BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 26, 2010

Change.

Kalaulah semua manusia ada hati yang sama, ada perasaan yang sama tentu takkan wujud masalah misunderstanding. Kalaulah semua manusia saling faham-memahami, pandai berinteraksi dengan baik tentu takkan ada masalah miscommunication. Kalau manusia rambut sama hitam, hati pun sama, mesti masalah-masalah macam ni takkan berlaku. But logically, kalau tak wujud masalah takkan juga wujud perubahan manusia, perubahan peradaban dan perubahan tamadun dunia. Perubahan terjadi kerana wujudnya masalah. Kita memahami konsep bagaimana tamadun dunia berubah setelah kedatangan Islam. Bagaimana juga pertembungan budaya yang pada mulanya adalah satu masalah, berakhir dengan satu perubahan yang nyata. Tapi masalahnya sekarang, adalah perubahan itu sendiri. Perubahan itu yang jadi satu masalah. Ya Allah, I rasa entry ni akan jadi sangat berat and at the end orang takkan baca. Susah. Berubah lah.

18 Yorum var:

Irs said...

saya baca kak.jangan risau :)

that's why wujud peribahasa,rambut sama hitam,hati lain lain.

fwc said...

changes.. good to better.. bad to worse.. haih~

AFIQah said...

adeh, bila cikgu berfalsafah :D

DOLCEshasha said...

everything happen for reasons .

naz said...

kalau macam tu kita tak panggil ini dunia.

dylakamil said...

kalau perasaan yg sama, nnt kalau aku suka IA, kau suka IA jugak. Heyy mana boleh rda. heheh.

kadang2 tidak memahami tu jadi masalahnya.

DyanaBangs said...

HAHAHA , changeling !

beruang said...

jadikan perubahan i2 satu cabaran..

prince rayme lala said...

everyone need change babe~

rda said...

Irs, thanks sis. I appreciate that.
That's why I do agree with that peribahasa.

rda said...

Fwc, bad to worse. Alomst everyone makes it worse.

rda said...

Feeqa, comment kau selalu annoying. T____T

rda said...

Shasha, I wish so. :)

rda said...

Naz, kita nak panggil ini apa ha? Hehe.

rda said...

Dyla kamil, agree. :)

rda said...

Dyana, it's pretty hard.

rda said...

Bear, change is a good challenge.

rda said...

Remy, exactly yes.