salam ntok semua,,
sy pown tak tahu nk ckp cmne dh,,
sbb org yg mnegkritik tak merasa apa yg kami rasa,,
dr awal kami berusaha hingga kami kalah,,
jadi,merekA yg x rasa apa yg kami rasa x boleh sewenang-wenangnya mempertikaikan tindakan kami,,bkn sy nk tunjukkan sikap yg sebenar atau sebagainya,,tp kemuliaan sesorg itu bkn pd rupa,dan bukan juga apa yg dia lakukan,,sbb belom tntu apa yg dilakukannya,even bende tu baik,dia buat dgn hati yg benar2 ikhlas,,perasaan tak puas hati dan seumpanya ada dlm hati sy,bila sy sendiri merasakan segala apa yg sy tulis,,sekurang2nya sy takbermuka2,,sy bkn disini ntok berdebat atau apa,sekadar membetulkan yg mana sy rasa kurang tepatnya,,
walahualam,,

tNOe said...

salam.

ada.

lepak la.

bia je.

as usual kite xpat puaskan ht sume pihak..

yg penting niat kita oke??

good luck tok awaK.

:)

rabiatul adawiyah sulaiman said...

to sis tinoe!
thanx sis,,
sbb sudi bg nasehat,,
2 yg saya nk sebena nye,,
:))
luv u!!
:DD

azri asyraf said...

alo.. acap here (azri acap)

ahaha... korg mmg mantap taun ni! especially team b.m!! banyak sgt2 improve hoho aku bangge ngan korg. walaupun x dpt gi double octo tp x pe, sbb team dauz ngan azmil (ngan sabi ek?) dpt masuk sidang2 top 10 (korg masuk sidang 6 kan?) tahniah! sori kalau komen ni lmbat tp baru terdetik di hati ntok buat sikit research pasal maahad hamidiah kat tenet haha

ape2 hal, keep up the good work, and hope you guys can do even much more better next year. good luck team bahas smka maahad hamidiah!

azri asyraf said...

alo.. acap here (azri acap)

ahaha... korg mmg mantap taun ni! especially team b.m!! banyak sgt2 improve hoho aku bangge ngan korg. walaupun x dpt gi double octo tp x pe, sbb team dauz ngan azmil (ngan sabi ek?) dpt masuk sidang2 top 10 (korg masuk sidang 6 kan?) tahniah! sori kalau komen ni lmbat tp baru terdetik di hati ntok buat sikit research pasal maahad hamidiah kat tenet haha

ape2 hal, keep up the good work, and hope you guys can do even much more better next year. good luck team bahas smka maahad hamidiah!

rabiatul adawiyah sulaiman said...

hey acap,,
thanx yah 4 da comment,,
rajen2 la slalu singgah blog neyh,,
:))

Anonymous said...

Bravo, excellent idea

Anonymous said...

You are not right. I am assured. Let's discuss it.

Anonymous said...

salam :D and hello kadang2 bila kita dah berusaha, frustration tu akan datang sb kekalahan yg xpatut.sy paham sb my school pon pernah kalah tp in fact obvious sume nampak sepatutnya menang and maybe ada lah krisis dalaman ke apa2 kot tp apa2 pon. take it in a positive way. **saya kagum dgn org2 yg mahir berdebat/berdebate ni. Im far away frm this lg.huhu ^^ doakan kejayaan semua.